Crveni Baron Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Не знам баш да је иста цена, тј. да наши пољопривредници могу да извезу у Немачку. Znas sta dade seljaci po nemackoj? Svaki ima silose u svom dvoristu ... I naravno svi su udrtuzeni Ima neka Baywa ... cela Bavarska prodaje zito preko njih... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Pa sta onda? Odjednom nisi vise liberalni kapitalista vec sta si? Nema vise neka traze drugi posao kada se radi o tvojoj guzi i o tvojoj zemlji? Још када би ми објаснио какве везе има намерно обарање цене порезом са либеларним капитализмом. Логика ти је и даље слабија страна. То јест не знаш шта је либеларни капитализам, као што површно лупаш остале глупости. Свакако сам и даље либеларни капиталиста, а твоја мера је високо анти-капиталистичка. А и информисаност... Распитао сам ти се за пшеницу. Улаже се око 600-700 евра у хектар пшенице, роди ти између две и шест тона зависи од године и земље - уради опет рачуниц, сабери и одузми. Па ћеш да видиш колико се исплати. И тона пшенице у Србији кошта око 200 евра. Дакле да би био на нули, на хектару мора да ти роди три тоне минимум. Ако ти роди четри у плусу си 200 евра по хектару, ако ти роди пет у плусу си 400 евра по хектару. Рецимо да ти роди пет тона годишње (да буде солидна година) ти као просечни српски сљак имаш једно 4 хектара, зарадио си око 1600 евра на годину дана, што ти је 1000 евра месечно на тебе, жену, бабу, деду и да једно дете. Јел се то исплати!? Иначе слабо ко у Србији има 20 хектара. Војводину не рачунам - као што рекох. Иван Недић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Распитао сам ти се за пшеницу. Улаже се око 600-700 евра у хектар пшенице, роди ти између две и шест тона зависи од године и земље - уради опет рачуниц, сабери и одузми. Па ћеш да видиш колико се исплати. Nije izmedju 2 i 6 vec sest, a samo u Srbiji je "izmedju" jer seljaci nece da rade.... A zarada je oko 900 evra po hektaru, oko 150 % a tebi je malo .... a za dan-dva poslòa po hektru .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Ја сам већ једном писао на ову тему али опет ћу поновит Као што је већ речено велики је проблем а можда и кључни то што су разбивене сељачке задруге и удруживање сељака да заједно производе.Све више се чују приче да се "земља не исплати". Мени је то било чудно како се не исплати поготово у Војводини где баш има плодне земље и један пријатељ ми је објаснио зашто љути тако мисле. Она особа која нема свој трактор и прикључне машине а обрађује рецимо од 3-5 хектара кад све стави на папир ретко које године да буде у плусу. Поента је што су "затровали" наш народ који би требао да се уједињује. Прича ми тај друг да има тотално једноставна рачуница која се сигрно исплати а то је да се нов трактор (средње јачине) исплати за 7 година ако га користи 5 домаћинстава (просечних). Поента је само у удруживању и заједничком производњом. А има и рачуница која говори да је код нас има пуно неискоришћених трактора тј. прејаки су трактори у односу на земљу коју обрађују јер се тачно зна од колико коња трактор је за толико и толико хектара, а код нас то скоро нико не рачуна. И најреалнији подстицај који држава може да плаћа сељаку је на основу односа колико има хектара и јачине трактора која треба да буде за обраду те површине земљишта. И тачно се сад зна колико треба провести времена по хектару за сваку културу у току целе године.Не треба причати да су наши људи лењи и да неће да раде, него једноставно треба их мало едуковати, подтакнути, причати са људима и све би било другачије. Па шта ви мислите да арапи долазе да закпљују нашу земљу зато што се не исплати? Crveni Baron, Ђуро Станивук and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Србија је Богом дана земља да се бави пољопривредом!!!Да се уложило у пољопривреду колико у Фиат или у сличне стране инвестиције већ би нам било далко боље. Ђуро Станивук, Ћириличар and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Не знам баш да је иста цена, тј. да наши пољопривредници могу да извезу у Немачку. Ma kakav izvoz u nemacku, formira se cena na svetskom trzistu ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Nije izmedju 2 i 6 vec sest, Јесте између два и шест. Дођи засади хектар пшенице и не лупетај глупости више. Иван Недић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 komunisti napravili kaanle za navodnjavanje vredne milijarde evra,mi ne mozemo da kupimo pumpe za navodnjavanje,a bavimo se izvozom poljoprivrednih proizvoda,sta vise pricati,tesko im da zaoru ostatke poslliej zetve,lakse da zapale,kad se vozis po nejmackoj auto putem,njihove parcele su ko piste poravnate,bez brezuljaka,cak i kad su pod nagibom,a zemlja je obradjena kvalitetno ko stadion,imaju i asfalt do parcela. nije samo drzava kriva vec i oni koji se bave poljoprivredom,zato sam ja reko da treba svu zemlju da se ancionalizuje da se ispuni princip pravednosti.neko ima 300 ha zemlje,a sakrivao se 99 da ide na kosovo,dok drugi koji nema ni bastu poginuo na ksoovu,jel to pravda..ja bi zemlju nacionalzovao,dosadasnjim vlasnicima dao licencu koju mogu da izgube ako ne rade posao profesionalno.jel treba da pomenem kako nas nasi domaci farmeri truju svaki dan svojim odokativnim metodama zastite bilja i to kineskim fungicidima Crveni Baron and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Јесте између два и шест. Дођи засади хектар пшенице и не лупетај глупости више. A ti umesto da laprdas po forumu idi i radi ...kopaj kanal za navodnjavanje da ti bude 6 a ne izmedju 2 i 6 ,... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Не треба причати да су наши људи лењи и да неће да раде, него једноставно треба их мало едуковати, подтакнути, причати са људима и све би било другачије. Колико си ти хектара у животу засадио? Колико наших људи који неће да раде знаш? Колико сељака који неће да раде знаш? Ја бих стварно волео да ме упознате са неким таквим нерадницима који имају зељму а неће да раде. И ти и овај барон. A ti umesto da laprdas po forumu idi i radi ... Једини који овде лапрда си ти. Лупаш брате мили као максим по дивизији и није те срамота. Сви сте сами стручњаци за село, ни цвеће у дворишту нисте полили два пута у животу. Иван Недић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Србија је Богом дана земља да се бави пољопривредом!!! Да се уложило у пољопривреду колико у Фиат или у сличне стране инвестиције већ би нам било далко боље. Jao nemoj o tome, ova tema kolko god da je grdna, to za fiat & bagru mi ovde bas nije trebalo Nego, sto se tice nevaspitanosti i situacije, pa pre jos 10-20 godina se kralo, dodju lopovi sa naoruzanjem na njivu i nateraju gazde njive da im beru papriku i tovare u kamion bangin Млађони је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Колико си ти хектара у животу засадио? Колико наших људи који неће да раде знаш? Колико сељака који неће да раде знаш? Ја бих стварно волео да ме упознате са неким таквим нерадницима који имају зељму а неће да раде. И ти и овај барон. Пријатељу мој мене је сељаки хлеб одхранио и храни ме и дан данас. Нема посла на њиви који нисам радио. Кукурузе сам почео да копам у другом разреду основне школе, држалица од мотике је била већа од мене. Јако пуно сам се нагутао и најео сељчког зноја. Колико хектара сам посејао не знам тачно, али рачунај просечно 2 хектара годишње и тако бар 20 година. Ти мене вероватно ниси сконтао ја говорим да су наши људи вредни и да хоће да раде а не да су лењивци, него их је систем преварио па ни сами не знају шта да раде, шта се исплати а шта не. -Владимир-, Млађони, feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Сви сте сами стручњаци за село, ни цвеће у дворишту нисте полили два пута у животу. E cvece kad zalijes sa posebnom paznjom i ljubavlju znas kako to djipa, to je nesto neverovatno. Ja koji nisam botanicar ni bastovan, kad bi vam pricao sta se desava mislili biste da sam budala i da lazem. kordun је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Поента је само у удруживању и заједничком производњом. Е сад, примени ти то на неког као што је Милосављевићев комшија који му усред бела дана краде ђубриво . миркан and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Znas sta je to, to je kao krdo stoke kad ide beslovesno i baulja. Tako i ti seljaci, nema ko da ih upravi sta je dobro a sta nije, sta je pomaganje a sta je odmaganje, zarad kolektivne i sopstvene koristi. Kad vukovi napadnu krdo stoke, koji se odvoji i baulja tog scepaju i nagrabusio je, isto tako i sa seljacima. Ne znaju gde biju. Manjka obrazovanje, i manjka zakon. Sve u svemu biopro. Edit: bio nekad pro, sad se sve pokarabasilo. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука