Juanito Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Ја само могу да кажем, из свог искуства, да пубертет дефинитивно није измишљотина Није ни код мене био измиљотина што се тиче физиолошког дела, али у том неком спихолошком никакве разлике нисам видео. И није само у питању пубертет. Било је неких тема на овом и старијим форумима о томе како су људи пришли цркви. Сунце ти пољубим, све неки бивши наркомани, блудници тешке категорије, чак је било и кримоса... Тад сам сконтао колко је мој живот био обичан и досадан. Пг, Интегра, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Увек сам се питао у чему је фора са том ”младошћу” и ”пубертетом”. Једина промене кроз које сам прошао су биле физичке (нагли раст, мутирање гласа, неколико пута повећан сексуални нагон итд). Све друго је било сасвим обично. Нити сам имао потребу за некаквим бежањем од одговорности и обавеза (чак мислим да сам сад гори него тада у том смислу), тражењем идентитета (увек је било довољно просто ”ја сам ја, Јеремија”), алкохолом (не рачунујаћи пар гутљаја на славама, почео сам да пијем са 21, ако се не варам)... Тако да у том смислу подржавам моју покојну баку, која је тврдила ”да су ђеца била нормална, док нису измислили тај пубертет”. Мораш признати да су такви као ти били у маљини, великој мањини. Мислим, не знам колико ти имаш година, али ја сам генерација која је деведесетих ишла у средњу. У мом разреду, који се није разликовао од других, имао си рецимо, нас 25 дивљих и петоро нормалних. Nina 777 and Интегра је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Не мислим да је не знам колико страшно ако клинац згреши на неки начин. Има прилике да се исправи. Мислим и да се код појединих људи у Цркви око сагрешења младих ствара превелика галама, јер су млади увек грешили, на начине који су им били доступни, јер им физиологија личности увек тако налаже. Некада су се рано женили и удавали па није било предбрачних односа, али је било прељубе колко оћеш. Тим новим околностима, које су друштвене околности и представљају планетарни изазов, Црква се није прилагодила, није нашла начина да приђе и тим младим људима, који су исти као и њихови преци када су били млади, само нема више толико лицемерја, и оне чувене реченице "Ожени се ти и направи децу, па онда ради шта оћеш!". То је било лицемерје и нема потребе да се то идеализује. Оно што, по мени, јесте мисија Цркве, је да тим младим људима, који су већ у таквом свету и воде такве животе, приђе на један искрен начин и објасни им, не само компликованим теолошким језиком, него људским приступом, због чега је битно да, ако већ не могу да буду у целибату до брака, макар немају пет девојака одједном. Ако већ не могу да не пију, не мора баш сваки дан. Ако већ не могу да не псују, нека за почетак не псују Бога, Сунце, Цркву, хлеб, мајку, оца и слично. Мислим да би ово био добар почетак, а остало би се у ходу санирало. Интегра, Nina 777, Фидер and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Radi se o pristupacnosti tih poroka ili "poroka" o kojima crkva govori. Mladom coveku je jako pristupacno da se napije, nadrogira, da blidnici itd. Znas kako se kaze "prilika cini lopova", ako svi tvoji drugari piju, lumpuju i bludnice, veca je verovatnoca da ces i ti, pogotovo ako si mlada osoba. У моје време је било за нијансу другачије него сада. Ко мисли да је у питању стандардно старачко (од стране старца од 30 лета) гунђање, нека упореди одељенску слику цура из мог разреда (2003.) и неку од ове године из насумично одабране београдске средње школе. Kad ostaris, dodju zena, deca, posao...nema covek vremena ni pivo da popije, kamoli gajbu. Осим ако не радиш од куће и немаш егзотичну жену која у тој истој кући организује седељку са својим такође егзотичним другарицама разних боја облика и величина. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Није ни код мене био измиљотина што се тиче физиолошког дела, али у том неком спихолошком никакве разлике нисам видео. Ја био ко пуштен с ланца Nina 777, Милан Ракић and Milan023 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Сунце ти пољубим, све неки бивши наркомани, блудници тешке категорије, чак је било и кримоса.. Не требају здрави лекара, него болесни. Ја бих рецимо из ове перспективе више волео да сам био као ти. Вероватно би систем вредности поставио другачије. Али, добро је и овако, није страшно како је могло да буде егзотичним другарицама разних боја облика и величина Јел питала нека за мене? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milos Tijanic Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 И ја би сада са садашњним знањем и искуством, 25 година старији, све другачије радио да могу поново да прођем живот као тинејџер. RYLAH, Фидер and Интегра је реаговао/ла на ово 3 "You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 У моје време је било за нијансу другачије него сада. Ко мисли да је у питању стандардно старачко (од стране старца од 30 лета) гунђање, нека упореди одељенску слику цура из мог разреда (2003.) и неку од ове године из насумично одабране београдске средње школе. Осим ако не радиш од куће и немаш егзотичну жену која у тој истој кући организује седељку са својим такође егзотичним другарицама разних боја облика и величина. Dobro, ako ciljas na bludnicenje, tu si u pravu ove klinke se razlikuju i od mog godista iako je razlika tek u nekoliko godina. Sto se tice drugog dela, pa ko bi jos pio gajbu piva pored toliko egzoticnih zena oko sebe. Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Интегра Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 @@Интегра, Bolno je što se često pojavljuju hrišćani koji sole pamet o vrednostima nekakve apsolutne slobode u liberalnom i političkom smislu. Kao da Crkva mora tome da se povinuje, u najmanju ruku ne sme da prozbori o svom mišljenju - kada mora da osuđuje i upozorava. Crkva se pravi da bude raštrkana s individualcima koji u svoja četiri zida treba da svedoče veru. Doduše, vrednost se zadržava u dobročinstvu i davanju milostinje. Naime, pokušava se ugušiti društvo koje hrišćani treba da izgrade. Zato parohijske zajednice koje žive kao jedna porodica gotovo da ne postoje. Izgovor tome je čovekova zloćudna priroda koja ne ume to da ostvari. Mislim da je vera tu stropoštana koliko god da vičemo ,,Gospode, Gospode''. Макар на овом форуму, нико није критиковао писмо господина Иринеја због тога што није довољно слатко или секуларно-либерално. Критика је потицала са оног становишта, да лгбт популација нема представу против кога се противи, те да ове речи неће деловати отрежњујуће. Што се тиче те, по мени, несрећне посланице, мислим да би најбоље било да господину попи са почетка теме дозволимо да је напише следеће године. Само она реченица "сваки тренутак живота уз Христа је узбудљив" изазвао би привремени неуронски курцшлус код претерано ревносних организатора Прајда. Не би знали шта са тиме да раде. Што се тиче ове оштре осуде, са њом итекако знају шта да раде и како да је спинују до изнемоглости. Хајде да ствари мало осветлимо, олакшамо, разведримо. Volim_Sina_Bozjeg and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 "Драги мој господине, није битно да ли Бог постоји или не, већ да ли бисте Ви своје понашање променили ако бисте открили да Он постоји? Ако је одговор: да, онда значи да је Вама Бог потребан." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Била сам на јако садржајном предавању,православног мисионара Клауса Кенета,па можете погледати... Слаже се уз ову тему. https://www.youtube.com/watch?v=Sm2X4XDthBk#t=18 Овде је цело предавање, које јако потресно и истинито. http://vaznesenjeovcarbanja.blogspot.com/2014/09/2092014.html Juanito, Интегра and Nina 777 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Била сам на јако садржајном предавању,православног мисионара Клауса Кенета,па можете погледати... Слаже се уз ову тему. https://www.youtube.com/watch?v=Sm2X4XDthBk#t=18 Овде је цело предавање, које јако потресно и истинито. http://vaznesenjeovcarbanja.blogspot.com/2014/09/2092014.html Колега Киза био у улози преводиоца мирођија је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Феноменално је преводио. :bendoff: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Омладина у Цркви није нашла Христа, већ лицемерје А , да ли та омладина иде у цркву због Бога, или због нечег другог ,па им је лицемерије згодан разлог да не иду у цркву Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Било је неких тема на овом и старијим форумима о томе како су људи пришли цркви. Сунце ти пољубим, све неки бивши наркомани, блудници тешке категорије, чак је било и кримоса... Тад сам сконтао колко је мој живот био обичан и досадан. мисионара Клауса Кенета А тек овај баја шта је све прошао пре преумљења: 1945 - Born in Czechoslovakia at the time of the flight of the Red Army, the Russians invading the Reich: first three experiences of death (machine guns, starving, gas). Father left mother and children 1957 - Travels through Germany on bicycle; gang leader and criminal activities; problems with the police. Attracted by cemeteries 1961 - In prison because of the erection of the Berlin wall 1962-1965 - Other travels; ´College´ at Rome; South of France; Paris; drummer in nightclub in Vienna; founded ´The Shouters´ a successful beat group in Southern Germany; frequent international cycle races 1966 - Spain, Morocco and in prison for a short time 1967 - Baccalauriate; University of Tübingen, student revolts, Marxist-Leninist, travelling in Turkey, Iran; drugs (up to 1973), nightclub disc jockey; met with Ursula (later my first wife) 1968-1969 – Turkey, Iran, Greece, University of Hamburg, nightlife in Hamburg (in Reeperbahn district), Camargue (France), reading psychology and philosophy; Yugoslavia, Bulgaria, first visit to Fribourg (Switzerland) 1970 - Sweden, Norway, North Cape, Finland, Lapland, Spain, Portugal, Morocco and in the Sahara desert 1971 - By car to India, through Iran, Afghanistan, Pakistan. War between India and Pakistan, (car hit by bullets). Nepal: fascination with the demons; return to Iraq and Syria. War between Iraq and Iran; lost in the desert near Baghdad, lost in a mined zone and saved by a miracle; parting from Ursula; England and London 1972 – Intense night life and work on black market for a brothel (Reeperbahn); beginning Transcendental Meditation with Maharishi Mahesh; interest in occultism and magic; Mexico, in a revolutionary camp; 40,000 kilometres through USA (George McGovern falls into my arms); intense yoga; growing power over people 1973 – England, Scotland; RDG (East Germany), Camargue (France) with gipsies, Majorca (Spain); loneliness and isolation, end of drug-taking; experiences of levitation and ecstasies 1974 – Work in Paris, Orly-airport; Camargue and the ‘cursed caravan’ South of France grape picking for money 1975 – Italy; moved to Calcutta - India to study the sitar (pundit Balram Pathak), end of TM, aspiring to real Hinduism 1977 – Thailand; Malaysia, Camargue; battles with spirits 1978 – India; Sikim; Bhutan; Southern India; innumerable gurus; adventurous journeys in jungle; meeting with Mother Theresa in Calcutta; Tibet; Bangladesh; I become a medium 1978 – Trances and ecstasies; the goddess Kali; disillusioned by Hinduism. First visit to Israel, Jerusalem; Sinai Peninsula 1979 – Buddhism; Bangkok; Pattaya; Royal residence; entry into forest monastery near Laos and Cambodia; visits in Spain; (USSR) Moscow; Warsaw (Poland) 1980 – Fribourg, Switzerland; Professor in Gruyeres (private school); demon attacks; destruction of all relationships; isolation accentuated; refuge in alcohol; ecstasy through dance; first letters about Jesus from Ursula 1981 – All relationships destroyed; alcohol excesses; Italy, Spain, Canary Islands; pure hell; ‘refuge’ in South American spirituality; travels to Peru, Ecuador, Venezuela, Brazil, Paraguay, Bolivia; murderous attack in Colombia; return to Switzerland. Visits to ‘baby-face’ Christians; three days of powerful battles and exorcism; conversion to Christianity; Jesus speaks.Izvor: http://www.klauskenneth.com I'm jealous. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 А тек овај баја шта је све прошао пре преумљења: I'm jealous. Не би требало,веруј ми...а и жена му је Црногорка... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука