Иван Недић Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Межутим, он је посао одрадио само неколико пута (све је поштено платио по договору), јер је слаб био одзив, са коменатрима: "Ко му (псовање мајке), да он зарађује на нама"... Наше нарави... И то све тихо коментаришу док седе испред његове продавнице увече и пију пиво... У томе и јесте поента, да Србин не зна за друго. Пошалица из Алана Форда код нас би могла да буде пословица: "Боље бити млад и богат него стар и сиромашан". Ми не прихватамо ништа између, и због тога смо глуп народ, змија која гута сопствени реп. Прича о удруживању пољопривредника је лепа али нереална. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Ko je Ivica ovde? Црвени Барон "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Видео сам у мом родном селу једну много добру фору "кап по кап". Башта на падини, а човек узео канистер од 1000 литара, ставио горе и повезао црева. Кад вода искапље он дотера још, и тако у круг. Али то је за мање површине. У Шумадији последњих година лети изгоре трава. Једно време сам интензивно размишљао о овчарству. Са мајчине стране "имам" 8-9 хектара, од чега половина око куће. Деда и баба категорично против. Деда се упокојио, пре тога земљу дао у накуп рођаку "на трећину" на пет година. Највећи проблем је тржиште, као и у свему осталом у Србији. Заменити производе за новац. Mилена КШ, Млађони, Никола Поповић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Црвени Барон Он је Жељко Б. Деда се упокојио, пре тога земљу дао у накуп рођаку "на трећину" на пет година. Видиш Иване Недићу, ти си нерадни и по црвеном барону теби треба лупити порез од 1000 евра. Човек се налупетао глупости, трунку срамоте није испустио. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Немци и Французи, сељаци, одлазе у градове и скупљају претплатнике за своје производе...У Француској се људи претплате сезонски и онда иду сами на газдинство, узму корпу у руке и наберу све што им треба и колико им реално треба... Мислим да је и код нас, ту око Бачке Паланке неко давао јагоде на такав начин...а знам да људи у Црној Гори на приморју, дају стогодишње маслињаке у варијанти претплате на одржавање и скупљање маслине... Само се треба мало изрекламирати....наравно ово важи за поврће, воће..код житарица мало теже.. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Ето, новца има са свих страна ( не намеравам да овде сад преносим све програме подршке). На жалост, погледаје само колико се у Србији расипа новац...шарене лаже Хахахаааа....шарене љаже, још како!!! Н http://www.raris.org...13/10-22-13.htm ....на жалост,ако се само мало пажљивије прошета сајтом Рег.Агенције за развој источне Србије. (ПАРИС) види се јасно да се тај новац даје ( а под изричитим условљавањем финансијера) на некакве едукације,ТВ емисије,састанчења, предаваче,промо материјале о развоју сеоског туризма,организовање тржишта . .итдитсл. . Све бих то мирне душе назвала "сољењем памети" ил "млаћење празне сламе" тј. баш ко што и сама рече углавном је расипање новца. Новчана помоћ коју директно може добити наш пољопривредник и даље једино долази преко банака (дакле класичан кредит на лично име и имовину). Опрости, то ми личи на ово: сиромашну породицу, која редовно прескаче два оброка, неко финансира и помаже тако да је учи како се праве менији за свечани ручак,како се сервирају и аранжирају најукуснија јела. winter Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Немци и Французи, сељаци, одлазе у градове и скупљају претплатнике за своје производе...У Француској се људи претплате сезонски и онда иду сами на газдинство, узму корпу у руке и наберу све што им треба и колико им реално треба... Има један месар/сточар слично ради али на црно у околини Ниша. Сада ћу да ти испричам шта сам чуо. Човек има своју земљу и стоку, храни стоку, затим је коље и прави месо које после продаје само његовим муштеријама. Скуп је доста кажу, квалитет меса му је сам врх, а тешко се до њега долази. Продају меса ако се не варам ради илегално, то јест није пријваљен. Али ето има неки свој затворени круг купаца и производње од чега зарађује. Нисам пробао, нисам га видео, чуо од неких људи да су куповали од тог типа. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Прича о удруживању пољопривредника је лепа али нереална. Прича је негде на почетку али се већ прича.Ја сам члан клстера произвођача оног што и сама производим.Прилично добро функционише и корисно је свим члановима. Кад имам новаца ја се активирам и одрадим сезону-две-три,..кад немам за улагање ћутим, пратим збивања и растежем пензију Ђуро Станивук and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Прича је негде на почетку али се већ прича.Ја сам члан клстера произвођача оног што и сама производим.Прилично добро функционише и корисно је свим члановима. Кад имам новаца ја се активирам и одрадим сезону-две-три,..кад немам за улагање ћутим, пратим збивања и растежем пензију Шта производиш? Ја сам купио лукац јесенац да засадим у башти иза, онако за своје потребе тренутно. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Шта производиш? Цвеће.... и раааазно поврће Млађони and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Још увек? И, исплати ли се? Kako jos uvek, pa tek se zagrevam Naravno da se isplati, kao i svaki posao koji volis Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Једна од могућности повратка на село, па самим тим и бављење пољопривредом може да буде да човек свој посао задржи у неком онлајн облику. Знам да је то немогуће за многа занимања, али данас за многа друга јесте (подршка клијентима, архитекте, преводиоци, грађевински инжињери који раде процене и пројекте, разни менаџери који нису у обавези да буду у канц). Ја о овоме баш интензивно размишљам, јер ипак, добро је бити пријављен, имати бар здравствено осигурање док се покушава неки посао са пољопривредом. На тај начин, постоји нега мала сигурност. Није на одмет. Млађони and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Једна од могућности повратка на село, па самим тим и бављење пољопривредом може да буде да човек свој посао задржи у неком онлајн облику. То си Никола описао већ вишедеценијску ситуацију која у нашој стварности +- није ни престајала још од 2. Св. рата. Говорим о индивидуалним газдинствима.Нема ништа од тога,то не доноси повратак на село и економски одрживу пољопривреду али шта је ту је...и Божја је правда у неку рука јер кад људи (пре држава) немају јасан дугорочни циљ логично је и да тумарамо тамо-амо па архитекта и преводиоци мало пројектују,преводе а мало саде лукац... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 То је код мене случај...као архитекта радим, поред редовног запослења, онлајн са иностранством и за сада, хвала Богу, доста добро иде, чак и не могу сам све да постигнем. План ми је самостаљивање и живот на селу. Немам жељу да будем велики пољопривредни произвођач, али бих свакако волео и земљом да се бавим...шљива или конопља...ко зна...у сваком случају бих волео башту из које ћу да се храним.. DYNABLASTER, Никола Поповић, Млађони and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Хахахаааа....шарене љаже, још како!!! Н ....на жалост,ако се само мало пажљивије прошета сајтом Рег.Агенције за развој источне Србије. (ПАРИС) види се јасно да се тај новац даје ( а под изричитим условљавањем финансијера) на некакве едукације,ТВ емисије,састанчења, предаваче,промо материјале о развоју сеоског туризма,организовање тржишта . .итдитсл. . Све бих то мирне душе назвала "сољењем памети" ил "млаћење празне сламе" тј. баш ко што и сама рече углавном је расипање новца. Новчана помоћ коју директно може добити наш пољопривредник и даље једино долази преко банака (дакле класичан кредит на лично име и имовину). Опрости, то ми личи на ово: сиромашну породицу, која редовно прескаче два оброка, неко финансира и помаже тако да је учи како се праве менији за свечани ручак,како се сервирају и аранжирају најукуснија јела. winter Не брини, пажљиво сам прошетала сајтом, шарене лаже односи се управо на ово што си подебљала, него јутрос нисам имала времена за детаљисање, занимљиво на шта се тај новац највише потроши. Поређење ти је на месту. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука