Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 decu čuva Bog. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Prisutan je sve vreme i Telom i Krvlju. do nas je! Da... a ne znam da li se sećaš one legendarne izjave svetog Maksima ispovednika -Džaba se pričešćujemo Hristovim telom i krvlju ako se ne pričešćujemo Njegovom voljom - ja bih u ovome tražio rešenje problema koji je pedja 257 izneo. A da , zaboravih da dodam da mi njegov doživljaj Hrista deluje prilično magijski jer kako u ono što je napisao uklopiti Spasiteljeve reči - I evo ja sam s vama do svršetka sveta Срђан Шијакињић and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Da... a ne znam da li se sećaš one legendarne izjave svetog Maksima ispovednika -Džaba se pričešćujemo Hristovim telom i krvlju ako se ne pričešćujemo Njegovom voljom - ja bih u ovome tražio rešenje problema koji je pedja 257 izneo. A da , zaboravih da dodam da mi njegov doživljaj Hrista deluje prilično magijski jer kako u ono što je napisao uklopiti Spasiteljeve reči - I evo ja sam s vama do svršetka sveta mislim da pedja isprobava granice kao dete dok je u fazi vaspitanja. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Greh nekog pradede ne može biti nasledan to su samo babe bajalice izmislile. (vrlo se koristi u veštičarenjima) Da može, govore i popovi i monasi, a oni nisu babe bajalice. I Sv. NIkolaj (Srpski Hrizostom). djoleat and Натан је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Da ponovim. Svi smo nasledili prvi greh Adama i Eve ali se on Krštenjem oprašta. Greh nekog pradede ne može biti nasledan to su samo babe bajalice izmislile. (vrlo se koristi u veštičarenjima) Sta reci za 2 i po milijarde Kineza i Indijaca koji se nisu krstili? Oni i dalje ispastaju zbog greha Adama i Eve? Nur је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Da... a ne znam da li se sećaš one legendarne izjave svetog Maksima ispovednika -Džaba se pričešćujemo Hristovim telom i krvlju ako se ne pričešćujemo Njegovom voljom - ja bih u ovome tražio rešenje problema koji je pedja 257 izneo. A da , zaboravih da dodam da mi njegov doživljaj Hrista deluje prilično magijski jer kako u ono što je napisao uklopiti Spasiteljeve reči - I evo ja sam s vama do svršetka sveta Postoji primetna razlika kada je Isus Hristos fizicki prisutan glavom i bradom kao pre 2000 godina i kada je prisutan na neki drugi nacin (kojh ima milion zavisno od crkve, filozofije i verovanja). Kada je poslednji put Isus bio fizicki prisutan bilo je veoma...uzbudljivo... Toliko da smo poceli da merimo vreme od tada lol! Sta znaci "Njegova volja" ? ... Zar nije uvek Njegova volja? Ako jeste nema smisla reci Njegova volja kao da postoji neka druga.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nur Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Meni ovo nikako jasno nije . Znači, ako je moj neki predak grdno grešio, hordario recimo, lupam, bio rasturač brakova, veza, ne da se nije pokajao, nego je što više i što češće, ne brirajući sredtva, načine, da nekoga / neku unesreći ...po toj logici, koliko god odana bila, verovala u to nešto, da se istinski daš/ predaš nekome, po svim najdivnijim načelima koja u sebi samo dobro mogu nositi...ja ću život da provedem iskupljujući se za njegove/ njene grehe, bez obzira što ja na primer recimo ne pravim iste? Ja zaista na primer, ne mogu u to da poverujem. Jer ja nešto nosim u nasleđe, prezime. Nosim nasledne bolesti. Nosim fizionomiju. Ali ako ja karakterom , sam svoj čovek, imam svoja načela, verovanja i principe kojima se nosim, to u globalu, se kao puj pike ne važi...nego lupam, tek tamo neko, ne znam ti ni ja koje koleo će da bude hepi, jer će Srdašce onda po toj logici da umre nikada ne voljena i da ne nađe ono šta traži, a tek kasnije tamo, će onda neko da iam uspeha, jer se na meni slomilo sve? Ni krivoj ni dužnoj? Ili sam kriva i ja, samo po toj logici, jer sma direktan recimo potomak a luk ni jela ni mirisala? Znači, ne mogu da poverujem, da po tome, recimo ide. Mislim, malo mi to čudno, da treba nešto da se prebije na nečojoj kičmi, za tamo nekoga petog, ko nije ni mario a još manje pazio...a da sada na tebi treba da se slome kola, koliko god ti istrajavala, trudila se ispravno, najpoštenije moguće kako znaš i umeš. Meni je to lično, suludo. To su gluposti mocnika koji su zloupotrebljavali Hristovu pouku ili je nisu razumeli tako da nosim naslednu bolest ali ne moram je dobiti u zivotu,,krivica je najveci lanac kojima zele da nas drze u ime vere Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nur Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Gospod oprosti samo ako je tu glavom i bradom sto se desilo jednom pre 2000 godina i nikad vise. I to samo onima koji su imali srece i naleteli na Njega...pa je slepac progledao, gubav se izlecio, nepokretan prohodao i cak mrtav oziveo. Sada ja mogu da se molim i da se kajem koliko god hocu ali moje bolesti nece proci Oprsata Bog uvek ako se pokajamo za nasa dela a i onom ubici ako to isto uradi ,samo sto mi volimo da Njega tumacimo i namecemo nesto sto mi mislimo da je ispravno-ne verujem u kaznjavanje dece jer onda je to Bog sile a ne ljubavi i naravno da ne verujem da smo svi mii postali od Adama i Eve-to je mit,, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Da može, govore i popovi i monasi, a oni nisu babe bajalice. I Sv. NIkolaj (Srpski Hrizostom). Možeš da nadješ neke citate? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Sta reci za 2 i po milijarde Kineza i Indijaca koji se nisu krstili? Oni i dalje ispastaju zbog greha Adama i Eve? Pa i ti si ispaštao i niko ne govori da se kinezi i indijanci ne mogu spasiti. Inače u svetom pismu postoji meni savršena rečenica : Ko nije protiv vas sa vama je. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Pa i ti si ispaštao i niko ne govori da se kinezi i indijanci ne mogu spasiti. Ja ispastam i dalje zar se to ne vidi? Tvrdis da se Kinezi i Indijci nalaze u gorem stanju od Srba i Rusa jer se nisu krstili !?! Da potapanje glave u vodu uz pevanje nekog popa reasava probleme? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Da potapanje glave u vodu uz pevanje nekog popa reasava probleme? Ako misliš na Svetu Tajnu Krštenja ja takvo nešto kao ti ne bi nikad mogao napisati. Pravoslavna zajednica se moli za one koji još Istinu upoznali nisu i jako je važno da niko nema pretstavu na koje načine sve Hristos prizove i spašava ih. A da se oprašta prvi greh, oprašta se Krštenjem! ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Ako misliš na Svetu Tajnu Krštenja ja takvo nešto kao ti ne bi nikad mogao napisati. Pravoslavna zajednica se moli za one koji još Istinu upoznali nisu i jako je važno da niko nema pretstavu na koje načine sve Hristos prizove i spašava ih. A da se oprašta prvi greh, oprašta se Krštenjem! Pravoslavna zajednica je iznad onih koji nisu pravoslavni pa se zato moli za njih? Da se ovi jadni i bedni iz gliba svog neznanja izbave i dosegnu visine pravoslavnih? Ne vidim ja da ovi koji ne veruju imaju vise problema i da se teze nose sa zivotom od verujucih... Jos sam i krsten kad sam imao 4 godine. Kako mi je to pomoglo?...Imam druga koji se nikada nije krstio i nista mu ne fali. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Pravoslavna zajednica je iznad onih koji nisu pravoslavni pa se zato moli za njih? Da se ovi jadni i bedni iz gliba svog neznanja izbave i dosegnu visine pravoslavnih? Molimo se Hristu Bogu koji je iznad svake Pravoslavne zajednice i naravno da ne mislimo da više volimo indijance od Hrista koji ih je stvorio. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Da može, govore i popovi i monasi, a oni nisu babe bajalice. I Sv. NIkolaj (Srpski Hrizostom). Ma da, to kad bi greh bio neka stvar, subtancija pa da moze biti prenesen ovako ili onako. Ali greh je akt, a ne objekat ili substancija. Greh je promasaj, akt koji nije ispunio cilj to nije objekat da moze da se prenese bilo kome, bilo gde. Isto kao kad bi neko rekao da moze da dodirne sto ispred sebe ali i dodirivanje kojim ga dodiruje. Potonje je beslisleno, dodirivanje je akt a ne objekat/stvar i ne moze biti ni dodirnut ni prenesen bilo kome. Tako je i sa grehom. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука