Jump to content

Знате ли ваше "породично стабло"?

Guest - . . .-

Препоручена порука

Ма, све сам нашао, али нећу да вас саблажњавам ипак сам ја реномирани српски националиста...

:)))

Ај јеси неки, реци нам..

Ево моја лоза...

Raymond Red Reddington

Raymond Red Reddington  тата

Raymond Red Reddington  деда

итд..

Raymond Red Reddington  16 кољено...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Evo i Milosavljević je Hercegovac,al neće da prizna :)

По једној линији - да. Деда ( по мајци) вуче корене одатле. 

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Постоји један леп сајт за прављење стабла, само да га нађем па могу да окачим линк ако се администрација слаже... :)

:aplauz:

Постави... хтео бих да видим како изгледа.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Па, с моје стране, доста знам, још више не знам, на жалост... У молитвама и када палим свеће поменем их, обавезно...

А, на пр., скоро је изашла књига о селу одакле је мој свекар. Човек написао све, од до, има и пуно старих али и новијих фотографија...

На врху породичног стабла (кад је у питању наша фамилија) налазе се моја деца :)

Има и породице Типсаревић, на чијем ће се врху породичног стабла наћи Јанкова деца :) (а Јанко ми дође деверичић joooj )

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Брате, немам га кући у "букмарковима", добијаш у понедељак када одем на посао... :)

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Што си тиче прављења породичног стабла на неком сајту - не препоручујем. Ту увек постоје ограничења, и још гомила других проблема на које сам наишао (али да не ширим причу).

Препоручујем http://jdmcox.com/Simple%20Family%20Tree.exe. Одличан, мали (око 250kB), бесплатан, веома прегледан, лак за коришћење, са неограниченом базом, стандардизованом базом (.ged) која се после може користити са свим професионалним програмима тог типа....

Подели на овим сајтовима

Негде сам већ написао: до 16 колена, Кучи...

Значи, фамилија су ми и о. Иван и Мирољуб Петровић :)))

• Волим 1
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Знам да већина Дабижљевића широм света протиче из најлепшег села на свету, Дрсник у Метохији и да је наше презиме једно од најстаријих српских презимена, када су породице презимена још добајале по неким жељама и слично. 

Подели на овим сајтовима

http://www.myheritage.com

Не знам остали какви су, овај ми не делује лоше... :)

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Са очеве стране знам до 6-ог колена, јер главни баја је био свештеник и отуда Поповић. Знам да су његови родитељи били писмени, односно учитељи у Банату негде још почетком 1800те, али његов отац прешао у свештенике јер је и ТАДА то било мизерно плаћен посао, па нису могли да се прехране. Иначе, потичу сви из села Чумић, код КГ-а, а шта је било пре тога, не знам.. :(  

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Са очеве стране знам до четвртог, петог кољена уназад и знам све везано за животе тих људи и начин на који су скончали. Већ дуже времена планирам да направим то породично стабло за даља покољења, а и мене то јако интересује, јер има ту занимљивих животних прича. Са мајчине стране не знам много, само знам како је настало њено презиме и то ми је интересантна прича. Наиме, тамо нека чукун бака је била видарица (народни љекар) па отуда и презиме Врачар (љекар)! 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...