МилошБГ Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Не мора.Није она ништа глумила да би те жене плакале.Оне су виделе шта су хтеле. Јелена стоји лепо обучена на тргу , није одрпана не изгледа болесно, има обе ноге и руке...не манипулише- наша тумачења њеног стајања и ћутања су заправо само пројекција нас на њу. Она му дође као џиновско белоплатно за наш тон'филм. И не треба никаква револуционарна порука да буде. Ако је за дипломски, свака јој част, ради тежак задатак. Ако снима филм, свака јој част на идеји и треуду и иницијативи да сама ради свој посао. Ajmo zajedno jedan eksperiment. Sednemo u Knez Mihajlovoj na pod i stavimo kutiju ispred nas. Kad nam budu ubacivali pare i kad nas komunalci ili obicni panduri uhvate i odvedu u stanicu,mi cemo reci mi smo tu seli,stavili kutiju i da nismo prosili vec smo imali performans i kad oni budu pitali,pa dobro ajde verujemo vam ali kad su ljudi krenuli da vam stavljaju pare u kutiju sto niste rekli tim ljudima da ne trebaju pare da daju jer ne prosimo,sta bi rekla? Dakle to je sa strane zakona,a sa strane morala da ne pricam. Pa cak i da ni na jedan nacin nije uticala na to da ljudi pomisle sta je problem i da tako reaguju (placom,davajuci pare.pruzajuci pare i ostalu pomoc,hranu...) mogla je da je htela nevezano da li je to njen problem ili ne. Da li je to performans koji treba da nas nauci da gledamo samo svoja posla? Da kad viidmo nekog kome stvarno treba pomoci okrenemo glavu,jer mozda necemo da budemo glumci u tom filmu? ili pak da li da kad vidimo da neko place zbog nas ili lose projekcije o nama okrenemo glavu jer to je njihov problem a ne nas? Ne znam,meni je jako diskutabino sve to. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Свеједно, она није одговорна за наше мисли о њој. Сами смо. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Ne mora biti odgovorna,da bi nesto ucinila. Znas vidis saobracajku koja se desila 10 min pre nego sto ti prodjes tom ulicom,nisi odgovoran,sami su oni koji su u tome ucestvovali,pa neces okrenuti glavu i raditi ono sto si radio i do tad,nego ces se potruditi da nekako pomognes. A kamoli da znas da je neko tu ko place zbog tebe i dolazi zbog tebe da tebi pomogne. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Ajmo zajedno jedan eksperiment. Sednemo u Knez Mihajlovoj na pod i stavimo kutiju ispred nas. Kad nam budu ubacivali pare i kad nas komunalci ili obicni panduri uhvate i odvedu u stanicu,mi cemo reci mi smo tu seli,stavili kutiju i da nismo prosili vec smo imali performans i kad oni budu pitali,pa dobro ajde verujemo vam ali kad su ljudi krenuli da vam stavljaju pare u kutiju sto niste rekli tim ljudima da ne trebaju pare da daju jer ne prosimo,sta bi rekla? Brate ti sad vec mjesas babe i zabe. Kad neko sjedi sa kutijom u centru metropole kao sto je Beograd onda se zna da prosi. A kad neko stoji na kutiji u Prijedoru onda nemas pojma, i to je velika razlika tako da se taj tvoj hipoteticki primjer ne moze uporediti sa ovom zenom u prijedoru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Pa da to je jos gore. U Beogradu imas 30 prosjaka u ulici,a Prijedoru ne,pa ti se zato ceo grad angazuje da ti pomogne. To je upravo gore po tu devojku,jer zna da to nije nesto svakidasnje i da ako se odluci za tako nesto,da ce svakako izazvati sve to sto je i izazvalo mislim na narod koji se okupljao da pomogne i koji je patio zbog nje i poceo je shvatati kao svoju jadnu bespomocnu devojcicu. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Ниси ме разумео, нисам била јасна. Видиш саобраћајку, да, ту је очигледан проблем и шта чинити. Она није својом појавом навела ни на какве закључке. Потпуно просечно, немаскирано стоји на кутији. ЗАШТО то ради је производ искључиво нас самих, она нас не наводи ни на какве закључке. Зашто би помислили да јој треба новац? па она не проси. Зашто би мислили да је болесна? ПА она је очигледно доброг здравља.Дакле, ми сами измишљамо разлоге због којих она ту стоји, јер људски мозак увек покушава да рационализује непознато. Наша објашњења проистичу из нас самих а не од ње. Да стоји са штаком и шеширом за новац са поруком помозите слепа сам треба ми помоћ, е онда би се сложила са тобом у потпуности. Али она то не ради. И већина ће бити разочарана, јер свако је одмотао свој филм и види себе а не њу. Што нам је одмах у почетку јасно и саопштила. Istochnik, Нифада, Manolis and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Pa da to je jos gore. U Beogradu imas 30 prosjaka u ulici,a Prijedoru ne,pa ti se zato ceo grad angazuje da ti pomogne. Znaci tvoj zakljucak je da je ona prosila, dobro imas pravo na svoje misljenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Znaci tvoj zakljucak je da je ona prosila, dobro imas pravo na svoje misljenje. Ne,nije to zakljucak. Vec da je mogla kad je videla kuda ide sve to,da to spreci. Da niko ne pati zbog glupog diplomskog i glupog filma. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Не пате они због ње, Милоше. Нити је дипломски глуп нити је филм глуп. Глупо је доносити неосноване и неутемељене закључке. Ја лично бих волела да је у питању дипломски, а не да јој нешто фали. Manolis, antics and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Vec da je mogla kad je videla kuda ide sve to,da to spreci. Da niko ne pati zbog glupog diplomskog i glupog filma. Zasto bi ona prestala sa cutanjem i stajanjem na jednom mjestu? To bi bilo ogranicavanje osnovne ljudske slobodne, ona ima pravo na to isto kao sto bi neko imao pravo da nosi crvenu majicu po trgu republike i da se tamo seta citav dan u krug, mozda ce neko pomisliti da je komunista i plakati.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Баш ме занима шта се ту може открити. Свако зна да ће оваква акција изазвати интересовање па и чуђење људи. Поготово у малом месту. Да је ово било у Њујорку, можда не би било тако запажено али се зна да ако неко стоји 30 дана у центру града мора привући пажњу. И не знам да је било ко зна каквих реакција да би се нешто ново добило у социологији или психологији. Не знам шта се ново може открити, јер нисам ни социолог, ни психолог. Зато сам текст и почела својим мишљењем (претпоставком), а не тврдњом. Наравно да је цура ХТЕЛА да привуче пажњу, иначе зашто би ово уопште радила. И, заиста сам обрадована брижношћу пролазника, јер је пре неколико година, моја мајка пала у несвест на тротоару, и нико јој није пришао и понудио помоћ. И, на крају, чему тај резигниран тон ? Различито резонујемо...па шта ? Имамо право на то, и ти, и ја. Gordana ., Mилена КШ and Istochnik је реаговао/ла на ово 3 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Не знам шта се ново може открити, јер нисам ни социолог, ни психолог. Зато сам текст и почела својим мишљењем (претпоставком), а не тврдњом. Наравно да је цура ХТЕЛА да привуче пажњу, иначе зашто би ово уопште радила. И, заиста сам обрадована брижношћу пролазника, јер је пре неколико година, моја мајка пала у несвест на тротоару, и нико јој није пришао и понудио помоћ. И, на крају, чему тај резигниран тон ? Различито резонујемо...па шта ? Имамо право на то, и ти, и ја. Није резигнирано, него ми је безвезе да се овоме експерименту даје неки значај који он нема. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 јер је пре неколико година, моја мајка пала у несвест на тротоару, и нико јој није пришао и понудио помоћ. Zao mi je to cuti...Moralno stanje ''nebeskog naroda''. Gordana . and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 да се овоме експерименту даје неки значај који он нема Ок, то је твоје мишљење. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Је л' се завршио тај циркус? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука