Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Па добро, нека се понашају, њихово право. Да их интересује, научили би... Наравно да неки млади прилазе, али ово је дискусија о већини младих, који не прилазе. Колико младих људи сретнеш на литургијама? Mislim da je svake godine sve vise mladih u crkvi, tako se meni cini...Jednostavno je sve teze i teze ostati ateista u 21-om vjeku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Znas kako ako je sve prolazno, i ako ce sve jednom da nestane u kosmickoj zbrci atoma onda je svejedno ako je neko patio u zivotu, a neko zivio kao car. Jer poslije smrti nece biti nicega cime bi se neko poredio, ili osjecao da je bio zapostavljen itd... Ako pak ipak nije sve prolazno, vec da je sve smisleno, onda cemo imati jedne koji ce patiti vjecno samo zato sto nisu nesto dobro odradili u konacnom vremenu, a drugi ce se radovati vjecno samo zato sto su nesot dobro odradili u konacnom vremenu. Sad sta ja znam izvazi ove dve stvari. Dakle ako imamo sa jedne strane ideju da ce se sve raspasti, a sa druge strane imamo ideju da ce jedna vrsta da se raduje, druga da pati, onda nekako mi ljudski dodje da pomislim da je ovo drugo mnogo besmislenije. Ја не верујем да ће ико вечно да се пати. У најширем смислу речи, да се не би сад неко накачио, па да почнемо расправу коју смо већ сто пута прежвакали. Мени лично идеја пролазности, идеја да је све бесмислено у крајњој линији, делује много неправедно. Ти који су се увек патили су чак и у тој мрвици постојања коју су добили од целе вечности били несрећни, док су неки други макар за тренутак уживали, али и то им не вреди превише када дође тренутак да склопе очи... Мада, кад мало размислим управу си, није толико неправедна та идеја, на крају се све свеша у исто... Али ми је и даље узнемиравајућа, обесмишљава ми све. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ali je interesantno nešto. Letos sam bila u Kotoru, i išla sam na ispoved i pričest na Veliku Gospojinu. Došla sam negde oko 7h i puna crkva je bila omladine. Doduše većina su bili Rusi, ali svejedno bilo je lepo za videti. Увек је лепо видети младе у цркви.. али ја их виидм.. рецимо.. десетак, на нормалним литургијама. Причам о тијенџерима, младићима, девојкама.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Увек је лепо видети младе у цркви.. али ја их виидм.. рецимо.. десетак, на нормалним литургијама. Причам о тијенџерима, младићима, девојкама.. Nisam retard, shvatila sam da pričaš o tinejdžerima, mladićima i devojkama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Znas kako ako je sve prolazno, i ako ce sve jednom da nestane u kosmickoj zbrci atoma onda je svejedno ako je neko patio u zivotu, a neko zivio kao car. Jer poslije smrti nece biti nicega cime bi se neko poredio, ili osjecao da je bio zapostavljen itd... Ako pak ipak nije sve prolazno, vec da je sve smisleno, onda cemo imati jedne koji ce patiti vjecno samo zato sto nisu nesto dobro odradili u konacnom vremenu, a drugi ce se radovati vjecno samo zato sto su nesot dobro odradili u konacnom vremenu. Sad sta ja znam izvazi ove dve stvari. Dakle ako imamo sa jedne strane ideju da ce se sve raspasti, a sa druge strane imamo ideju da ce jedna vrsta da se raduje, druga da pati, onda nekako mi ljudski dodje da pomislim da je ovo drugo mnogo besmislenije. To je stvarno pitanje za Tvorca. Meni se dopada što nam je Bog obećao večnost i od tada nemam nikakvih sumni da ću negde zakasniti ili ne uraditi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Koliko znam devojaka koje se izjasnjavaju kao pravoslavke, a pomisao na selo, tezak zivot, muku rad i dobrog coveka im izaziva knedlu u grlu? Iskrneo onako... Svi bi manekene, avione, kamione, a vamo vernici... Svi bi grad, fakultet, zezanje, a ovamo vernici... ma daj Vjernik nije neko ko se deklarise kao vjernik, nego onaj ko to pokaze po djelu.. I ja se mogu izjasniti kao DJ svemirskog broda al ne ide. Саша од Москве, Ignjatije and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Mislim da je svake godine sve vise mladih u crkvi, tako se meni cini...Jednostavno je sve teze i teze ostati ateista u 21-om vjeku. Strah me i da pitam. Zašto? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Liberalna Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Strah me i da pitam. Zašto? Zato sto se sve "teze" zivi.. a ja stojim iza toga da ako je neko dovoljno sposoban i pametan moze od nicega da napravi nesto. Lakse je reci "Boze pomozi", nego zagrejati stolicu i proliti par kapi znoja. Koliko je vernika bilo u skolama pre svakog testa? Odahviing је реаговао/ла на ово 1 Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Da vernici Srbije, stvarno pomazu koliko mogu... Ne bi bilo gladnih, ne usvojenih, niti bele kuge niti ista... Koliko znam devojaka koje se izjasnjavaju kao pravoslavke, a pomisao na selo, tezak zivot, muku rad i dobrog coveka im izaziva knedlu u grlu? Iskrneo onako... Svi bi manekene, avione, kamione, a vamo vernici... Svi bi grad, fakultet, zezanje, a ovamo vernici... ma daj Ух ух ух Бити и изјашњавати се није исто, друго, није поента вере да се мучимо, да се обавезно поженимо и поудајемо, да спречавамо беле куге... Јесте додуше циљ нахранити гладне, али то треба да буде циљ сваког доброг човека, без обзира да ли верује или не. (за усвајање је и држава донекле крива, лакше је усвојити коалу и држати је у стану него добити дете на усвајање... Знам да се не сме дати дете тек тако некоме, али опет... Ово је мали офтопик.) Не знам како град, факултет и зезање искључују веровање? Није вера сет правила, него најдубљи и најинтимнији избор који може да се уклопи са разноразним стиловима живота. A takodje ti sto pate i sve bi dali da su na mom mestu - niko im nije branio da umesto na cigare daju 1300 dinara za teretanu, da u srednjoj umesto u grad svako vece, zagreju stolicu, da razradjuju svoje umetnicke, a samim tim i kreativne osobine... Priznajem nisam neka vrednica, ja sam od onih koji ceo zivot hvataju krivine, ali da nisam radila na sebi, ne bih postala sposobna... u zivotu nije uopste tesko postici uspeh... potrebni su samo trud, rad, znoj i dobra volja. ;D И да ниси рођена као 13. дете у угроженој породици, да ниси рођена у Руанди пар година пред геноцид итд итд. :/ Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Strah me i da pitam. Zašto? Zasto je sve teze biti ateista? Pa zivot ce ti pokazati, ne mogu ja, ko razume shvatice a ko ne neka mu bog podari malo svijetlosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Nisam retard, shvatila sam da pričaš o tinejdžerima, mladićima i devojkama. Нити сам мислио да си ретард, нити сам то рекао. На кога мислим сам додао јер овде има доста злонамерних, који изврћу речи, ваде из контекста итд.. да се обезбедим на време. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 To je stvarno pitanje za Tvorca. Meni se dopada što nam je Bog obećao večnost i od tada nemam nikakvih sumni da ću negde zakasniti ili ne uraditi. Vecnost je predivna stvar, ako ce svi da se raduju u toj vjecnosti. Zbog toga su neki oci mozda i opravdano malo razglabali o pitanju apokatastaze poput Grigorija Niskog ili Maksima Ispovednika.; Ovaj drugi je rekao, da o ovome valja blazeno cutati Срђан Шијакињић and malina :) је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Zasto je sve teze biti ateista? Pa zivot ce ti pokazati, ne mogu ja, ko razume shvatice a ko ne neka mu bog podari malo svijetlosti. Hval na veoma argumentoivanom odgovoru na moje pitanje. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Vjernik nije neko ko se deklarise kao vjernik, nego onaj ko to pokaze po djelu.. I ja se mogu izjasniti kao DJ svemirskog broda al ne ide. Филозоф and Istochnik је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Inace sto se tice teme zasto mladi ne prilazed, pa vjerovatno zato sto nema sta da pronadju u Crkvi, nikakvog zanimljivog sadrzaja, sve je suvoparno pod sablon, i ono sto je najvaznije svestna lica imaju najmanje vremena za ljude. Prilaze oni koji se uhvate sa egzistencijalnim pitanjima, pa ih onda pravoslavno ucenje zadovolji. Deki992, Срђан Шијакињић and Sherlock H. је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука