-Владимир- Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Што рече "верум", зависи како се гледа. Мени се чини (бар из историјских догађаја, не нагађам напамет) да је био циљ да Кирило прогура своју партију, а не да спречи јерес. Јер би пораз његове партије значило да он губи своју политичку моћ, итд. ЛОЛ! Значи, немаш проблема са тим да су такви и ти исти људи затим без проблема прешли на православну страну? Па шта је онда поента? Напротив, у праву си. Ја све време и потенцирам да није у питању новац, већ воља-за-моћ, под плаштом боре за догмате. Али, и ја рекох да ипак можда нисам у праву. Мање би га коштало да је постао голуб прелетач. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Амин на то! Али, постоји разлика између "рада" и "криминала". Нисам ни мислио да је Кирило требао да седи скрштених руку и фантазира о Богу. Међутим, једно је деловати хришћански, а друго мафијашки. О томе се ради. Подај мафијашу мафијашево ... verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Јел би онда у твојим очима био добар или лош? Јер би рекао и даље, био је криминалац или био је величина? Не, али то не кажем ни сада: за мене је Кирило светитељ, човек Цркве. Само се питам о том његовом поступку, јер он више говори о тадашњем хришћанству него ли о самом Кирилу. Подај мафијашу мафијашево ... лол ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 ovo je samo vrh ledenog brega Jakov Edeski, deda and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Sveti Kirilo je samo lobirao za interese Duha Svetoga Ламех and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Александрија...у Римској империји увек најважнији град после Рима. Њено жито је хранило империју и представљало жилу куцавицу царства а древну културно - историјску позадину нема потребе наглашавати. Древност, културни и трговачки значај и веома битан политички положај града произвели су специфичан осећај важности житеља, посебно људи на политичком, војном, трговачком али религиозном плану. Плод свести о посебном значају веома лако порађа осећај јединствености, важности али и самољубља и гордости. Александријски папа није био изузетак. Теофило Александријски је био такав, а његов нећак, св.Кирило, наставио је путем свог стрица. Као што је св. Јован Златосусти био жртва Теофила Александријског, тако је и Несторије (који је додуше такође био горд и осион, ригорозан, прек и неразуман) био жртва веома виспреног св. Кирила. Онога тренутка када се Несторије, у својој осионисти али и наивности једног у суштини провинцијалца, усудио да се умеша у апелационе послове у вези са представкама појединих незадовољних клирика из Александрије, сујета св. Кирила је аутоматски реаговала и није дозвољавала себи да дође под удар "скоројевичке престонице" старе мало више од века, те је решила да зада превентивни ударац и догађаји су почели да се одвијају током који нам је познат. Suncokret54, Deki992, -Владимир- and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jakov Edeski Написано Новембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 Kirile,Kirile....bas si nevaljao bio,radio si ono sto si hti`o...i kad si na onaj svet o`so....znam da nisi manje pros`o.... 8086.gif (moja skromna kontribucija) What on earth can you do with a degree in theology? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Новембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 Нема дрвета без гране, ни човека без мане тј. како Писмо говори нема човека који никада није згрешио макар живео само један дан. Ова епизода из Кириловог живота сведочи да светитељи нису били неки надљуди отпорни на грех, већ обични људи као и свако од нас, тј и код њих је увек постојала могућност да згреше. Уосталом светост је онтолошка категорија а не етичка. Наравно етос не треба занемаривати али му не треба давати првенство над оним што је извор светости а то је је Евхаристија. Нпр Арије је био строг подвижник али сасвим је јасно због чега он не може бити светитељ или нпр један Махатма Ганди. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Новембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 Po ovome,zaustavi te pandur zbog necega,cusnes mu 20 evrica u dzep i lepo njemu,lepo tebi i Bogu milo sto je svima lepo Лазар Нешић, Jakov Edeski, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Новембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 Занимљиво је то, а ова тема је само још једна потврда: када хришћани расуђују о гресима света (педери, убице, лопови, атеисти, итд.), онда се иде жестоком акривијом и етиком ("то је грех", "неприродно", "болест", "епитимија", итд.); а када исти ти хришћани расуђују о гресима своје сабраће у Цркви (светитељи мафијаши, епикопи педофили, попови лопови, итд.), онда је наравно мека и медина само онтологија и личност и евхаристија и љубав и заједница и слично ("светост није етика", "ми смо ту због евхаристије", "па добро, сви смо ми само људи", итд.). Лицемерно! deda, DYNABLASTER, Jakov Edeski and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 kod mene obrnuto... mnogo sam kivniji na vladike nego na pedofile, pedere, lopove itd. van crkve jer DYNABLASTER, Ламех, -Владимир- and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Новембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 kod mene obrnuto... mnogo sam kivniji na vladike nego na pedofile, pedere, lopove itd. van crkve jer w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Новембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 kod mene obrnuto... mnogo sam kivniji na vladike nego na pedofile, pedere, lopove itd. van crkve jer Упс, зезнуо сам нешто Наравно одговорност хришћана на пољу етичких вредности већа је него на не-хришћанима. Хтео сам само да кажем да су људи које Црква слави као светитеље били склони грешкама, нико није савршен. Уосталом, овај Кирилов акт, уколико се уопште може назвати корупцијом у правном смислу те речи, је далеко безопаснији од сексуалних изопачености, убистава, отимачине људи и имовине и сличног. И шта ћемо сад, да деканонизујемо човека због тога, ако кренемо логиком цепидлачења и свођења светости на безгрешност онда би и пола апостола требало деканонизовати. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 Po ovome,zaustavi te pandur zbog necega,cusnes mu 20 evrica u dzep i lepo njemu,lepo tebi i Bogu milo sto je svima lepo Какве везе има Бог са законом о саобраћају? Значи сад кад се исповедам, да питам свештеника, "возио сам до цркве а нисам се везао, смем ли да се причестим" . feeble and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jakov Edeski Написано Новембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 Najlakse je osudjivati ove,one van Crkve....te `vaki su,te `naki su....a kad treba rascistiti svoju njivu....muk!...te nije tako bilo,nije tako mislio,nije to uradio....licemjerje nad kojim bi i sami fariseji zaplakali......za doticnog(Kirila) kada se vest o njegovoj smrti prosirila sveti Flavijan je rek`o:Fala Bogu te umre i taj grozni covek..... Ламех, DYNABLASTER and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 What on earth can you do with a degree in theology? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука