VaSa110 Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Koja Hriscanska dogma ima u svojoj suprotnosti stvarnu situaciju? Neku istinu koju znamo da je istina a u suprotnosti je sa hriscanskom dogmom. Ja ne znam ni jednu.... Ljubi bližnjeg svog....... A šta da radim ko mi nije bližnji. Meni na volju. Lupim mu šamar, pa šta nije moj bližnji. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Poenta je bila da ipak nauka možda može da opiše i shvati Boga kada se nakupi dovoljno znanja i informacija (ako postoji što bi rekli ateisti). Не може. Зато шо је Бог онтолошки други у односу на свет. Због тога је неизрецив, непојмљив, неописив, несхватљив. Бог којег би наука евентуално доказала не би био библијски Бог. Ја се том "доказаном" богу не би поклонио. Наставио бих да поштујем свог невидљивог, несхватљивог и непојмљивог Бога, којег знам јер верујем у његово откривење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Ljubi bližnjeg svog....... A šta da radim ko mi nije bližnji. Meni na volju. Lupim mu šamar, pa šta nije moj bližnji. Ближњи је сваки човек. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Још је Платон говорио да је Бога "тешко спознати а ако се и спозна немогуће га је изрећи". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Apsolutno nisu Šta je spin. Kako čestica može kroz energetsku barijeru sa manjom energijom. To su osobine i pojave nama potpuno strane i neshvatljive i ne postoje u našem makro svetu. Mi smo samo iznašli način da ih našim pojmovima kako tako predstavimo i razumemo. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Šta je spin. Kako čestica može kroz energetsku barijeru sa manjom energijom. To su osobine i pojave nama potpuno strane i neshvatljive i ne postoje u našem makro svetu. Mi smo samo iznašli način da ih našim pojmovima kako tako predstavimo i razumemo. Te pojave ce biti neshvatljive kada budu matematicki neopisive. Sve sto se odvija u kvantnom svijetu ima svoju matematicku opisivost do najmanjih detalja. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Много тога. Убеђен сам да свет, обзиром да није вечан, мора имати свој узрок који није тај свет. Тај узрок ја зовем Богом. Све оно остало о Богу, дознао сам и дознајем бивајући у Цркви - верујем у његово откривење. Shvatio sam Vaš pogled. Vi naprosto verujete i to je u redu. I to je jedan sasvim legitiman pogled na svet. Pomalo Vam i zavidim nije to lako. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Ближњи је сваки човек. Ja sam pogrešno shvatio napisano. Možda da je napisano jednostavno "Ljubi sve ljude...." ne bi bilo zabune. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Šta je spin. Link Kako čestica može kroz energetsku barijeru sa manjom energijom Zato što se svaka čestica ponaša i kao talas, talasna funkcija koja je opisuje postoji sa one strane gde se nalazi čestica, ali isto tako postoji i sa druge strane barijere. I zato postoji konačna verovatnoća da se čestica može naći i na drugoj strani, tj da 'tuneluje' kroz barijeru. To su osobine i pojave nama potpuno strane i neshvatljive i ne postoje u našem makro svetu. Mi smo samo iznašli način da ih našim pojmovima kako tako predstavimo i razumemo. Imam utisak da misliš da mi nemamo pojma o tim osobinama i pojavama i onda samo nalazimo neku analogiju da ih opišemo. A u stvari je upravo suprotno - te stvari savršeno dobro opisuje kvantna fizika, tj. matematika. I one su potpuno jasne. A analogije koristimo da bismo preveli matematičke formula na svakodnevni jezik, tj. da bismo lakše intuitivno razumeli. Nema u mikrosvetu ničeg transcedentnog ili mističnog... Justin Waters and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Imam utisak da misliš da mi nemamo pojma o tim osobinama i pojavama i onda samo nalazimo neku analogiju da ih opišemo. A u stvari je upravo suprotno - te stvari savršeno dobro opisuje kvantna fizika, tj. matematika. I one su potpuno jasne. A analogije koristimo da bismo preveli matematičke formula na svakodnevni jezik, tj. da bismo lakše intuitivno razumeli. Nema u mikrosvetu ničeg transcedentnog ili mističnog... Naravno da sada nema ničeg mističnog i transcedentog ali do samo pre 100 godina...... Nikad nisam rekao da ima nečeg mističnog. A transcedento sam upotrebio jer njihove osobine i međusobno dejstvo nisu od "ovoga sveta" - makrosveta (zato i ima onih poznatih paradoksa koji su nam "van pameti"). Inače i ja sam malo u svetu fizike tako da mi je sve ovo što pišeš manje više poznato i slažem se sa tobom. Ovde je samo kontekst drugi. Priča je o mogućnosti dokaza za postiojanje Boga i njegovog sveta - može li ili nemože nauka to da uradi. Pa ko velim ako smo uspeli da opišemo mikrosvet koji nam je "stran"..... пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Pa ko velim ako smo uspeli da opišemo mikrosvet koji nam je "stran Опет он. Није нам стран. Никада није ни био. Људи су сасвим природно, још у антици, простим мисаоним дељењем материје на ситније делове, дошли до идеје о постојању микросвета. Микросвет је очекивано ту где јесте. Можемо га сликати, можемо видети трагове које остављају честице, можемо видети како се светлост одбија од њих итд. Једино што у једном трентуку слике постану нејасне, трагови се не слажу са онима предвиђеним коришћењем Њутнове физике, а светлост се не одбија као што би се одбила од кошаркашке лопте, него мало другачије. Па су онда потребни комплексни бројеви и њихови квадрати да бисмо о тим малим системима могли говорити. То јесте чудно и неочекивано и нема објашњења зашто материја у једном тренутку почиње другачије да се понаша, али нема ничег мистичног, а још мање трансцедентног у свему томе. Бог о коме учи хришћанство је 1) потпуно трансцедентан (потпуно, потпуно и потпуно) и 2) слободан. Justin Waters, ИгорМ and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Izlgeda da cu morati da napravim novi nalog svi me ignorisu na ovom forumu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Опет он. Није нам стран. Никада није ни био. Људи су сасвим природно, још у антици, простим мисаоним дељењем материје на ситније делове, дошли до идеје о постојању микросвета. Микросвет је очекивано ту где јесте. Можемо га сликати, можемо видети трагове које остављају честице, можемо видети како се светлост одбија од њих итд. Једино што у једном трентуку слике постану нејасне, трагови се не слажу са онима предвиђеним коришћењем Њутнове физике, а светлост се не одбија као што би се одбила од кошаркашке лопте, него мало другачије. Па су онда потребни комплексни бројеви и њихови квадрати да бисмо о тим малим системима могли говорити. То јесте чудно и неочекивано и нема објашњења зашто материја у једном тренутку почиње другачије да се понаша, али нема ничег мистичног, а још мање трансцедентног у свему томе. Бог о коме учи хришћанство је 1) потпуно трансцедентан (потпуно, потпуно и потпуно) и 2) слободан. Ne znam jesi li primetio da stran stoji pod navodnicima. Ako je nešto potpuno, potpuno,potpuno, potpuno transcedentno kako uopšte znamo za postojanje isto. Odaklr nam uopšte ideja za tako nešto. Vi čak tvrdite da je Bog slobodan. KAKO TO ZNATE. To je ono što me interesuje i što pokušavam i ja da shvatim. Obzirom da je Bog i mesto u kojem obitava van našeg sveta mi nebismo trebali da znamo ni da postoji. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Бог о коме учи хришћанство је 1) потпуно трансцедентан (потпуно, потпуно и потпуно) и 2) слободан. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука