Дејан-Марковић Написано Новембар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 @, imenuj ko je pristalica abortusa na ovoj temi Па и чита се ова тема, не мора да се учествује. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 @, imenuj ko je pristalica abortusa na ovoj temi Нико није присталица аборуса али смо неки противници забране аборуса, јер је без поенте. А ја сам тек противник идеје да се абортус изједначава са убиством.. јер ми је једнак аргументу вегетеријанаца да сам ја хладокрвни убица. И тотално је нелогичан јер су онда жене булвано речено у многим случајевима убице из нехата због спонтаних подбачаја и сличног. Ти си жена знаш да се ембрион чест избаци после пар недеља иако је створен.. дакле и те каквих филозофских проблема има око тога када то постаје личност која може имати права.. а до кад је то одлука жене. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Утробно чедоморство је итекако убиство. Нема разлике између убијања детета у 5. или 12. недељи, или убиства бацањем у контејнер након рођења, или убиства у 3. години. У сваком од наведених случајева је спречен потпуни развој личности детета. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 @, a jel si primetio da na ovoj temi nema žena / devojaka ? Млађони је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 И тотално је нелогичан јер су онда жене булвано речено у многим случајевима убице из нехата због спонтаних подбачаја и сличног Па ваљда могу да се направе изузеци у закону у овом случају, или кад је мајци угрожен живот. Онда доктори могу да одобре, мислим ако би закон икад био донесен. nana је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Па ваљда могу да се направе изузеци у закону у овом случају, или кад је мајци угрожен живот. Онда доктори могу да одобре, мислим ако би закон икад био донесен. И даш 500 евра доктору и он одобри.. или оду за те паре у иностранство и тамо одраде абортус... pazi, ko hoce da se zalaze za abortus meni to ne smeta.. cak ni da se zabrani.. ali smatram besmislenom merom iskreno.. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Песма, тачније философски говор у форми стиха, једног познаника. Лепе и једноставне мисли. Абортус или слом научног сазнања Развој новог живота у мени није моје тело. Фетус је сањајуће биће слободе које треба да се пробуди и отвори очи. Ја му својом устројеношћу омугућујем живот и слободу. Ја нисам његова власница - већ његов први дом, први свет. Моје тело није ново тело које се развија у мени. Абортус је насиље над развојем живота. Неко јесте и оно што може да буде. Неко постоји и кад мењањем постаје другачији. Абортус је свест о себи као робовласнику. Свест о себи као апсолуту туђег живота и смрти. Нежељена трудноћа је последица себичних поступака. Абортус је грозни врхунац себичности. Абортус је морбидан и апсурдан. Феминизам овде извршава самоубиство. Постаје оно против чега се бори - укидање права на живот. Права жене овде постаје поистовећивање са нарцисоидним тоталитарним режимом матријархата. Контрола над својим животом постаје комплекс бога уништитеља. Абортус је предсвесно стање друштва нераздвојености субјекта од субјекта. Митска форма правазиђена ауторефлексијом. Аборtус је осећање потпуне моћи над другим и агресивно-посесиван доживљај према свом детету. Легитимитет абортуса је доказ да закон не поштује истину. Легитимитет абортуса је доказ да субјективизам постаје апсолутизам. Легитимитет абортуса је доказ да се несвесно биће третира као предмет. Да се живот третира као смрт. Да је исто континуитет и прекид континуитета. Отуђеност постаје дефиниција живота. Невин живот се доживљава као континуитет који нема увек исту вредност и суштину. Као време и развој које нема будућност,осмех,плач и реч. До једног тренутка растуће биће је мртво, од следећег растуће биће је живо. До једног тренутка абортус је право жене, од следећег је њен злочин. Какво насиље на здравим разумом и цивилизацијом. Какво насиље над истином, путем и животом. Бићу се одузима истина и право да развојем стиче свест о себи. Бићу се одузима могућност да постане личност. Абортус је злостављање времена бивствовања. Абортус је насиље над могућношћу бића за целином. Моћ над природом, изопачена у моћ да се одузме живот. Вештачки прекид трудноће је насилно одузимање живота. Фестус се сматра егзистенцијом ничега. Фетус се доживљава као испразност. И зато се његова смрт доживљава као прекид рада неживог механизма. Фетус-моје оруђе које не говори. Какав слом, какав пад, каква лаж! Ђуро Станивук, kordun, jelsal and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 @, веома искрено.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Брате то напињање других људи да је абортус једна убиству, је по мени глупо. Постоји врло јасан консензус на светском нивоу шта је убиство. Да је толико очигледно да је абортус, убиство.. ту не би било никакве дебате. Очигледно да није очигледно. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 А да ли је апсолутно очигледно у ком тренутку "ембрион" постаје дете(човек). Или је "консензусом" одређено - до 12. недеље? Нити ћу дати жени средство за побачај. - из ориганлне Хипократове заклетве (у модерној је тај део изостављен) nana је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Па и чита се ова тема, не мора да се учествује. QQ pitam na ovoj temi ? ( ne ko je čita ) није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 А да ли је апсолутно очигледно у ком тренутку "ембрион" постаје дете(човек). Или је "консензусом" одређено - до 12. недеље? Имали смо већ неколико дискусија на ову тему... мени само није јасно...је л` они мисле да је ОК убити јер нема свест...ако је тако, онда им изгледа не смета што је живот већ почео да постоји.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Брате то напињање других људи да је абортус једна убиству, је по мени глупо. Постоји врло јасан консензус на светском нивоу шта је убиство. Jeste ''svijetski koncenzus'' ali to ne znaci da je u skladu sa nebeskim. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Jeste ''svijetski koncenzus'' ali to ne znaci da je u skladu sa nebeskim. taj ko je u skladu sa nebeskim neće ići na abortus R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Jeste ''svijetski koncenzus'' ali to ne znaci da je u skladu sa nebeskim. Тачно тако. А да ли је апсолутно очигледно у ком тренутку "ембрион" постаје дете(човек). Или је "консензусом" одређено - до 12. недеље? Не знам ја то. Нити сам ја игде спомињоа консезусе и одређивања. Ја сам о нечему другом причао. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука