Jump to content

Engleska crkva će se izviniti Čarlsu Darvinu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja ti kažem, uopšte ne smatram da svaki ljutski život vredi podjednako, postoje oni koji vrede više i oni koji vrede manje i postoje oni koji vrede mnogo više od većine.

Još samo da objasniš ko/šta je to što će da određuje koliko čiji život vredi i kako ćeš znati da oni koji su 'manje vredni' neće postati "više" vredni u nekom trenutku u životu (šta god "više" i "manje" vredni i "napredak čovečanstva" značilo u tom tvom sistemu vrednosti).

:)

Подели на овим сајтовима

@Odahviing,   Mislim da si dosta konradiktivan. Ko tacno odredjuje koji ljutski zivot je vredniji? Ti? Mislim da je bolje pitanje, zasto je bilo ciji zivot vredan uopste?  

ODređuje ono koliko je doprineo i koliko je u mogućnosti da doprinese razvoju ljudskog roda.

Ne vidim kako covecanstvo moze da bude vazno kada ga ti cinis ne vaznim. Jer ako ti obicni ljudi nisu vazni, ne vidim kako covecanstvo moze da bude vazno jer oni cine covecanstvo.

Čovečanstvo čine skoro pa isključivo veliki ljudi koji ga pomeraju unapred. Na svetu postoji 7 miljardi ljudi, a koliko ih je tek živelo od trenutnka nastanka prvih civilizacija. A opet koliko ljudi je učinilo nešto što je ostavilo veliki trag na čovečanstvo i ostavilo za sobom stvari koje su čovečanstvo unapredili. I mislim da je sasvim logično da takvi ljudi imaju ogromnu prednost u odnosu na nas obične.

Po toj logici ne vidim kako si drugaciji od Nacista recimo

Da vidimo, ovo sam se i ja pitao. Recimo to da ne bih ubijao ljude bez razloga, zato što pripadaju određenoj grupi ljudi. Pri tom smatram da je žrtvovanje istih radi spasavanja nečeg većeg ili nekog većeg opravdano.

Nego, jel bi tvoj nadcovek leteo avionom? Jel bi prelazio preko pesackog prelaza? Jel bi uopste ustao iz kreveta?

Zašto ne bi?

Подели на овим сајтовима

Još samo da objasniš ko/šta je to što će da određuje koliko čiji život vredi i kako ćeš znati da oni koji su 'manje vredni' neće postati "više" vredni u nekom trenutku u životu (šta god "više" i "manje" vredni i "napredak čovečanstva" značilo u tom tvom sistemu vrednosti).

:)

E polako još uvek razvijam ideologiju, kada je završim verovatno ću knjigu da napišem pa ću da vam pošaljem.

Подели на овим сајтовима

.... razvijam ideologiju ....

Ahhhhh ....   evo ga još jedan usrećitelj sveta!   :)                 A da nađeš ti neku curu, ...pa da ona bude trešnja a ti dete ...         ..... dakle da ne silaziš s nje !

Подели на овим сајтовима

E polako još uvek razvijam ideologiju, kada je završim verovatno ću knjigu da napišem pa ću da vam pošaljem.

Bezbroj je bilo takvih pokusaja, ali su svi do jednog doveli do enormnih krvoprolica i zamisli nije unapredjena civilizacija. Mozda ne bi bilo lose da otvorimo temu i raspravljamo o ovome?

Подели на овим сајтовима

Bezbroj je bilo takvih pokusaja, ali su svi do jednog doveli do enormnih krvoprolica i zamisli nije unapredjena civilizacija. Mozda ne bi bilo lose da otvorimo temu i raspravljamo o ovome?

kako nije unapređena,pa hitler je unapredio tehnologgiju planete do neslućenih granica

Подели на овим сајтовима

@@Odahviing,

To i dalje ne odredjuje, to ti odredjujes.

Ali zasto je covecanstvo vazno uopste? Zasto je napredak covecanstva vazan uopste? To mi nisi odgovorio.

nije bitno sto ti ne bi ubijao. Nacisti su isto smatrali da je njihova rasa zapravo napredna i da druge rase bi ih usporavali i zapravo uprljali. Ali to me oped dovodi do pitanja....Ako zivot "obicnih" ljudi nije vazniji od tih naprednih onda zasto ne bi ti napredni ubijali obicne? Zasto im ne bi oduzimali hranu,kuce i zemlju? Onda bi bilo logicno da se zemlja procisti od obicnih....Zar ne?

Razmisli malo. Kada ulazis u avion da putijes, da li znas da je avion u ispravnom stanju? Ili da je pilot u dobrom psiho fizickom stanju da leti? Ne, ti to ne mozes da znas. Zato tu ulazi intuicija i vera.

Ako imas zeleno svetlo na pesackom, kako ti znas da auto koji dolazi ce stati? Ili onaj koji je stao da nece dati gas kada krenes da prelazis preko? Ili da neko te ceka da krocis na put da bi te pregazio?
Logicki, morao bi da suspedujes svoje radnje jer ne znas nista o tome. Samim tim da ne ustanes iz kreveta jer ima malo milion nacina da umres u sopstvenoj kuci.

Подели на овим сајтовима

U komentaru iznad:

Još bolje. Pa kad izaađem da mogu da pričam kako sam zatvoren na političkoj osnovi, a u zatvoru dok budem bio pišem drugu. I onda idem na izboe ;)

Hteo sam da dodam I eto ti WW III, ali sam odustao. Znam i ja to. Biće žrtava, ali nijedna žrtva neće biti uzaludna jel ono što ćemo dobiti i imati nakon pobede biće neprocenjivo!!! (I ovde sad sledi neki pozdrav, koji tek treba da smislim)

Подели на овим сајтовима

U komentaru iznad:

Hteo sam da dodam I eto ti WW III, ali sam odustao. Znam i ja to. Biće žrtava, ali nijedna žrtva neće biti uzaludna jel ono što ćemo dobiti i imati nakon pobede biće neprocenjivo!!! (I ovde sad sledi neki pozdrav, koji tek treba da smislim)

prema tome brate trebalo bi ovako da stoje stvari,srbi su prošli veliku selekciju u povlačenju preko albanije,tamo slabi i glupi nisu opstali,ostali su na putu,oni srednje jaki su završili u plavoj grobnici,preživjeli su samo jaki,reci ti meni jesmo li mi ko nacija napredovali,meni nešto djeluje da smo jako degradirali

Подели на овим сајтовима

hoćeš da kažeš da si spreman da se žrtvuješ za svoju ideologiju ko šešelj i Če Gevara

Upravo, smao što je moja ideologija jedna prava, još nije gotova ali kada bude bila biće to :D

Ako zivot "obicnih" ljudi nije vazniji od tih naprednih onda zasto ne bi ti napredni ubijali obicne? Zasto im ne bi oduzimali hranu,kuce i zemlju? Onda bi bilo logicno da se zemlja procisti od obicnih....Zar ne?
Pa treba neko da obrađuje njive i da fizikališe (tazlog zašto ih ne bi ubijali).

A za ovo drugo, pa kad su već potrebni za nešto da se nebi bunili, daš im iluziju slobode i prava i oni srećni.

A što se čišćena tiče biće i toga, samo na duge staze i bez krvoprolića.

Подели на овим сајтовима

prema tome brate trebalo bi ovako da stoje stvari,srbi su prošli veliku selekciju u povlačenju preko albanije,tamo slabi i glupi nisu opstali,ostali su na putu,oni srednje jaki su završili u plavoj grobnici,preživjeli su samo jaki,reci ti meni jesmo li mi ko nacija napredovali,meni nešto djeluje da smo jako degradirali

E vidiš opstali su fiički jaki, dok današnju civilizaciju unapređuju i usavršavaju drugi kvaliteti.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...