Gerhard Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Тако некако. Најпростије речено ми се жалажемо за државу где свамо може да гледа своја посла, без да угрожава туђа. Dakle, pravo na obrazovanje, na socijalnu pomoć, na pravnu jednakost, na rad, na godišnji odmor, na penziju itd. za vas nemaju nikakvu vrijednost? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Pre svega zrtva treba da bude ziva, da bi moglo da dodje do ubistva... Embrion to nije... ne moze sam da jede, dise, opstane, ma nista Ембрион није жив ?!?! Добро. Ја сам те питао када за тебе ембрион постаје беба? А јел то значи, да када би неко хтео да абортира у 4. или 5. месецу на црно, и то је у реду? "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Ко абортира плод живота крив је за убиство.Св. Василије Велики Jelena 76 and Gerhard је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Dakle, pravo na obrazovanje, na socijalnu pomoć, na pravnu jednakost, na rad, na godišnji odmor, na penziju itd. za vas nemaju nikakvu vrijednost? Право на образовање немаш. Пошто образовање не пада са неба већ мора неко ко зна да те образује. Данас те образују тако што мени отму паре да би тебе образовали. На правно једнакост, наравно да има право, то укључује оно што сам ти набројао. Сви су једнаки пред законом, сви имају иста права. Не видим како немаш једнакост. Право на годишњи одмор, нема. Ако се не договориш са газдом унапред... нема шта ту држава да се меша. Можда ја нећу да имам годишњи одмор. Ако ти газда нуди посао без годишњег одмора, немој да прихватиш посао код тог газде. Право на пензију - ако се заради. Пензија ти је када радиш па остављаш са стране новац. Имаш пуно право да стављаш новац са стране колико си зарадио. Не пада пензија са неба. То је твоја имовина, и право на пензију је укључено у праву на својуну. Дакле сва та остала права су твој избор, и као таква - теби на грбачи, а не требају бити мени ако ја не желим у твом образовању да учествујем. Или у твојој пензији итд. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Нико није рекао да треба, већ да се у 99,99% случаја врши из разлога контрацепције и да га зато треба забранити. Али није ми јасно да се ухвате људи за онај промил па се фрљају о мајонез логици или силовању, оправдавајући убиство. Наравно да едукација мора да прати забрану. Milioniti put konkretno ja, a i ostali silovanje smo spomenuli samo kao delić problema, vezano samo za mogućnost da se iz tog razloga izuzme zabrana abortusa, davno smo svi ovde potvrdili da je Edukacija i Podizanje Svesti kod Ljudi koji sve mogu i nisu stoka, već inteligentna bića, jedino trajno rešenje ! Mironosica је реаговао/ла на ово 1 NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Право на образовање немаш. Пошто образовање не пада са неба већ мора неко ко зна да те образује. Данас те образују тако што мени отму паре да би тебе образовали. A obrazovanje bi trebalo biti samo za one koji imaju pare jeli?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 ja sam dobro pročitala popljuvala si sve druge samo si ti svetica ma ajte molim vas .... Pogrešno postavljaš stvari, opet. Ne, ja nisam svetica, ja sam samo obična vernica kordun and Istochnik је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Pricas gluposti. Libertarijanizam je rec koja je skovana zato sto su razni livecari kidnapovali rec liberalizam i ako je izvorni liberalizam zapravo ono sto se danas naziva libertarijanizmom. Kakav promašaj. Libertarijansko stanovište o potpuno neograničenom tržištu je nespojivo sa liberalnim sistemom ravnoteže i kontrole. Ni Adam Smit kojeg si pomenuo nije tvrdio da neograničeno tržište može zadovoljiti sve zahtjeve društva. Neoliberalizam je prazna rec bez bilo kakvog znacenja. Neoliberalizam je u suštini libertarijanizam lišen svake etike. Ja vec rekoh o kupusu. Gde sam ja napisao to moje misljenje koje se kosi sa tim pravilom? Pisao si da abortus nije ubistvo do određene sedmice trudnoće. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Milioniti put konkretno ja, a i ostali silovanje smo spomenuli samo kao delić problema, vezano samo za mogućnost da se iz tog razloga izuzme zabrana abortusa Па у овим наведеним земљама је и забрањен са изузетком тих разлога, али је и даље забрањен због контрацептивних разлога, тј. као средство планирања породице. А едукација увек. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 A obrazovanje bi trebalo biti samo za one koji imaju pare jeli?? Не. То је тешка илузија. Прво у таквом друштву би сви имали паре за образовање. Јер би образовање коштало много мање, због тога што би било на тржишту. Друго ти би могао своје дете да образујеш скоро па како хоћеш. Треће постоји нешто штои се зове добровољно спознорство. Што и данас постоји у друштвима где је образовање приватно. Ко нема пара за образовање, например у америци, конкурише за стипендију неке фирме и они му плате образовање под улсовом да ради код њих. У принципу, у таквом друштву би свако могао да се образује. Са тим што бих ја увео неко "обавезно" кратко образовање, где би сви научили да читају и пишу. И тако те основне ствари. Дакле минимализовао бих социјални аспект образовања. Е сад можеш да ме питаш како би у таквом друштву имал исви паре за образовање а ја бих ти рекао, да су тешко сиромашни и бескућници продукт постојања пореза. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Pre svega zrtva treba da bude ziva, da bi moglo da dodje do ubistva... Embrion to nije... ne moze sam da jede, dise, opstane, ma nista, zavisi i zivi na racun samo i iskljucivo zene i njenog organizma... Isto tako ja mogu da ga stavim u isti kos sa parazitom... To je bas ista, ali identicna paralela kao tvoje uporedjivanje abortusa i ubistva. Tačno je da embrion ima karakteristike parazita,a to da nije živo biće to okači mačku o rep,embrion je živo ljudsko biće nastalo one sekunde u začeću i od tada živi i razvija se bilo koje sekunde do rođenja,namijerno lišavanje ljudskog života jeste ubistvo makar taj život bio u fazi embriona,ljudski život je u pitanju! Ako ciljaš na to da se ne radi o ljudskoj ličnosti,pa imaš ljude bez ličnosti koji žive po 15 godina na aparatima u komi kao biljke pa ih niko ne smije ubiti bez da ga zakon ne tereti... Jelena 76 and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Право на образовање немаш. Član 71. Ustava Srbije. Da ne govorim o međunarodnim paktovima i konvencijama. На правно једнакост, наравно да има право, то укључује оно што сам ти набројао. Сви су једнаки пред законом, сви имају иста права. Не видим како немаш једнакост. Pa ti reče da se zalažeš samo za negativna prava. Право на годишњи одмор, нема. Ако се не договориш са газдом унапред... нема шта ту држава да се меша. Можда ја нећу да имам годишњи одмор. Ако ти газда нуди посао без годишњег одмора, немој да прихватиш посао код тог газде. Član 60. Ustava Srbije. Право на пензију - ако се заради. Пензија ти је када радиш па остављаш са стране новац. Имаш пуно право да стављаш новац са стране колико си зарадио. Не пада пензија са неба. То је твоја имовина, и право на пензију је укључено у праву на својуну. Član 70. Ustava Srbije. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Kakav promašaj. Libertarijansko stanovište o potpuno neograničenom tržištu je nespojivo sa liberalnim sistemom ravnoteže i kontrole. Lupetas. Objasnio sam ti da je libertarijanizam zapravo klasicni liberalizam. Ni Adam Smit kojeg si pomenuo nije tvrdio da neograničeno tržište može zadovoljiti sve zahtjeve društva. Adam smit je bio klasicni liberal to jest libertarijanac ali nije bio anarho kapitalista ili sto ti kazes zagovornik neograniceneno trzista kao sto je danas Marej Rotbard na primer. Neoliberalizam je u suštini libertarijanizam lišen svake etike. I dalje nastavljas da se blamiras sa ovakvim glupostima. Ne postoji bilo kakav neoliberalizam. To je izmisljena rec koja nista ne znaci. Ideolozi raznih vrsta mlate sa time i peru mozak kome stignu. Koliko vidim imaju uspeha. Pisao si da abortus nije ubistvo do određene sedmice trudnoće. Tacno. Kada pricam o zakonu i pravu. U teoloskom smislu je uzasan greh od prve sekunde pa sve na dalje. Pravni i teoloski koncepti ubistva su potpuno razlicite stvari. Liberalna and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Član 71. Ustava Srbije. Da ne govorim o međunarodnim paktovima i konvencijama. Član 60. Ustava Srbije. Član 70. Ustava Srbije. Добро, али какве то везе има са онимја причам? Не разумем? Ја ти објашњавам шта ја као класични либелар верујем, ати ми цитираш устав републике Србије? Зашто, да ми покажеш да умеш де препишеш чланове устава? Pa ti reče da se zalažeš samo za negativna prava. Где сам то рекао? јао.. .сад капирам.. ти си мислио да ако се не залажем за позитивно правну теорију мора да се залажем за неку негативну.. уф хахаха Ај да ти објасним укратко.. то могу Имаш више правних школа, које теорију шта је то право. - Природно правну школу - која верује да основна права извиру из човека. - позитивно правну школу, која верује само у "позтивино право" а позитивно није супротно од неког негативног... већ право које постоји.. например устав РС ти је позитивно право. Настала је из такозваног логичког позитивизма. Дакле право постоји, само ако постоји закон, паво извире из закона. -Историјско правну школу - која верује да право извире из историјског духа народа. Ето ти укратко... Не верујем ја ниукакво негативно право, нити таква ствар постоји. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Не. То је тешка илузија. Прво у таквом друштву би сви имали паре за образовање. Јер би образовање коштало много мање, због тога што би било на тржишту. Друго ти би могао своје дете да образујеш скоро па како хоћеш. Треће постоји нешто штои се зове добровољно спознорство. Што и данас постоји у друштвима где је образовање приватно. Ко нема пара за образовање, например у америци, конкурише за стипендију неке фирме и они му плате образовање под улсовом да ради код њих. У принципу, у таквом друштву би свако могао да се образује. Са тим што бих ја увео неко "обавезно" кратко образовање, где би сви научили да читају и пишу. И тако те основне ствари. Дакле минимализовао бих социјални аспект образовања. Е сад можеш да ме питаш како би у таквом друштву имал исви паре за образовање а ја бих ти рекао, да су тешко сиромашни и бескућници продукт постојања пореза. Ja ne znam o kakvom drustvu ti pricas brate. Ne fantaziraj vise..Pogledaj ameriku samo,..Beskucnici su produkt kapitalizma. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука