Wlof Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 @@R.Žiskar, Mislim na to da drustvo se nece prometi ako su ljud mlaki kao sto vidimo da jase. Sta ce se promentiti kada ljudi negiraju ljudskost embrijonu? Ili ako vide zabranu kao Komunisticki rezim? Ili se zaludjuju u neku uotipisku budnucnost gde ne postoje zakoni i ljudi su savrseni...Samim tim reci kako cekas promene dok prva promena se ne desava (zelja da abortus prestane) je isto ko da cekas Godoa da dodje. Ja nisam odvogoran za zacece i samim tim postojanje te dece. Samim tim ja mogu da izdvojim kao porez mesecno da ide za decu, mogu da pomognem nekome ko ima problema finansiskih problema da pomognem na neki nacin, ali nisam u obavezi da budem odgovoran za akcije drugih ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Управо тако. Зато постоји термин "нежељена трудноћа". Што је потпуно различито од трудноће коју жена жели. Да, само не знам какве то везе има са контекстом у којем сам ја направио разлику. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Свако ко прича да је ембрион исто што и дете - прича неистину. svako ko je bukvalisata, ne može da ni milimetrra da prodre u Hristovu nauku Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 ali nisam u obavezi da budem odgovoran za akcije drugih ljudi. Али сматраш да си обавезан да им забраниш да они преузму одговорност?! Дакле, ти би да забраниш абортус а онда да се жене које роде под претњом казне саме сналазе у животу? И великодушно ћеш дати мало пара кроз порез..Хајде баци на папир колико је то "мало пара" које треба издвојити да се дете подигне до 18-те године (у најбољем случају) па помножи са предвиђеним бројем нежељене деце која ће бити рођена под претњом затвора. А онда ми наведи одакле треба издвојити тај новац. Мени је то чудна логика. Неко би рекао и дволична. zelja da abortus prestane Тако сам и мислио, мешаш појмове.Жеља да абортус престане мора доћи од стране оних жена које прибегавају абортусу, а не од душебрижника који неће да прихвате последице свог чина (забране абортуса). То је дефиниција жеље. Жена мора да жели то дете а то нећеш добити затворском казном. Мада, разумем ја и шеријат, само ми не прија. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Да, само не знам какве то везе има са контекстом у којем сам ја направио разлику. Ма ја онако, нађем реченицу која ми одговара па је искористим...има контекст с темом и са мојим мишљењем о праву на абортус. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 pa htjedoh iskoristiti tvoju znatiželju teško Ayla је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Не обраћам пажњу на претње. Посебно не празне. Посебно не од фејк профила. Obrati pažnju kako se ophodiš prema članovima na sajtu, naročito prema sestrama a posebno kad su ovakve teme u pitanju.Izgubiti dete je ogromna bol za svakog normalnog, bespredmetno je i glupo na ovakav način pričati o tome,nametati nekom krivicu koja ne postoji,stavi prst na čelo pa porazmisli šta radiš!!! Ajla nije nikakav lažan profil, ja znam ko stoji iza njega. Oglo, Млађони and Veliki Marko је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 @@R.Žiskar, Interesantno je sto sad pokusavas od mene da napravis negatinvca Ako se ne varam u prvoj poruci tebi sam rekao da nije sve u kazni nego i svesnosti da je zabranjeno jer je lose. Ali tako je, ja sam da ljudi stanu iza svojih akcija. Ako je neko zreo da ima seksualni odnos onda mora da bude zreo za ono sto proizilazi iz toga. Samim tim se vrac opet na pocetak naseg razgovora , ako neces da se opeces onda nemoj da se igras sa vatrom, Zelja mora da postoji prvenstveno kod svih, jer ne vidim kako ce zelja da prodre kod zena kada ljude briga. Nisi mi se obratio nijednom kada sam pomenuo eugeniku a pomenuo sam vec sigurno 6 puta, a sad pravis komediju o Serijatu na moj racun. Pa ajde onda da pocnemo od euginike. Jel zigota i embrion ljudsko bice? Ako nije kako nije? A ako jeste jel ljudska bica moraju da imaju pravo na zivot? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 ako neces da se opeces onda nemoj da se igras sa vatrom Али да би неко предупредио да се опече, мора да зна шта је ватра и како да се заштити. А ја примећујем да се овде потенцира да је свако крив ако се опече, био он учен или неук. О томе ја причам. И слабо ћеш нешто успети код мене са тим питањима о еугеници, ја сам православни хришћанин и за мене је абортус лош, никад не бих некоме саветовао да предузме дело абортирања нити бих похвалио такав избор осим ако је у питању здравље мајке. Само не могу себи да дозволим да намећем моје схватање осим кроз пример, никако кроз забрану. Забране једноставно нису својствене Православљу. Поука и савет јесу. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Svi znaju sta je vatra i kako da se zastite, ali igrati se i dalje sa tim dovodi do nekog nezeljenog rezultata. Problem u tome sto euginka tu je neizbezna Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Obrati pažnju kako se ophodiš prema članovima na sajtu, naročito prema sestrama a posebno kad su ovakve teme u pitanju. Izgubiti dete je ogromna bol za svakog normalnog, bespredmetno je i glupo na ovakav način pričati o tome,nametati nekom krivicu koja ne postoji,stavi prst na čelo pa porazmisli šta radiš!!! Ajla nije nikakav lažan profil, ja znam ko stoji iza njega. Извинуо см се сестри, надам се да прихвата моје извињење и моју непотребну сумњу. (: Ayla је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Понављају се логичке играрије у циљу оправдања убиства. Да ли је абортус у 4 или 5. месецу трудноће, из разлога планирања породице, а који је обављен на црно - убиство? "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 svako ko je bukvalisata, ne može da ni milimetrra da prodre u Hristovu nauku Не причам ја овде о христовој науци него о земљаским законима за људе који не прихватају христоса као бога и његову науку као истину. А међу њима има много добрих људи, који имају право да не прихватају такво размишљање. ШТо се мене тиче ја на ствари гледам нешто као шуљаковић, али не сматрам да ту има елемената КД убиства и места за законску забрану. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Bolje je ubiti ga u utrobi i spasiti ga od pakla zemaljskog i nebeskog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Bolje je ubiti ga u utrobi i spasiti ga od pakla zemaljskog i nebeskog. koji je tvoj problem ? nana је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука