Јанко Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Vis ti s kakvim se predznanjem ide u crkvu! Па мора неко да разбија фаму о верницима као затуцаним незналицама, учило се... Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Uvek me je zanimala jedna stvar- jel pavoslavna paranoja nesto sa cim se rodis ili se vremenom stice? Mislim, jel to prvi uslov da bi uopste bio pravoslavac ili produkt dugogodisnjeg ispovedanja pravoslavlja? Стиче се. Отварањем очију (додаћу-у погрешно време у погрешном правцу). Није први услов и није последица дугогодишњег исповедања православља. Искрено, најчешће је последица првих корака код неких неофита које лоши духовници науче да - уместо да и поред тешких, ружних па и страшних ствари око себе буду увек загледани у Христа - они се увек осврћу у страху око себе тражећи непријатеља у свему. Лако се лечи ако се зна како, али може и дебело погрешно да одвуче ако се не пази... Млађони and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 CecaV, on 29 Oct 2013 - 22:06, каже: grafit je vrlo primitivan i besmislen.nego, ... povodom Acine (i ne samo Acine) teze kako je čovekova evolucija dovela do homo religiozusa: jeste, ... da nije bilo čoveka ne bi bilo ni religije. A ne bi bilo ni Boga, bar ne u ovom ćošku svemira. Drugim rečima - evolucija čovekove imaginacije ide od pagana (mnogobožaca), preko monoteista ... asimptotski do ateizma. Упс, пречка... или статива? Ма саме рашље од гола Све је добро до пред крај. Асимптота иде до - богова по благодати ("Ја рекох богови сте.").Потпуно Бого-незнање? (-) Неее...Потпуно Бого-познање. (+)Видиш, исти нам је координатни почетак, иста асимптота и иста функција, само различит знак ф-је. Код вас минус, код нас плусић... А ја тако не волим негацију, суштински сам позитиван лик... Да се нађемо и ставимо апсолутну вредност? никакви минуси, чак ни у шали :-) да се лакше утешиш, рецимо: лимес ове функције је спор, а да ли ће заиста да конвергира ка нули или јединици, ... то остављамо у аманет следећим генерацијама. Ћераћемо се још, богме ћерати, вала ћерати, .... па који надћера има право поново да се ћера. Ћераћемо се још, ... то је једино што можемо! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 CecaV, on 29 Oct 2013 - 22:06, каже: никакви минуси, чак ни у шали :-) да се лакше утешиш, рецимо: лимес ове функције је спор, а да ли ће заиста да конвергира ка нули или јединици, ... то остављамо у аманет следећим генерацијама. Ћераћемо се још, богме ћерати, вала ћерати, .... па који надћера има право поново да се ћера. Ћераћемо се још, ... то је једино што можемо! Ма никад се ни са ким не ћерам. Само размењујем метафоре и љубав, остало ме не занима.Чак ни нула. Само позитива, па макар и кец (јер Бог је један). Али некако ми се чини да је најприроднија експоненцијална ф-ја, а она испрва полако расте, али при крају нагло скреће ка - нули? Неее... Ка бесконачности... Make love, not war! "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 П. С. Сад видех, па да не буде неспоразума а у ствари говоримо о истом: 'Ел гледаш по х или у? Код мене је лимес ф-је кад х тежи 1 једнако +оо "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wu Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 U ovom grafitu se krije još jedna stvar, koja je možda i problematičnija... A to je - kome je, uopšte, upućen? Verniku? Nije, jer vernik će pomisliti a) „vid’ budale“, b) „koga on, bre, vređa, mamicu mu njegovu?!“ (odgovori a i b u zavisnosti od toga koliko je ko napredovao u veri) Ateisti? Koji će verovatno pomisliti „ha-ha-ha-ha, e jesi im rekao, majstore, neka vide ti zatucani majmuni sa krstačama šta mi mislimo o njima“ (ili nešto slično) Dakle, vernik neće promeniti svoj stav, a ateista će samo dobiti upgrade svoje iluzije superiornosti, poredeći vernike sa „nižim bićima“. Poruka grafita je, stoga, još mnogo gora, jer je njen cilj produbljivanje razlika, mržnje i netrpeljivosti. Možda i najslikovitiji dokaz đavoimanosti savremenih anti-teista... NinaD је реаговао/ла на ово 1 Најбољи бизнис је отварање фабрике која производи позитивне мисли (авва Пајсије Светогорац) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Verniku? Nije, jer vernik će pomisliti a) „vid’ budale“, b) „koga on, bre, vređa, mamicu mu njegovu?!“ (odgovori a i b u zavisnosti od toga koliko je ko napredovao u veri) I onaj koji odgovori kao pod a) i onaj koji odgovori kao pod b) su veooooma napredovali u veri Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Uvek me je zanimala jedna stvar- jel pavoslavna paranoja nesto sa cim se rodis ili se vremenom stice? Mislim, jel to prvi uslov da bi uopste bio pravoslavac ili produkt dugogodisnjeg ispovedanja pravoslavlja? Ne bih znao,zaista!Valjda je to ili individualna stvar ili stvar inteligencije Povodom moje izjave možemo ti i ja da porazgovaramo i da dođemo do nekih (khm,khm) sudova i presuda,može?Može! Evo, ja pitam tebe:da li ti konkretno,i tvoji ortaci-ateisti, podržavaš/podržavate konkretno ovakvu akciju "majmunisanja" po fasadama grada Beograda i šta je cilj toga uopšte? Šta je cilj ovog grafita sa nevešto oformljenom simbolikom? Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Ja sam protiv bilo kakvih naruživanja prostora "umetničkim radovima" na mestima koja nisu za to predviđena. Postoji zidovi u Beogradu koji su određeni za grafite, i to se zaista graniči sa umetnošću. Ovo umetnost nije, a da je osmišljeno da bude duhovita dosetka što neki grafiti jesu, takođe nije. Postoje mnogo efektniji načini da se iskaže stav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Ja sam protiv bilo kakvih naruživanja prostora "umetničkim radovima" na mestima koja nisu za to predviđena. Postoji zidovi u Beogradu koji su određeni za grafite, i to se zaista graniči sa umetnošću. Ovo umetnost nije, a da je osmišljeno da bude duhovita dosetka što neki grafiti jesu, takođe nije. Postoje mnogo efektniji načini da se iskaže stav. Na stranu što je grafit ispisan na fasadi,neka komunalna inspekcija ispostavi predviđenu kaznu ateistima za taj čin,mene interesuje šta je poruka koju bi trebalo da prenese ovo aljkavo osmišljeno majmunče? Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 mene interesuje šta je poruka koju bi trebalo da prenese ovo aljkavo osmišljeno majmunče? Порука је да треба "еволуирати", тј. прихватити атеизам као нешто напредно, савремено и цивилизацијско, а не остати на старомодном, мајмуноликом нивоу верника. Проблем је у томе што аутор не капира да је атеизам био на почетку - пре појаве човека, у време мајмуноликих бића. Односно, не капира да вера следује ПОСЛЕ мајмунолике фазе, представља напредак - везана је за човека. Човек је напредак у еволутивном ланцу. Мајмунолико биће је старина. Ако старина еволуира - имамо човека, односно имамо веру. То је оно што је аутор потпуно превидео и тако дао себи аутогол. Следује му питање: ко заиста треба да еволуира (када је у питању вера/невера)? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Kpmentar na ovo sa AS FB stranice: Uf, kakva zbirka logičkih greška, možda Peđi posluži za onaj prevod. Što volim ljude koji se gađaju pojmovima i kvazilogičkim metodom. A ovo je tek paradoks, vernik koji evolucijom dokazuje opravdanost vere - nema ni na stripu. Hajde ovako:1.) Nacizam je društvena, ideološka i politička tvorevina koja je delo homo sapinesa.2.) Homo sapiens je evolutivno napredniji od homo erectus-a.3.) Nacizam je evolutivno napredan i zato je dobar, opravdan i tačan. (???)Ili ovako:1.) Homo sapiens veruje u postojanje Deda Mraza koji je imaginaran.2.) Homo sapiens je evolutivno napredniji od homo erectus-a.3.) Verovanje u postojanje Deda Mraza je evolutivno napredno i zato je dobro, opravdano i tačno. (???) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Kpmentar na ovo sa AS FB stranice: Uf, kakva zbirka logičkih greška, možda Peđi posluži za onaj prevod. Što volim ljude koji se gađaju pojmovima i kvazilogičkim metodom. A ovo je tek paradoks, vernik koji evolucijom dokazuje opravdanost vere - nema ni na stripu. Hajde ovako: 1.) Nacizam je društvena, ideološka i politička tvorevina koja je delo homo sapinesa. 2.) Homo sapiens je evolutivno napredniji od homo erectus-a. 3.) Nacizam je evolutivno napredan i zato je dobar, opravdan i tačan. (???) Ili ovako: 1.) Homo sapiens veruje u postojanje Deda Mraza koji je imaginaran. 2.) Homo sapiens je evolutivno napredniji od homo erectus-a. 3.) Verovanje u postojanje Deda Mraza je evolutivno napredno i zato je dobro, opravdano i tačno. (???) Или ја причам кинески или неки људи заиста немају дара да укапирају веома једноставне ствари!? Уопште нисам имао на уму да вреднујем веру и атеизам као бооље/горе у било ком смислу или тачно/нетачно. Када кажем да је вера "напредак у еволуцији" мислим да иде у временском смислу напред, у односи на фазу мајмуноликих бића. Дакле, вера се везује за настанак човека - а он је у еволутивном ланцу ПОСЛЕ мајмуноликог бића. Мајмунолико биће које држи крст и који се позива да еволуира је нетачна представа. У тој фази еволуције НЕМА ВЕРЕ. Зато што је еволуирао, зато је и настала вера - јер је настао човек. Позвати мајмунолико биће да еволуира јесте позив да се преобрази у човека. Тек када се преобрази у човека, дакле АКО ЕВОЛУИРА, тек онда може да држи крст у рукама, тј. да верује. Слика је промашај - то је био циљ на који сам желео да укажем. Мајмун са крстом у руци би можда и имао неку поруку (типа: вера је лоша ствар, мајмунисање и сл.), али ово "еволуирај..." чини да графит потпуно буде промашен у самој својој поставци. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Jeste jednostavno to sto pricas, ali i nije. Majmun je povezaniji sa Bogom nego prosecan covek. Zivotinje su vise u Bogu nego covek sto je. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Hajde ovako: 1.) Nacizam je društvena, ideološka i politička tvorevina koja je delo homo sapinesa. 2.) Homo sapiens je evolutivno napredniji od homo erectus-a. 3.) Nacizam je evolutivno napredan i zato je dobar, opravdan i tačan. (???) Страв мен, за неког ко се позива на логичке грешке треба да пази када их сам прави. Страв мен је јер александар никада није рекао да је религија напредна добра оправдана и тачна - већ да је дело еволуираног човека а не мајмуна. Исто тако је нацизам део еволуираног човека а не мајмуна, мајмун нема политикче идеологиј. Доброта и тачност религије уопште нису доведени у питање овде. У питање је тумачење мајмуна, да ли је религија ближа мање размуном мајмуну или више разумном човеку? То је прво разлог зашто је ово тумачење сламени човек. Други разлог је то што александар нигде није поменуо искључиво једну религију као одлику човека. Већ религије. Религије су свакако одлика човека а не мајмуна. Исто тако и нацизам као једна од низа политичких идеологија је одлика човека а не мајмуна. Лоша одлика човека али и даље ОДЛИКА ЧОВЕКА. Или ја причам кинески или неки људи заиста немају дара да укапирају веома једноставне ствари!? Уопште нисам имао на уму да вреднујем веру и атеизам као бооље/горе у било ком смислу или тачно/нетачно. Наравно да капирају, у питању је страв мен. Логичка грешка које се увек седе када је други направи у аргументацији али никада када је сами направе. А док ово читају кроз главу им пролази ад хоминем - наравно да се Младен слаже са Александром, он је верник, бивши атеиста наравно да ће да се сложи са верником. ((: Александар Милојков and Wlof је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука