Odahviing Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Evo i mog mišljenja o ovome, mada nisam stigao da odgovorim pre išao sam na ispit. I evo da budem prvi koji će poslušati (moj ) savet o tome kako veći tekstovi treba da se stavljaju na neke servise slične Google docs-u, u ovom slučauju baš na njemu. https://docs.google.com/document/d/1IIUYh90_4rldJ9jV258smzYVkulX3b5Z2IBUifEQXZM/edit?usp=sharing Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Evo i mog mišljenja o ovome, mada nisam stigao da odgovorim pre išao sam na ispit. I evo da budem prvi koji će poslušati (moj ) savet o tome kako veći tekstovi treba da se stavljaju na neke servise slične Google docs-u, u ovom slučauju baš na njemu. https://docs.google.com/document/d/1IIUYh90_4rldJ9jV258smzYVkulX3b5Z2IBUifEQXZM/edit?usp=sharing Па ово ти и није неки дугачак текст да иде на гоогле доцс. Vaspitanje i uticaj okoline takođe igra veoma bitnu ulogu, Ово је најважније. Није да је све у генима, није да је све само у васпитању, већ је и у васпитању као дјетета, и у преднаталном развоју у утроби мајке, а и наравно код неких слуајева, и генетско наслеђе. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 A i tebe retko razumem šta hoćeš da kažeš, uvek si nekako nedorečen...Naslov teme je pretenciozan."Centar za zlo" je totalno glupa kovanica.Ali to su novine... Шта ти је па овде - нејасно ? Др. Герхад је после испитивања открио да СВИ испитаници ( убице, лопови и силоватељи ) имају " чудну масу "....... Ти тврдиш како је научно доказано да ПОЈЕДИНЦИ имају " чудну масу " ( читај - немају слободну вољу ) ............. " Центар за зло " је можда " глупа кованица " али ни " предодређен за зло " - не звучи............ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Ja ipak mislim da genetsko nasleće vodi bitniju ulogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Da li ti možeš da shvatiš da postoje ljudi kojima je mozak oštećen i da oni ne mogu da imaju izbor?Ne mogu da biraju.Ako ne možeš, ja tu zaista ništa ne mogu.Tokom dana postaviću ovde neke dokaze u prilog tome.Ovako se sve svodi na uzaludno ubeđivanje.A ja da se ubeđujem neću. Не разумемо се очигледно. Али волео бих да видим те доказе , мадa ми све те теорије о "поквареним" људима које треба "поправити" смрдe на еугенику . obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Evo i mog mišljenja o ovome, mada nisam stigao da odgovorim pre išao sam na ispit. I evo da budem prvi koji će poslušati (moj ) savet o tome kako veći tekstovi treba da se stavljaju na neke servise slične Google docs-u, u ovom slučauju baš na njemu. https://docs.google.com/document/d/1IIUYh90_4rldJ9jV258smzYVkulX3b5Z2IBUifEQXZM/edit?usp=sharing Ti u stvari podrzavas rasnu teoriju o genetskoj predispoziciji pojedinaca ili grupa. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Мене јако мучи што се "човекова слободна воља" узима здраво за готово. У реду је веровати и рећи да човек има слободну вољу јер је то део онога у шта верујемо, али причати да је то тако очигледна и лака тема је бесмислено... Заправо је истина да ми не знамо у чему се састоји тачно та слободна воља човека, и не умемо то да објаснимо чак ни код здравих људи, а не код болесних. Никад не може да се зна тачно зашто је неко донео неку одлуку у животу, не могу да се поброје сви фактори, и рећи да је сваки избор слободан је забијање главе у песак. У реду је, понављам, веровати али тврдити да је то могуће разумски објаснити је бесмислено. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вида Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Evo i mog mišljenja o ovome, mada nisam stigao da odgovorim pre išao sam na ispit. I evo da budem prvi koji će poslušati (moj ) savet o tome kako veći tekstovi treba da se stavljaju na neke servise slične Google docs-u, u ovom slučauju baš na njemu. https://docs.google.com/document/d/1IIUYh90_4rldJ9jV258smzYVkulX3b5Z2IBUifEQXZM/edit?usp=sharing Није лепо омаловажавати друштвене науке! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Мене јако мучи што се "човекова слободна воља" узима здраво за готово. У реду је веровати и рећи да човек има слободну вољу јер је то део онога у шта верујемо, али причати да је то тако очигледна и лака тема је бесмислено... Заправо је истина да ми не знамо у чему се састоји тачно та слободна воља човека, и не умемо то да објаснимо чак ни код здравих људи, а не код болесних. Никад не може да се зна тачно зашто је неко донео неку одлуку у животу, не могу да се поброје сви фактори, и рећи да је сваки избор слободан је забијање главе у песак. У реду је, понављам, веровати али тврдити да је то могуће разумски објаснити је бесмислено. Covek ima slobodnu volju da izabere izmedju dobra i zla. U svakom trenutku i svakoj situaciji. I ako pogresi ima slobodu da se pokaje. nedeljko је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Мене јако мучи што се "човекова слободна воља" узима здраво за готово. У реду је веровати и рећи да човек има слободну вољу јер је то део онога у шта верујемо, али причати да је то тако очигледна и лака тема је бесмислено... Заправо је истина да ми не знамо у чему се састоји тачно та слободна воља човека, и не умемо то да објаснимо чак ни код здравих људи, а не код болесних. Никад не може да се зна тачно зашто је неко донео неку одлуку у животу, не могу да се поброје сви фактори, и рећи да је сваки избор слободан је забијање главе у песак. У реду је, понављам, веровати али тврдити да је то могуће разумски објаснити је бесмислено. Да, то уопште није тако како неко хоће да покаже, да је то боза и лимунада. Ми заправо немамо апсолутну слободну вољу, јер њу има само Бог. Ми смо као људи јако зависни од средине у којој живимо, и околине коју перцепирамо, и људи са којима комуницирамо. Наше се расположење мијења сваки дан, сваки сат и може да зависи од много фактора, а тиме и одлучивање, шта ћемо изабрати и тиме испољити своју вољу. Осим тога флексибилни смо, тако да се многе поновљене ствари које чинимо слободном вољом, касније претварају у рефлексне и чини мо их готово инстиктивно. То са слободном вољом је као човјек у води. Не можемо ходати по води, али нећемо ни потонути ако владамо техником пливања и одупиремо се гравитацији. Тако је некако и са слободном вољом, нити све одлуке у животу доносимо само слободно, нити смо само обични објекти којим манипулише природа, истина је између, и јако растегљива од једног до другог сличаја. Анастасија, Дијана., Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Covek ima slobodnu volju da izabere izmedju dobra i zla. U svakom trenutku i svakoj situaciji. I ako pogresi ima slobodu da se pokaje. Лепо звучи, али се не може објаснити. О доказивању да не говоримо. Може се само веровати. А ако бисмо слушали само разум ниједан човек нема слободну вољу. (Моје лично уверење.) Уосталом, ово уопште није отворено за неку посебну дискусију, просто је чињеница да је питање слободне воље одувек било једног од главних питања философије, касније и психологије и да никад није решено. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Да, то уопште није тако како неко хоће да покаже, да је то боза и лимунада. Ми заправо немамо апсолутну слободну вољу, јер њу има само Бог. Ми смо као људи јако зависни од средине у којој живимо, и околине коју перцепирамо. Наше се расположење мијења сваки дан, сваки сат и може да зависи од много фактора, а тиме и одлучивање, шта ћемо изабрати и тиме испољивит своју вољу. Slobodna volja je izbor izmedju dobra i zla a ne izbor izmedju ovog ili onog modela kola u zavisnosti od cene i nasih mogucnosti. nedeljko је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Да, то уопште није тако како неко хоће да покаже, да је то боза и лимунада. Ми заправо немамо апсолутну слободну вољу, јер њу има само Бог. Ми смо као људи јако зависни од средине у којој живимо, и околине коју перцепирамо. Наше се расположење мијења сваки дан, сваки сат и може да зависи од много фактора, а тиме и одлучивање, шта ћемо изабрати и тиме испољивит своју вољу. Осим тога флексибилни смо, тако да се многе поновљене ствари које чинимо слободном вољом, касније претварају у рефлексне и чини мо их готово инстиктивно. То са слободном вољом је као у човјек у води. Не можемо ходати по води, али нећемо ни потонути ако владамо технико пливања и одупиремо се гравитацији. Тако је некако и са слободном вољом, нити све одлуке у животу доносимо само слободно, нити смо само обични објекти којим манипулише природа, истина је између, и јако растегљива од једног до другог сличаја. Одлично речено! Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Slobodna volja je izbor izmedju dobra i zla a ne izbor izmedju ovog ili onog modela kola u zavisnosti od cene i nasih mogucnosti. Није али исти принцип користимо при било ком избору. Хоћемо на основу онога што јесмо. А јесмо некакви захваљујући многим и ненабројивим факторима од којих на многе не можемо да утичемо. Дакле ако не можемо да потпуно слободно изаберемо шта јесмо ниједан наш избор, ниједно наше хоћу не може бити потпуно слободно. Sir Oliver and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Slobodna volja je izbor izmedju dobra i zla a ne izbor izmedju ovog ili onog modela kola u zavisnosti od cene i nasih mogucnosti. Не можеш говорити тако, то је тешко уопштавање које не објашњава ништа, a изостављати организам који тај избор врши, а то је комплетан људски организам, са мозгом као централном процесорскм јединицом, и околином, који прима и обрађује информације и ствара она слике, и појмове у нашем уму, након чега ми доживљавамо слику свијета и касније сходном нашим вјеровањима доносимо одлуке. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука