antics Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Знам до десетог колена са очеве и до шестог са мамине стране. Ни сам постанак селâ није баш најјаснији (отац је из Шалудовца подно Девинца - то је Јужни Кучај, а мајка из Кованице под ресавском планином Бељаницом), а још мање је јасно ко је одакле дошао. Што се очевог порекла тиче, презиме Антић добили смо према деди Анти Марјановићу (забележен у попису становништва 1863.), који је остао упамћен као љубитељ коцке и коња. Његови су презиме добили према Марјану Слепчевићу... Године не знам тачно, али један рођак из суседног села се ангажовао и направио родослове свих нас користећи оно што постоји у Цркви и окружном архиву. Што се мамине стране тиче - то је село своју цркву добило пре три године, и део је парохије која обухвата много раштрканих села на оброцнима Бељанице. Вечито је нешто било на границама општина, па ни тамо ни 'вамо, тако да записано нема ништа, све су само легенде и усмена предања. Имам помјаник помињем оне које знам. А Бог ионако зна боље Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука