Срђан Шијакињић Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Jednostavno ne osecaju potrebu i/ili ne veruju u Boga. Ja licno sam ateistkinja i kao nevernik sta da trazim tamo? Nisam pobegla u ateizam, ne mrzim crkvu, ne plasim se religija ili bilo sta slicno, samo ne verujem, jednostavno sam skeptik i znam da za sve sto je prepisano tom Bogu ili kome sve vec moze racionalno da se objasni, a nasa naucna otkrica jos nisu dosla do tog stadijuma. A narocito sto mi onaj tipican miris uvek zagolica nos i tri dana posle toga kijam. Је л' те никад не узнемирава уверење да је све пролазно и бесмислено? Да је живот велика неправда, да неки пате од рођења до смрти и да се никад то неће исправити, док други имају срећу да проживе цео живот као цареви? Да ће све једном да нестане у великој космичкој збрци атома... Молим те, немој да схватиш ово питање као неки покушај мисионарења или као неку фору којом бих те упецао па да кажем "аха! ја сам управу", него ме искрено интересује да ли ти ове идеје сметају, и ако ти сметају како си се изборила са њима. Пошто мене муче понекад такве могућности. Пг, Ivana032, Жедни and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Све је ствар навике. Ко је погледа видео снимак предавања дон Стојића видео је пуну салу младих људи који су дошли да чују предавање. Нисам све пратио, али има део кад он описује кад је био у доби од 7 година, његова породица је ишла на мису, а потом су се сви окупљали, њих 25-оро код баке. То је било у доба самоуправнг социјализма, а да ли је тада или данас толико српских породица отишло на Литургију, а после се заједно скупило код бабе или деде ? И он им прича како ће наступити катастрофа, ако непријатељи успеју да сруше морални углед Римокатоличке цркве. Они сви знају шта је РКЦ радила током инквизиције, током колонизације народа, у и после НДХ, али се нико не буни, јер су тако навикли. И седе људи сат времена, нико не устаје, не звони му мобилни ..... Али то су људи који су опд малих ногу вођени у цркву, који су ишли на веронауку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Glavni problem su oni koji sebe nazivaju pravoslavcima a podrzavaju abortuse, gej "brakove" isl. Tako se ljudi sablazne i pobjegnu glavom bez obzira. Jelena 76 and Amour је реаговао/ла на ово 2 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ето мене например на првој литургији било стра, шта ће људи да мисле о мени... да неће нека Јелена да ме гледа и да каже - види га овај не зна када ће да се прекрсти, не поштује цркву. ДАнас ме баш брига шта ће нека јелена да мисли. Не идем у цркву због ње. (: Očigledno me niste razumeli, nije ni bitno.To je ono što se u našem jeziku jedna reč može više puta protumačiti. Tako ste i Vi pogrešno protumačili ono što sam rekla!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Glavni problem su oni koji sebe nazivaju pravoslavcima a podrzavaju abortuse, gej "brakove" isl. Tako se ljudi sablazne i pobjegnu glavom bez obzira. И раме уз раме са њима они који се залажу за забрану свега и свачега и за мешање Цркве у државне послове и сл. Тако се људи саблазне и побегну главом без обзира. zuti car, Млађони and Филозоф је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Očigledno me niste razumeli, nije ni bitno.To je ono što se u našem jeziku jedna reč može više puta protumačiti. Tako ste i Vi pogrešno protumačili ono što sam rekla!!! Прво, молим те, немој да ми персираш. Друго, протумачио сам га онако како умем, ако си рекла нешто друго, објасни ако желиш. Ја сам човек који ствари схвата доста лично. Ево чак и лајкујеш... терање људи од цркве, од овог герарда. Glavni problem su oni koji sebe nazivaju pravoslavcima a podrzavaju abortuse, gej "brakove" isl. Tako se ljudi sablazne i pobjegnu glavom bez obzira. Па беже од тебе, који их лажеш и вараш да су канони нешто што треба наметати на државном нивоу. И изједначава канонску осуду убице и епитимију, са државном осудом убице и десет година робије. Нормано да беже, и ја бих бежао од тога где ми неко намеће да је неки светац рекао за жену која је абортирала да треба да лежи 10+ година у затвору. Ко још оће да буду у друштву са таквима. Ал ја сам научио, да је поента да вас прихватим такве какви јесте. Ти треба да научиш, да када је неки Светац, писао каноне, није их бисао да би сутра дан