w.a.mozart Написано Децембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 onda je nemoj kupovat, to će ti bit završeno ; ) po veri mojoj nek mi bude : ) Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Draga Saveta, neko nema courage da prizna da mozda gaji neka osecanja prema nekome.sta raditi? s postovanjem, Madmuazel w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Draga Milenice, ovde se mora bitri mudar poput zmije i bezazlen kao golub. Može varijanta mic po mic a može i s neba pa u rebra... najbitnije je da li vredi nekome otkriti svoje simpatije i osećanja. Saweta je jednom probala na ulici, iskreno i bez uvijanja i uspelo je... doduše, tada bejah mlada moma a devojče (pardon - momče) beše fino i neiskvareno pa sve prodje lepo... trajalo je nekoliko meseci ali kvantitet je bio na zavidnom nivou i sve je išlo postepeno... nemoj neko da pomisli nešto bezobrazno, sve je bilo blagom Bogu pristupačno ali ne i monotono, uniformisano i bolesno... Rizik je glavna stvar :bendoff: A što je nekom rizik drugom je slobodna volja... ovde nema saveta koji pali - pokušaj ali ne padaj u trans ako počne fino 1324_womens Панарет and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Draga Milenice, ovde se mora bitri mudar poput zmije i bezazlen kao golub. Može varijanta mic po mic a može i s neba pa u rebra... najbitnije je da li vredi nekome otkriti svoje simpatije i osećanja. Saweta je jednom probala na ulici, iskreno i bez uvijanja i uspelo je... doduše, tada bejah mlada moma a devojče (pardon - momče) beše fino i neiskvareno pa sve prodje lepo... trajalo je nekoliko meseci ali kvantitet je bio na zavidnom nivou i sve je išlo postepeno... nemoj neko da pomisli nešto bezobrazno, sve je bilo blagom Bogu pristupačno ali ne i monotono, uniformisano i bolesno... Rizik je glavna stvar :bendoff: A što je nekom rizik drugom je slobodna volja... ovde nema saveta koji pali - pokušaj ali ne padaj u trans ako počne fino 1324_womens ovo nominujem za najbolji odgovor hvala draga w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Драга Савета, у који манастир посебно волиш да свратиш? Који би волела да посетиш а ниси, како у СПЦ тако и ван ње? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Драга Савета, у који манастир посебно волиш да свратиш? Који би волела да посетиш а ниси, како у СПЦ тако и ван ње? Najlepše hvala za pitanje! Nekad sam malo duže boravila u Studenici, iguman vo vremja ono bio je otac Julijan, sada je već blaženopočivši. Umalo ne postadoh iskušenik. No, nešto kao da je nedostajalo a jedan od iskušenika mi reče - znam šta tražiš, idi u Crnu reku. Na žalost ili radost, ja ne odoh. Puno vremena sam provodila sa jeromonoham a sada igumanom, Tihonom. Zanimljiv i vrlo pozitivan duhovnik. Što se tiče bratstva, dopada mi se manastir Kovilj a često sam u studentskim danima odlazila i u manastir Matejevac, kod NIša - ocu Iliji, blaženopočivšem. Kakav cirkus je nastao kad mu je tadašnji niški episkop a sadašnji patrijarh zabranio da krsti jer je sve krstio besplatno pa ga niški popovi optužili kod vladike LOL Ipak, Hilandar je neponovljiv. Jesam bio samo jednom ali ne može se uporediti ni sa jednim od pomenutih. Sa bratstvom i nisam toliko pričao, za razliku od Kovilja, stalno sam bio sa iskušenikom, Petrom - bivšim forumašem ali duh koji se tamo oseća je neponovljiv i neopisiv. U početku sam mislio da je trip ali je toliko intenzivan i jak da je prosto nemoguće da je tako. Inače, volela bih da obidjem Trebinje, Banja Luku i manastire u okolini tih mesta. Smatram da su ženska čeljad iz tih krajeva najzdravije ženskinje što se tiče i porodice i vaspitanja i duhovnosti i svega ostalog (ako tako nešto postoji) medju Srbadijom... tako mi se bar čini. Inače, što se inostranstva tiče, volela bih da posetim neki totalno neugledan manastir, bez turista u kome žive monasi ili monahinje totalno starinski i bez opterećenja : ) kao prvi hrišćani... ako tako nešto postoji - javljajte Плутон, Панарет, Mилена КШ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Draga Saveta,vidim da si iskrena :bendoff: ...a i dostupna u ove sitne sate Postaviću ti jedno pitanje,možda previše lično,ali u isto vreme i veoma važno. Naime,ti si bila u Studenici još kao student,sa nepunih dvadeset i nešto,22,23...ako ne i više...i tada si sebe pokušavala da vidiš na mestu današnjih monaha.To je lepo,ali ne zaboravi draga,da je tvoj buntovni karakter tada došao do izražaja...... Pitaću te sada jasno,da li treba o muško-ženskim odnosima razgovarati sa monasima? Tvoje mišljenje me zanima...ne citati...Reci ono što zaista misliš.....Može li monah zaista može da razume ljude u braku? P.s.Laku noć w.a.mozart, Панарет, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Столе Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 А може ли световњак заиста да разуме монахе и њихов живот? Сад ће Савета да ме опаучи што се мешам feeble and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Tvoje mišljenje me zanima...ne citati...Reci ono što zaista misliš.....Može li monah zaista može da razume ljude u braku? Od ovog posta sam počela da gutam cele reči,ne samo slova.... Tvoje mišljenje me zanima...ne citati...Reci ono što zaista misliš...Može li monah.....zaista može li da da razume ljude u braku? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Draga Saveta,vidim da si iskrena :bendoff: ...a i dostupna u ove sitne sate Postaviću ti jedno pitanje,možda previše lično,ali u isto vreme i veoma važno. Naime,ti si bila u Studenici još kao student,sa nepunih dvadeset i nešto,22,23...ako ne i više...i tada si sebe pokušavala da vidiš na mestu današnjih monaha.To je lepo,ali ne zaboravi draga,da je tvoj buntovni karakter tada došao do izražaja...... Pitaću te sada jasno,da li treba o muško-ženskim odnosima razgovarati sa monasima? Tvoje mišljenje me zanima...ne citati...Reci ono što zaista misliš.....Može li monah zaista može da razume ljude u braku? P.s.Laku noć Hvala na komplimentima, draga moja! Apsolutno sam siguran da postoje malobrojni monasi sa kojima je moguće zdravo razgovarati o muško ženskim odnosima ali što bi reko otac Justin Tasić - a gde naći takvoga čoveka??? Taklodje mislim da oni pravi i kvalitetni duhovni rukovoditelji mnogo češće daju smernice nego što daju poslušanja ili naredjuju tj. daju instant rešenja (izuzeci postoje, kao npr. kad je vladika Danilo Krstić onoj setri, kasnije monahinji rekao da će ići u Grčku - pre toga se ona dvoumila šta da radi- i u takve situacije verujem ako je duhovnik iskusan i ima bogopoznanje) U principu, muško ženski odnosi su polje za eksperimentisanje i mali broj monaha razume iste. Ipak, pravi duhovnici privode nas Hristu a ne sebi. Koliko je takvih... ne bih znao ali svakako ih ima 1324_womens Postoje valjda i odlični duhovnici koji su loši u pomenutoj oblasti. Možda je najbolje otići po savet onome za koga znaš od prilike šta će da ti kaže LOL Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 error Oglo је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Draga naša (Dearest Advisor-in), Šta misliš o sledećoj poskočici - doskočici iz project management "vokabulara": najveći rizik je - ne rizikovati! w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 najveći rizik je - ne rizikovati! Апсолутно се слажем... верујем да и Бог то мисли Јеванђеље по Матеју, гл. 25, 14-30; по Луки, гл. 19, 11-28 Драгана Милошевић, Милан Б and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 nasa draga saveta utonula u dubok zimski san.... :4869: w.a.mozart and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 nasa draga saveta utonula u dubok zimski san.... :4869: taman posla... Saweta poštuje slobodnu volju i ne nameće se kao neki drugi... i treći... 1324_womens Dobro ti veče, Džes! JESSY, Mилена КШ and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука