Jump to content

Пољопривреда и зарада.

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

Ti Nemci imaju uber masine sa klimom, GPS-om i kamericama, grejanje, jakuzi, disko muzika obradi dnevno 50 jutara

Imaju i mogui da imaju a znas li zasto?bZato sto imaju velike piosede pa mogu i isplati im se a imaju skupu mehanizaciju jer su sa zemlje oterali ine koji nece da je rade a ostali su oni kojima se isplati da je rade.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 218
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

I posto je tona zita Milosavljevicu?

Не знам не бавим се житом.

Imaju i mogui da imaju a znas li zasto?bZato sto imaju velike piosede pa mogu i isplati im se a imaju skupu mehanizaciju jer su sa zemlje oterali ine koji nece da je rade a ostali su oni kojima se isplati da je rade.

Грешка. Имаш и људе овде који имају по пет хектара па имају супер механизацију. Ради се о улагању. Добра механизација ти се исплати и на пет хектара и на 50 хектара. Ради се о томе да нико нема пара да уложи.

Ти много грешиш што мислиш да су прави трошкови пољопривреде у механизацији. То једном купиш па ти траје. Прави трошкови су оно што се стално улаже, ђубриво, семе, нафта.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Oko 250 evra je tona puta 6 po hektaru to je 1500 evra puta 20 ha je 30 000 evra Milosavljevicu. Za tri nedelje posla i to posla mehanizacije ..... a ne isplati se ....

Ala bih ja tu drao porez majko mila ...

Подели на овим сајтовима

A sto si zapeo za to? Ako oces nekoga da naucis kako se radi uzmi pa upri i radi, od prepucavanja na forumu nema vajde.

Samo sto ti pojma nemas o poljoprivredi (u Srbiji) nego blefiras :))

Ajde idi delji, da se divimo sta si izdeljo i da nam pokazes kako to moze stapom i kanapom :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Aaaaaa sada odjednom ne znas ali znas da se ne isplati obradjivati zemlju ..... Pa kako to i znas i ne znas u isto vreme?

Стварно не видим какве везе има то што не знам колико кошта тона жита са тим што знам да се не исплати бавити се пољопривредом.

Ја (за разлику од тебе) знам да се не исплати, тако што знам људе, знам колико раде и знам како живе од тог рада. И на основу тога знам да се не исплати.

Те глупаве форице задржи да продајеш неком другом.

Oko 250 evra je tona puta 6 po hektaru to je 1500 evra puta 20 ha je 30 000 evra Milosavljevicu. Za tri nedelje posla i to posla mehanizacije ..... a ne isplati se ....

Како мали перица замишља пољопривреду....увек рађа 6 тона пшенице, ништа од тога не оштете град, болести суша... и радиш само три недеље.

Ја не знам кад је то толико лако шта ли све будале беже са села. Кад је толико исплативо.

Ја да сам на твом месту престао бих да пискарам да се не бламирам. Можеш ти мени све ове рачунице да бацаш, ја знам како живе људи кој иимају њиве под житом... џаба мени што ми ти ту бацаш неке цифре које знам да у пракси нису тачне.

После ћу да се распитам за тачну цену улгања и производње жита.

Подели на овим сајтовима

Па ти онда слабо плате млинови кад дође откуп

Ако ти уопште и плате одмах а не за неколико месеци или годину дана..

Подели на овим сајтовима

Крађе су већи проблем.

Чуо сам да је у Војводини то посебан проблем. Кажу , ојадише их Цигани.

Подели на овим сајтовима

Стварно не видим какве везе има то што не знам колико кошта тона жита са тим што знам да се не исплати бавити се пољопривредом.

Ја (за разлику од тебе) знам да се не исплати, тако што знам људе, знам колико раде и знам како живе од тог рада. И на основу тога знам да се не исплати.

To je samo pogresna upotreba energija.

Neko zna, a neko ne zna... :))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Чуо сам да је у Војводини то посебан проблем. Кажу , ојадише их Цигани.

Ма код нас ти комшије краду. Мој ћале, ухватио комшију како ми краде ђубре.

Дотерао човек камион, двориште поред мог и товари. Није знао да смо кући.

Замисли ти колико то нема срама?

А улагање у семе, нафту, плаћање радника, комбајна ако се нема. Није то баш тако једноставно...

Да, тачно тако. Све те ствари које многи не узимају у обзир када маштарају о раду на селу.

Подели на овим сајтовима

А улагање у семе, нафту, плаћање радника, комбајна ако се нема. Није то баш тако једноставно...

Kakvi mlinovi? Cena se odredjuje na berzi, trziustu. Ona koja je u Berlinu ta je i u Beogradu. Pa ako se isplati nemcima isplati se i Srbima ....

Jedina razlika je u tome sto nemci imaju velike posede, evo napravio sam nekoliko fotki pa ci ih postaviti

IMG_0484.JPG

IMG_0485.JPG

Подели на овим сајтовима

Ovo su njive po nemackoj.... nemas vrzinu na svakih 50 metara ... i ovi kada oru i rade zemlju znaju sta rade ....ali nema po nemackoj seljaka koji rade u Mercedesu... ili oru ili rade u mercedesu, nema i jedno i drugo ..

Na zemlji su ostali, a zahvaljujuci poreskoj politici nemacke, oni koji rade i kojima se isplati rad na zemlji. A napravili su tako iu da se isplati rad na zemlji. Ali rad a ne grickanje slanine i lozenje furune ...

Подели на овим сајтовима

Kakvi mlinovi? Cena se odredjuje na berzi, trziustu. Ona koja je u Berlinu ta je i u Beogradu. Pa ako se isplati nemcima isplati se i Srbima ....

Jedina razlika je u tome sto nemci imaju velike posede, evo napravio sam nekoliko fotki pa ci ih postaviti

Не знам баш да је иста цена, тј. да наши пољопривредници могу да извезу у Немачку.

Подели на овим сајтовима

Оним твојим порезима ћеш и у Србији да имаш велике поседе, али ћеш опустошити село. Све људе са села ћеш пребацити у град.

И те поседе неће да добију сељаци већ Мишковићи, Карићи, Ђиласи, и они који имају новца.

Као што рекох уништићеш и село и сељака.

Не знам баш да је иста цена, тј. да наши пољопривредници могу да извезу у Немачку.

Могу, да су у задругама могли би, да су отворене границе и сређено судство - ако би дали по јефтинијој цени од немаца - могли би. Овако понаособ - мало теже.

Подели на овим сајтовима

Оним твојим порезима ћеш и у Србији да имаш велике поседе, али ћеш опустошити село. Све људе са села ћеш пребацити у град.

И те поседе неће да добију сељаци већ Мишковићи, Карићи, Ђиласи, и они који имају новца.

Као што рекох уништићеш и село и сељака.

Pa sta onda?

Odjednom nisi vise liberalni kapitalista vec sta si?

Nema vise neka traze drugi posao kada se radi o tvojoj guzi i o tvojoj zemlji? 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...