ти њима забрањивао геј параду, већ да би уредио људе унутар цркве, а не људе унутар држава. Када је он писао те каноне, црква није имала никакву државну моћ - нит је тражила, нит јој треба. Када научиш, да Хротос да је хтео да оставља политичке странке, политичке партије и државнике, он би њих оставио а не цркву без моћи. Да је хтео апсолутистички теократску државу, римско царство никада не би пало. Јефимија Крунић, zuti car and Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Liberalna Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Је л' те никад не узнемирава уверење да је све пролазно и бесмислено? Да је живот велика неправда, да неки пате од рођења до смрти и да се никад то неће исправити, док други имају срећу да проживе цео живот као цареви? Да ће све једном да нестане у великој космичкој збрци атома... Молим те, немој да схватиш ово питање као неки покушај мисионарења или као неку фору којом бих те упецао па да кажем "аха! ја сам управу", него ме искрено интересује да ли ти ове идеје сметају, и ако ти сметају како си се изборила са њима. Пошто мене муче понекад такве могућности. Zapravo i ne razmisljam o tome. Ja nisam ovde prisutna juce, niti sutra, nego sada. Ja nisam ovde zbog nekoga ko se pati, niti nekoga ko zivi kao car, nego zbog sebe. A takodje... svako nosi svoje breme... Neko ima materijalno, ali nema emotivno, nema prijatelje, nema nista... neko nema materijalno, ali ima srecu, neko je alkoholicar i ima sve, neko ima problema sa zdravljem ali ima i prijatelje i novac i sve... niko nije 100% srecan niti 100% nesrecan. A ti ako si religiozan samo zato sto se plasis sta ce ti se desiti kada umres... bolje se mani tog posla i pocni da se vodis pravim stvarima, pomazi drugima, budi covek.. a to neces biti tako sto ces nekome nesto da zabranis, dirigujes kako ce da zivi i prisiljavati da se slaze sa tvojim uverenjima. Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 A ti ako si religiozan samo zato sto se plasis sta ce ti se desiti kada umres... bolje se mani tog posla i pocni da se vodis pravim stvarima, pomazi drugima, budi covek.. a to neces biti tako sto ces nekome nesto da zabranis, dirigujes kako ce da zivi i prisiljavati da se slaze sa tvojim uverenjima Ја сам управо религизан, не зато што се плашим шта ће бити када умрем, већ зато што ме води да радим праве ствари. То јест, праве ствари се слажу са мојом религијом. Али то су људи који су опд малих ногу вођени у цркву, који су ишли на веронауку. Дакле индоктринација? Једноставно пунимо деци главу и само тако могу бити верници? Не разумем шта си хтео рећи стварно... Amour је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Zapravo i ne razmisljam o tome. Ja nisam ovde prisutna juce, niti sutra, nego sada. Ja nisam ovde zbog nekoga ko se pati, niti nekoga ko zivi kao car, nego zbog sebe. A takodje... svako nosi svoje breme... Neko ima materijalno, ali nema emotivno, nema prijatelje, nema nista... neko nema materijalno, ali ima srecu, neko je alkoholicar i ima sve, neko ima problema sa zdravljem ali ima i prijatelje i novac i sve... niko nije 100% srecan niti 100% nesrecan. A ti ako si religiozan samo zato sto se plasis sta ce ti se desiti kada umres... bolje se mani tog posla i pocni da se vodis pravim stvarima, pomazi drugima, budi covek.. a to neces biti tako sto ces nekome nesto da zabranis, dirigujes kako ce da zivi i prisiljavati da se slaze sa tvojim uverenjima. И успеваш да будеш потпуно срећна, не дешава ти се да у неким тренуцима када се осећаш скроз испуњено и срећно, ипак приметиш неку малу сенску, нешто што ти не дозвољава да се препустиш, она чињеница да ће и та срећа проћи, да нећеш моћи да задржиш заувек поред себе оне које волиш...? или да у том истом тренутку многи неизмерно пате и све би дали да се нађу на твом месту... Што се другог тиче, испада да верници не поамжу другима и да нису људи и да сви верници некоме нешто бране, диригују и присиљавају. Ја сам по убеђењу либерал, са примесама социјализма, ево Младен ми је сведок, два теста сам одрадио. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 @ Милосављевић Nisu naučeni, ne interesuje ih. A i kad "moraju" da odu u crkvu ( to obično bude na Badnji dan i Veliki Petak), onda se ponašaju kao da su na sajmu knjiga, ili nekoj drugoj prolaznoj ustanovi. Jesi li me sad shvatio, ili da još obrazložim?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ja mislim da mladi prilaze crkvi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Је л' те никад не узнемирава уверење да је све пролазно и бесмислено? Да је живот велика неправда, да неки пате од рођења до смрти и да се никад то неће исправити, док други имају срећу да проживе цео живот као цареви? Да ће све једном да нестане у великој космичкој збрци атома... Молим те, немој да схватиш ово питање као неки покушај мисионарења или као неку фору којом бих те упецао па да кажем "аха! ја сам управу", него ме искрено интересује да ли ти ове идеје сметају, и ако ти сметају како си се изборила са њима. Пошто мене муче понекад такве могућности. Znas kako ako je sve prolazno, i ako ce sve jednom da nestane u kosmickoj zbrci atoma onda je svejedno ako je neko patio u zivotu, a neko zivio kao car. Jer poslije smrti nece biti nicega cime bi se neko poredio, ili osjecao da je bio zapostavljen itd... Ako pak ipak nije sve prolazno, vec da je sve smisleno, onda cemo imati jedne koji ce patiti vjecno samo zato sto nisu nesto dobro odradili u konacnom vremenu, a drugi ce se radovati vjecno samo zato sto su nesot dobro odradili u konacnom vremenu. Sad sta ja znam izvazi ove dve stvari. Dakle ako imamo sa jedne strane ideju da ce se sve raspasti, a sa druge strane imamo ideju da ce jedna vrsta da se raduje, druga da pati, onda nekako mi ljudski dodje da pomislim da je ovo drugo mnogo besmislenije. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 @ Милосављевић Nisu naučeni, ne interesuje ih. A i kad "moraju" da odu u crkvu ( to obično bude na Badnji dan i Veliki Petak), onda se ponašaju kao da su na sajmu knjiga, ili nekoj drugoj prolaznoj ustanovi. Jesi li me sad shvatio, ili da još obrazložim?! Па добро, нека се понашају, њихово право. Да их интересује, научили би... Ja mislim da mladi prilaze crkvi. Наравно да неки млади прилазе, али ово је дискусија о већини младих, који не прилазе. Колико младих људи сретнеш на литургијама? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Liberalna Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 И успеваш да будеш потпуно срећна, не дешава ти се да у неким тренуцима када се осећаш скроз испуњено и срећно, ипак приметиш неку малу сенску, нешто што ти не дозвољава да се препустиш, она чињеница да ће и та срећа проћи, да нећеш моћи да задржиш заувек поред себе оне које волиш...? или да у том истом тренутку многи неизмерно пате и све би дали да се нађу на твом месту... Што се другог тиче, испада да верници не поамжу другима и да нису људи и да сви верници некоме нешто бране, диригују и присиљавају. Ја сам по убеђењу либерал, са примесама социјализма, ево Младен ми је сведок, два теста сам одрадио. Da vernici Srbije, stvarno pomazu koliko mogu... Ne bi bilo gladnih, ne usvojenih, niti bele kuge niti ista... Koliko znam devojaka koje se izjasnjavaju kao pravoslavke, a pomisao na selo, tezak zivot, muku rad i dobrog coveka im izaziva knedlu u grlu? Iskrneo onako... Svi bi manekene, avione, kamione, a vamo vernici... Svi bi grad, fakultet, zezanje, a ovamo vernici... ma daj Da, uspevam d abudem srecna, jer kao sto rekoh zivim svoj zivot, a ne tudj. I srecna sam i zbog dobrih i losih stvari jer da mi sve cveta u zivotu - zivot bi postao izuzetno dosadan... koliko je suicidalnih ljudi, bas onih koji ne znaju vise sta ce sa sobom od besa, jer imaju sve? A takodje ti sto pate i sve bi dali da su na mom mestu - niko im nije branio da umesto na cigare daju 1300 dinara za teretanu, da u srednjoj umesto u grad svako vece, zagreju stolicu, da razradjuju svoje umetnicke, a samim tim i kreativne osobine... Priznajem nisam neka vrednica, ja sam od onih koji ceo zivot hvataju krivine, ali da nisam radila na sebi, ne bih postala sposobna... u zivotu nije uopste tesko postici uspeh... potrebni su samo trud, rad, znoj i dobra volja. ;D Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ali je interesantno nešto. Letos sam bila u Kotoru, i išla sam na ispoved i pričest na Veliku Gospojinu. Došla sam negde oko 7h i puna crkva je bila omladine. Doduše većina su bili Rusi, ali svejedno bilo je lepo za videti. Никола Поповић, Млађони and Иоанна је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука