Александар Милојков Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Људи, шалу на страну. Немојте отварати дупле теме. Ако се овде прича о ТЕ нема потребе отварати нову тему да би се на њој поставио линк ка једној књизи о ТЕ. Срђан Шијакињић and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Људи, шалу на страну. Немојте отварати дупле теме. Ако се овде прича о ТЕ нема потребе отварати нову тему да би се на њој поставио линк ка једној књизи о ТЕ. Priča se o nauci aleksandre ne samo o TE Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Konkretno,ako se na kraju krajeva desi pozitivna mutacija,koja je još uz to i nasljedna ,koji proces objašnjava da će ta mutacija da postane dominantna u određenoj populaciji,meni nije nikakav problem da prihvatim mehanizme dominantne populacije koja će da iskorijeni kroz vreme genetski inferiornu populaciju,ali na koji način jedna jedinka nametne svoju pozotovnu mutaciju na cijelu populaciju u nekom eko sistemu,ako možeš da mi to pojasniš iz tvog ličnog ugla bio bi ti zahvalan Drago mi je što postavljaš konkretno pitanje. Kada se desi mutacija koja dovede do značajno promenjene osobine, a ta osobina utice na preživljavanje do trenutka razmnožavanja ili na veroatnoću razmnožavanja (npr mužijak privlačniji za ženku), onda se ta mutacija prenese na potomstvo. Jedinke kod kojih te mutacije nema, nemaju dotičnu osobinu pa im je preživljavanje manje verovatno, pa i razmnožavanje. Dakle, u sledećoj generaciji IMA VISE JEDINKI koje u svojim genima nose tu mutaciju, i ispoljavaju osobinu proisteklu iz te mutacije. Kritična (pomenuta) osobina daje više šanse za preživljavanje i narednim generacijama. Uopšteno: sve današnje biljke, životinje pa i ljudi nose gene samo onih predaka koji su uspeli da se razmnožavaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Не вреди да се жалиш. Ја сам главни овде. Kako je lijepo biti autoritet :good2: DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Priča se o nauci aleksandre ne samo o TE Отворио је нову тему само да би поставио линк ка једној књизи која критикује ТЕ. То је могао (и требао) да уради на овој теми. Постави линк у посту и то је то. Volim_Sina_Bozjeg and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Drago mi je što postavljaš konkretno pitanje. Kada se desi mutacija koja dovede do značajno promenjene osobine, a ta osobina utice na preživljavanje do trenutka razmnožavanja ili na veroatnoću razmnožavanja (npr mužijak privlačniji za ženku), onda se ta mutacija prenese na potomstvo. Jedinke kod kojih te mutacije nema, nemaju dotičnu osobinu pa im je preživljavanje manje verovatno, pa i razmnožavanje. Dakle, u sledećoj generaciji IMA VISE JEDINKI koje u svojim genima nose tu mutaciju, i ispoljavaju osobinu proisteklu iz te mutacije. Kritična (pomenuta) osobina daje više šanse za preživljavanje i narednim generacijama. Uopšteno: sve današnje biljke, životinje pa i ljudi nose gene samo onih predaka koji su uspeli da se razmnožavaju. A ja kreten pomislio da Bog stvara svakog od nas pojedinačno i neponovljivo. Znači ipak ciklus sa prenesenim zapisima? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Људи, шалу на страну. Немојте отварати дупле теме. Ако се овде прича о ТЕ нема потребе отварати нову тему да би се на њој поставио линк ка једној књизи о ТЕ. Ovo je tema - da li ce nauka ponistiti boga Drazen je otvorio temu sa vise linkova o evoluciji to nije povezano sa ovom temom. Mislim da nisi trebao temu izbrisati samo zato sto se ti ne slazes sa pogledima. Zasto postoji ova tema ako vec ima tema ''logika i Bog''? U toj temi se vode isti razgovori kao i ovdje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 .... ,али у контексту атеистичког приступа овој теми,и теорија случајности пре ће бити прихваћена као рационалнији поглед,него да је свет дело једног разумног бића,односно Бога,у том смислу сам то поменула. ovo je tvoja špekulacija u vezi prihvatanja eventualne "teorije slucajnosti". ja nisam primetila da postoji zavera protiv tumačenja "kreacije od strane nadprirodnog bića". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Kako je lijepo biti autoritet :good2: Idealan momenat da se podsetimo: http://sh.wikipedia.org/wiki/Ko_se_uzdi%C5%BEe_ponizi%C4%87e_se Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Čitam pojedine komentare i nadam se da su ljudi koji ih pišu trolovi.... GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Drago mi je što postavljaš konkretno pitanje. Kada se desi mutacija koja dovede do značajno promenjene osobine, a ta osobina utice na preživljavanje do trenutka razmnožavanja ili na veroatnoću razmnožavanja (npr mužijak privlačniji za ženku), onda se ta mutacija prenese na potomstvo. Jedinke kod kojih te mutacije nema, nemaju dotičnu osobinu pa im je preživljavanje manje verovatno, pa i razmnožavanje. Dakle, u sledećoj generaciji IMA VISE JEDINKI koje u svojim genima nose tu mutaciju, i ispoljavaju osobinu proisteklu iz te mutacije. Kritična (pomenuta) osobina daje više šanse za preživljavanje i narednim generacijama. Uopšteno: sve današnje biljke, životinje pa i ljudi nose gene samo onih predaka koji su uspeli da se razmnožavaju. Mislim da to nije objašnjenje,prvo ne postoji mutacija velikog značaja,pa još i da bude nasljedna,velikog značaja bi mogao biti čitav skup mutacija,ali to bi već bila fantazija većih razmjera.Reci mi šta bi za tebe bila kod čovijeka nasljedna mutacija velikog značaja ? I ako su ti jasni mehanizmi u genetici,šta bi spasilo takvu mutaciju da preživi u genima recimo 4 generacije od izvora Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Čitam pojedine komentare i nadam se da su ljudi koji ih pišu trolovi.... Ili ipak da se nadaš da nas savršeno zabole za TE. Istochnik and kordun је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Mislim da to nije objašnjenje,prvo ne postoji mutacija velikog značaja,pa još i da bude nasljedna,velikog značaja bi mogao biti čitav skup mutacija,ali to bi već bila fantazija većih razmjera.Reci mi šta bi za tebe bila kod čovijeka nasljedna mutacija velikog značaja ? I ako su ti jasni mehanizmi u genetici,šta bi spasilo takvu mutaciju da preživi u genima recimo 4 generacije od izvora OK. obratiću ti se preko privatne poruke ... pošto ne bih da postavljam preduge tekstove na forumu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Eto, da nije TE sada nebi bilo svadje na forumu i pricali bi svi o necemu vaznijem i ljepsem..TE nam samo negativno doprinosi. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2013 Ili ipak da se nadaš da nas savršeno zabole za TE. Zašto onda pričate o njoj? Срђан Шијакињић and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука