Милан Б Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 МиланеБ, Савета је некоћ такође чувала ситну дечицу! Дозволићу себи да ти одговорим апофатички јер у поменутом случају ништа благоразумно не делује. Немојте га уцењивати али му немојте ни нудити награде. Дете не сме да мисли да акт чревопражњења треба да буде награђен Барнијем нпр. или киндер јајетом јер ће те сутра одрати кад пође у школу или се први пут пољуби. Немојте га дуго држати на ноши иу пустати му цртаће! То никако. Немојте се превише надати да ако све ово испуните дете почне да каки. И има још једна ситница... молите се... много. Увек се сетите речи блаженог старца - Увек много причајте Богу о својој деци а мало деци о Богу. Уз овакав третман , дете ће за коју годину постати узоран грађанин који редовно иде у тоалет. Ваша Савета Хвала Савета, болно истинито. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Поштовани, најлепше хвала за питање којим сте ме вратили у далеку 1998. годину. Скоро исте речи упутио ми је блаженопочивши игуман манастира Студенице, отац Јулијан. Провео сам извесно време у Студеници, дружећи са са монасима и искушеницима и заиста, делује да је тако како кажете. Чак сам сигуран да је тако. Оба пута, и брак и манастир, воде ка Њему... изабрах први. Ипак, ваша финална констатација је нејасна па молим да је продубите... да ли је у питању својеврсна критика Саветине рубрике или сте нешто друго имали на уму? Мислим на глуматање православља. Ваша Савета Хвала на одговору.. Мислио сам на чињеницу да људи који нису спремни на брак или манастир...живе животом који није достојан Хришћанина..и као такви ...лицимури...само на језику бивају Хришћани...тј..глуме... w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Србаљи имају једну узречицу,лупаш ко максим по дивизији... Дај бре потруди се,ја волим критике на мој рачун, али не овако бесмислене... Препоручићу ти да прочиташ нешто: Србљи имају једну узречицу-"лупаш ко максим по дивизији" Дај бре потруди се, ја ценим критике на сопствени рачун, али не и овакве бесмислице... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Draga Saveta, kad god stanem ispred ogledala, u donjem vešu, počnem da slavim lepotu Božije kreacije. Kad druge vidim to ne radim, kad oni mene vide isto to ne rade, zašto? VizantijskoPlavo, w.a.mozart, Никола Поповић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Да се надовежем на Жељково питање: Зашто није успео православни мотивациони кловн форум? Где мислиш да је била грешка,и колико је твоја грешка,као један од оснивача. И каквим сте се мотивима водили да се уопште појави. Хвала . Хвала Вам, страстотерпче Зосима! Хвала за поверење које сте пројавили обративши се Савети за одговор на једно, усудићу се да потегнем ТАЈ РЕЧ догматско питање. Зашто форум кловнова није успео? Мислим да о томе можемо на више нивоа али главни разлози су истрошеност већине на другим форумима (највише на поукама), недостатак људи као и нови идеја које смо потрошили спрдајући се на овом форуму (јопет). Поред тога, вероватно има још неких ситница које су људима сметале (јереси, цензурисани клипови и тако то) али сматрам да је то од другоразредног значаја... Саветина грешка је била (и још увек јесте) што губи време по разноразним форумима и сајтовима. Мотиви су били мотивисани чистом мотивацијом, ништа више... Савета Драгана Милошевић and Зосима је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Е Жељко,ајде учини једну молбу брату...расправљаћемо се на другој епизоди равне горе,овде ми је на тапету Моци... Овако испашће, да ми лично имамо нешто један противу другога, а није тако... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Draga Saveta, kad god stanem ispred ogledala, u donjem vešu, počnem da slavim lepotu Božije kreacije. Kad druge vidim to ne radim, kad oni mene vide isto to ne rade, zašto? Драги Бићо, обожавам питања која у себи инкорпорирају Божију креацију. Видиш, ти се у овом случају понашаш као свештеник који куса из путира а друге не причешћује. Треба да почнеш да славиш Божију креацију са још неким (неком), да шерујеш - што кажу светогорци, а Бог ће узвратити једном малом, симпатичном креацијом од пар килограма. Након тога, више нећеш имати поменутих проблема (а вероватно ни цело огледало) Agaton Vuzman, Gordana ., Драшко and 13 осталих је реаговао/ла на ово 16 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 јој драга Савета, опет си ме прочитала....опет знаш мој проблем.....па како да се решим тако великог греха....? Ствар је озбиљна дакле... хммм, тако сам и мислила! Морамо бити мудри као цар Соломон, одлучни као блудница, упорни као Савле и ладне главе као четвородневни Лазар! Решење је у следећем - за почетак, мораћеш да престанеш да фрижидер третираш као фејсбук профил тј. престани да га отвараш сваких 5 минута да би видела шта има... ако немаш фејсбук профил отвори га па се јави да ти дам даља упутства... ако си удата, није лоше да на фрижидеру буде слика свекрве са натписом - Свекрвице, моја мила мајко - волиш сина и мене једнако! Део са слаткишима послати у небиће под хитно Crvenokosa, Драшко, Никола Поповић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Oooooooodakle ti toliko vremena za internet??? Da li te placa neko za taj rad (pretpostavljam sta ces reci ko te placa i sta ti kaze zena na sve to??? jer ja mog muza ocu u top da stavim kad pretera u druzenju sa telefonom i internetom. Nekad mi se ucini da preterujes ali uglavnom volim da pratim tvoje motivacije....inspiracije i sl... Pozdrav saveto! Smislicu jos neko pitanje kad mi se bude manje spavalo w.a.mozart and Баба је реаговао/ла на ово 2 Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Е Жељко,ајде учини једну молбу брату...расправљаћемо се на другој епизоди равне горе,овде ми је на тапету Моци... Овако испашће, да ми лично имамо нешто један противу другога, а није тако... Ајд важи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Oooooooodakle ti toliko vremena za internet??? Da li te placa neko za taj rad (pretpostavljam sta ces reci ko te placa i sta ti kaze zena na sve to??? jer ja mog muza ocu u top da stavim kad pretera u druzenju sa telefonom i internetom. Nekad mi se ucini da preterujes ali uglavnom volim da pratim tvoje motivacije....inspiracije i sl... Pozdrav saveto! Smislicu jos neko pitanje kad mi se bude manje spavalo Pozdrav, mati Nektarinice... što odmah ne reče da si prozorljiva? Verovala ili ne, stalno se molim za to da se odlepim od kompa... uspevam bez problema kad nešto čitam (moš misliti kolko često čitam) ali inače - ovo je prava pošast, kao u Egitu vo vremja ono... ženu neću da komentarišem... ima neke bolesne sado-mazo patetike u svemu ovome sa internetom. Saveta nije bezgrešna! No... svaki grešnik ima budućnost a svaki svetac simple past tense. Anette, Никола Поповић, Биљана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Munchmallow Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Draga savjeta, Da li i kako se uzdrazavati od seksualnih odnosa tokom posta? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Ahahah evo "savjeta" stizu pitanja :-D da te cujemo w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Draga savjeta, Da li i kako se uzdrazavati od seksualnih odnosa tokom posta? Poštovani Munchmallow, vaše pitanje je svakako jedna od dilema većine bračnika u našoj svetoj crkvi pa ću zato pitanju prići sa posebnom pažnjom. Elem, neka nam polazište za ovu temu budu reči svetog Grigorija Niskog (ne niškog) koji kaže - Besplodan je svaki post koji za cilj nema zajednicu sa drugima. Zar rodjena žena nije drugi? Zar sa njom ne treba imati zajednicu pa makar i samo tokom posta, ako ćemo već kao moderni hrišćani da fino i lepo imamo dvostruke aršine u toku i van posta? Zar seks nije zajednica? Svakako da jeste. Kost od moje kosti, kliče Adam mistično nam dočaravajući da će Eva kasnije da smesti njemu a i on nama jer ko će kome ako neće svoj svome... Da skratim (long story short, što bi rekla sestra Vasa) odnosi tokom posta ne samo da nisu zabranjeni već su i u duhu pravoslavnog predanja koje kaže da je cilj posta zajednica sa Drugim i drugima. To što pojedinci ovde vide samo nasladu i gomile orgazama je njihov problem. Zavirivanje u tudj seksualni život je takodje njihov problem. U pitanju je ljubav - poštena i iskrena ljubav dvoje koji postaše jedno. Ne znam kako se to menja sa dolaskom posta... Ili jesi ili nisi... doduše , tanka je linija izmedju zajednice i korišćenja žene za sopstveno zadovoljstvo i ovoga se treba paziti... p.s. naravno, moguće je iz smirenja i u dogovoru eskivirati bludne radnje... samo to i nište više jer pravoslavna duhovnost je elastičnija od naših projekcija o istoj tvoja Saveta sleki, Никола Поповић, Anette and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Draga Saveta, kako da živim među hrišćanima? Nekada sam i sam pripadao toj skupini, da bih nakon što sam uvideo koliko ima tu licemerja, laži, lopovluka, ... svega onoga što nije Isus, vratio se pradedovskoj jevrejskoj veri. Ako sam ranije i sam hrišćaninom, mogao da živim tako i tako sa ostalim hrišćanima, sada sam zaista progonjen. Na sreću samo verbalno i psihički. Kako da se postavim? Protiv većine ne mogu, a opet ne želim ni da pljujem po onome gde sam do juče bio. Praotac svih ljudi Avram, bio ti u pomoći draga Saveta. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука