Tumaralo. Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 sad se zezaš sa mnom, jel tako? ne Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 a tvoja ? ANB ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 ANB ? moraš da mi prevedeš није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 ako si bukvalno mislio , onda prvo skini starca sa svoje profilne slike tu je tvoja prva greška Ako je po tvom misljenju to "moja prva greska" mogu ti reci da za tebe zime nema. A taj starac je tu od prvih dana kad sam dosao na ovaj forum dok sam se jos izgradjivao u veri. Posle boravka na ovom forumu udruzenog za zivotnim iskustvima ta vera se urusila. Al svidja mi se kako starac izgleda...pun mudrosti, smirenja i ljubavi. Lepa slika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 ? moraš da mi prevedeš teško ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Ako je po tvom misljenju to "moja prva greska" mogu ti reci da za tebe zime nema. nije tema da raspravljamo o tvojoj veri ali ako se tvoja vera urušila zbog ljudi i foruma zapitaj se kakva je bila nana је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 ako je tako to je ok ja pitam direktno a ti tražiš da ti se kaže šta je ko rekao meni je to skroz ok није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 ko je hrišćanin neće otići na abortus a ko nije , šta sa njim ? naturati mu Boga i hrišćanska pravila na glavu ? zašto ? Дакле мислиш да је питање абортуса пре свега религиозно обојено, да је кључни моменат при заузимању става према абортусу то да ли смо хришћани или не? Знам да се већ понављам и досађујем, али ми је стварно необјашњиво зашто прихватамо да је абортус питање верских убеђења или морала, макар и делимично. Чини ми се да нема везе са тим никакве. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Лепо звучи, само се не маже на хлеб. Направите друштво у којем ће свака жена која се породи, добијати од државе средства да то дете изведе на исправан пут, да му пружи адекватно детињство, школовање, да не размишља да ли ће то дете да буде гладно данас или сутра, па онда забраните законом да се абортира. Урадите нешто на побољшању породице, како би родитељи могли да проводе време са својом децом а не да јуре да врате кредите и да им децу за то време школује и васпитава гранд парада, јер ће тако деца добити исправне моралне поуке и неће олако ступати у полне односе па неће ни бити потребе за абортусима. Па онда забраните абортусе. Не дајте ви право на живот, него право на рођење. Да ли ће после тога то дете да живи или ће да животари изгледа мало кога интересује. Овде би се сложио са делом поста где је написано да треба да се створе бољи услови , али боље да дете и животари него да га неко лишава права на живот и лоши материјални услови неби требало да буду изговор за абортус. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Дакле мислиш да је питање абортуса пре свега религиозно обојено, да је кључни моменат при заузимању става према абортусу то да ли смо хришћани или не? ne samo ljudi imaju pravo da misle i na drugačiji način nana је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Абортус није питање верских убеђења (обично се мисли на фундаментализам), већ питање права детета да се роди. Да ли је абортус у 4 или 5. месецу трудноће, из разлога планирања породице, а који је обављен на црно - убиство? Ненад Р. and nana је реаговао/ла на ово 2 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Да ли је абортус у 4 или 5. месецу трудноће, из разлога планирања породице, а који је обављен на црно - убиство? Ту кључну улогу могу да имају верска убећења. Орагнизовано убиство по мом мишљењу и уколико се докаже сви учесници тог злочина треба да иду у затвор. Због планирања породице убити дете ван сваке памети. Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 ne samo ljudi imaju pravo da misle i na drugačiji način Свакако, само се питам шта је критеријум по коме за неке ствари, као за абортус, људи могу да мисле другачије и да их нико не посматра чудно, док за неке друге ствари има много мање толеранције за супротна мишљења. Када би неко рецимо искрено веровао да је уреду борити се тероризмом против "тираније", пљачкати банке под изговором да су зеленашке или ускратити подједнака права имигрантима као "староседеоцима" свакако да би га већина гледала као мало ишчашеног, док се на заговорнике абортуса, па и оне најватреније, углавном гледа као на људе "који имају другачији став", чиме се даје одређени легитимитет том погледу. Сматрам да иначе имам пуно разумевања за најразличитија убеђења, али ово баш не могу да разумем... Наравно, мислим на став који оправдава абортус без резерви, као право жене итсл., не на било шта што си ти рекла, да напоменем за сваки случај, пошто се тема баш наелектрисала. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Него, нико не рече како је прошла иницијатива? Јуче? Неки извештај о активностима? nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Абортус није питање верских убеђења (обично се мисли на фундаментализам), већ питање права детета да се роди. Да ли је абортус у 4 или 5. месецу трудноће, из разлога планирања породице, а који је обављен на црно - убиство? Кривично дело је у сваком случају сваки абортус ван болнице, а и у болници после чини ми се 9. недеље, сем у случају здравствене опасности. Мислим да је казна до 5 година, а ако наступе теже псоледице иде и до 10, али немојте ме држати за реч, може да се провери у КЗ-у. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука