Jump to content

Хемија

Оцени ову тему

15 члановâ је гласало

1. 1. Који је ваш омиљени хемијски елемент?

• Хром
      0
    • Бром (не верујем да ће се котирати високо)
    • Силицијум
    • Арсен
      0
    • Молибден
      0
    • Литијум
      0
    • Азот
      0
    • Хелијум
    • Неки други
  2. 2. Хемија је?

• Веома интересантан предмет који сам волео/ла
    • Заврших и то, није ми ишло
    • Било ми је јасно о чему се ради, али нисам љубитељ

Препоручена порука

Ми смо у основној имали неку луду наставницу хемије код које нисмо ништа радили. Вечито је нека спрдња од часа била. Зато сам у средњој школи имала муке са хемијом. Ништа ми није улазило у главу, све је то мени било шпанско село..

Подели на овим сајтовима

Опет, на секцији младих хемичара, сећам се екперимента са натријумом и водом...одсече се мали комад натријума и стави у посуду са водом и онај комадић док скроз не оксидира, испари, јури по оној посуди тамо-вамо...

Ја дошао мало раније, професорка ми показала и рекла кад дођу остали да демонстрирам.

Е сад, фора је одсећи мали комад због бурне реакције, а ја одсечем комадину и метнем у ону посуду...крене оно све како треба а професорка Вера се унела лицем и прати прстом онај комад док објашњава....кад је оно пукло у једном тренутку...мајко мила, мини експлозија и погоди онај комад Веру у, срећом дебело, стакло од наочара...сви скочисмо поплашени..хахахаха и сад ми смешно кад се сетим...

Подели на овим сајтовима

Hemija je osnova za prehrambenu tehnologiju, volim je i sada.

Analiticku hemiju bas nesto ne volem mnogo jer treba dosta preciznosti.

Secam se bo neki ogled  sa sumporom na casu fizicke hemije. Svi u grupi smo potvrdili da mirise ko pokvareno jaje. :))

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Никад је нисам нешто посебно волила, учила колико је требало за оцјену, али зато моја кћерка је обожава, хтјела је да упише средњу али нема код нас па је уписала гимназију да би могла на хемијски факултет.

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

Својевремено сам био чемпион на градском такмичењу (нијесам се прославио на покрајинском), али је никад нисам волео.

Физика рулез!!!

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

професорица Вања Мисита

Мора да је Херцеговка

Моја се звала Архонда Папастергију, доста се збуњивала али сам свеједно волео предмет (гимназија)

У ОШ беше Јелена, Бог да јој душу прости, врло жива жена, причала пуно о животу, водила нас у позориште пар пута, код ње је био онај хит, писао сам већ, када је говорила о натријум-хидроксиду "Децо натријум-хидроксид је опасна база" чује се питање једног клипана "а што?" одговор "ПА ПРОГУТАЈ ПА ЋЕШ ДА ВИДИШ!!!"

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

НЕ знам шта би рекао,хемија и биохемија су једни од најтежих предмета на мом факултету,положио сам оба ал мржња и даље не јењава :)

Подели на овим сајтовима

Ja sam sa hemijom imao problem i u srednjoj i u osnovnoj.

Osnovna prvo:

Imali smo profesoru koja za sledeći čas najavi kontrolni i onda dolazi narednih par sedmica i ne daje isti. I onda samo dođe i onako iz vedra neba da kontrolni sa rečenicom "Nema više odlaganja, što ste odlagali odlagali ste". A mi u fazonu ko je šta odlagao? A ono mene mrzelo da se spremam za svaki čas, pa obično radio ono što pamtim sa predavanja, pošto se nisam spremao ni za dan kada je kontrolni najavljen jer nikada nije dala taj dan. Imao sam između 3-5 kako kada, uglavnom sam imao četvorke zaključivane.

E sad srednja:

Imali smo profesorku, koja nije dala likovima da rade npr 2 kontolni u toku godine ukoliko imaju keca sa prvog. I tako su neki radili 1. kontrolni cele godine. Ja sa isto dobio 1 na jednom kontrolnom i kao spremio se da popravm, i da ona neki popravni kontrolni bilo nas malo i od 4 zadatka ja uradim sve. Međutim kada je pregledala (na tom istom času uz naše prisustvo) ispostavi se da prvi zadatak pod b (imao je i pod a) nije tačan. Dalje nije ni pregledala (a bilo mi je sve tačno uporedio sa likom koji je dobio 5 taj čas) samo mi rekla ovo mora da se zna i pazi ovo upisala mi još jednog keca. I tako sledeći put sam popravio i imao zaključeno 4.

A par časova koliko nam je neki lik predavao hemiju je milo najjače. U srednjoj isto. Car priča počne da diktira i onda samo stane u sred rečenice okrene se prema prozoru gleda kroz njega i češe nos i ćuti. I onda se okrene i nastavi da diktira dokle je stigao, ako je stao na sred rečenice nastvi je, bez problema.

Uglavnom utisak koji sam stekao što se hemije tiče je sledeći. Hemija je težak veoma težak predmet (pogotovu organska), ali i zanimljiv. A što se hemičara tiče, svi su odreda neki ludaci, još nisam sreo hemičara koji se ponaša normalno. I ujak mi je prosvetni radnik i njegove priče sa provesorima hemije su slične kao ove moje. Nešto sa tom strukom nije u redu, tako da vam je moj savet dalje od toga :D

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

nije naveden ugljenik kao najvažniji element na našoj planeti :) ja za njega glasam,zato što ugljenik ne samo što čitava organska hemija na njemu počiva,već i dobar dio neorganske,

ne smatram kao milosavljević da je vodonik osnovni element za sve ostale elemente,nit to ima veze sa hemijom,to je više fizika,al ni tamo vodonik nije osnovni element za sve druge elemente,krivo si se izrazio brate.

volio sam hemiju kao predmet i nije mi bila teška,uzeo sam je i kao izborni predmet kad sam završavao srednju školu

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...