Grizzly Adams Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Наравно да има, за праведнике хлађење, за грешнике грејање... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bursach Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 Приметио сам да је у зимском периоду у неким Црквама изузетно хладно. Прошле недеље сам се смрзнуо на Литургији и цео дан сам покушавао да се загрејем. Не знам да ли та ваљевска Црква има неки вид грејања или не, али где год сам ишао нигде грејања није било. Црква је новије градње и не верујем да није урађено подно грејање као један од ефикаснијих начина грејања.Искрено сад се већ размишљам да ли да идем у недељу на Литургију или не. И то само због хладноће. Каква је ситуација код вас у вашем крају, да ли имате неко грејање у Цркви? И јесте ли зимогрожљиви као ја понекад? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 ...moja crkva ima podno grejanje....tako da je super.... verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 Ако је некоме хладно у цркви, појача метаније и нема зиме А 20. канон Првог ВС? verum est in beer and Boba је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 понекад општине праве проблеме па је зато без грејања, тако сам чула од свештеника али не знам тачно о чему се ради. картон у ципеле и нема зиме. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bursach Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 понекад општине праве проблеме па је зато без грејања, тако сам чула од свештеника али не знам тачно о чему се ради. картон у ципеле и нема зиме. Не верујем да је код мене проблем општина која је иначе катастрофално организована. Можда и имају грејање али га из неког разлога не укључују. Иначе, увек се добро облачим кад идем напоље на хладноћу, али сад ми се некако увукло у кости. Није лоша идеја за метаније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 понекад општине праве проблеме па је зато без грејања, тако сам чула од свештеника али не знам тачно о чему се ради. картон у ципеле и нема зиме. Вероватно значи да им општина не плаћа рачуне Gordana ., Милан Ракић, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 Nigde u crkvama opstine ne placaju racune. Kod nas u parohiji ima 2 hrama i jedna bogomolja. U hramu u Liparu se sluzi jednom mesecno i ima veliki kalolifer( onaj za hladnjace i markete) koji se upali 2 sata pre pocetka sluzbe i duva do kraja sluzbe/ ne cuje se .Nije toplo ali nije zima.Racun za struju je oko 3500 mesecno za to i sto nocu gori svetlo u hramu.Kada se sluzi cesce racun bude vec.U bogomolji na Tomislavcima se grejemo na klimu. I to nije strasno ni finansiski.Ali i tamo se sluzi jednom mesecno. U Bajsi se smrzavamo. OOOOOgromna je crkva i nema nikakve sanse da se ugreje. Znam za neke gradske hramove u kojima ima grejanje,sto podno ,sto na gas ili gradsko ali sve CO same placaju svoje racune.Barem je tako kod nas u Vojvodini. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Kod mene, to jest u mojoj crkvici ima centralno grejanje. Koliko se meni čini , nema podnog. Nekada nije bilo, ni ovoga bilo i tada je zaista bilo zimsko. Sada je svakako, podnošljivije. Ja se kako god okreneš, smrznem. Pre ili kasnije. Prehladim. Nije mi ni gore tako grozno, koliko su stvarno oni stari u pravu, kada kažu, da kada se od nogu prehladiš, gotov/a si. Sada je recimo, ok, koliko toliko i može se izdržati, pa i ja češće idem, jer mogu da sednem, jer nisam kocka leda, kada izađem. Jer nisam onda puno dobrog učinila ni Njemu a ni sebi, ako od Ladnoće ne mislim o onome o čemu sveštenik čita, ili sebi ako se prehladim, pa ne? Jel se sada barem nešto u tvojoj opštini, pomaklo s mrtve tačke? Predrag S. and Inner Truth је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Ми имамо подно, централно и феноменално је! Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Ми имамо подно, централно и феноменално је! Исто је и код нас у Саборном храму у Крагујевцу. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Piksi94 Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 U mom parohijalnom hramu postoje radijatori i centralno grejanje.Ali vec dosta godina nema grejanja (posledica krize,valjda!?). winter Dok u drugom hramu (manjem),postoji grejalica,pa se nekako i zagreje,zbog malog prostora.Ja licno ne primetim ni da je hladno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука