зеленизуб Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Лапсус, протестаната . То управо ја кажем, нама везе са Хришћанством било да је тачна или не. Ја лично мислим да јесте,јбар донекле, ер овај свет се мења непрестано, онај ко је био разбојник постаје светац, онај ко је био први буде последњи. Треба само погледати како дете пролази кроз силне фазе, од једне ћелије док не отвори очи , све је то еволуција у малом. У ствари, зар није Боготражење еволуција сваког од нас , а достићи Христа је врхунац сваке еволуције Ма... Ал' приметим и ја утицаје... "Све тече, све се креће", к'о и што "не можеш два пута ући у исту реку". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 ----- Владимире, ево прилике да покажеш та супротна дешавања: видиш ли шта пишу Динабластер и Зеленизуб ? Можда би им ауторитет православца помогао да прихвате доказе за еволуцију. Slushajuci vladiku Davida na par predavanja iz price sam izvukao da on nema nikakvih problema sa evolucijom i abiogenezom. Cini mi se ( nisam 100 % siguran ) da je jednom cak napravio poredjenje izmedju Krstenja - VODOM i vodom kao izvorom zivota u kom su nastali prvi organizmi. Vladike ( ja verujem ) cesto izbegavaju da pricaju o takvim stvarima jer su svesni da medju vernicima ima raznoraznoraznog misljenja i da pogled na evoluciju ne utice na spasenje vernika. Ali sam vise nego ubedjene da sigurno veliki broj vladika nema nikakvih problema sa evolucijom i pravoslavljem. Јанко је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Kapiram da ces sada opet u nedostatku argumenata da mi pricas da sam skriboman, sveznajuci ili sta vec. (: Ne, nego jednostavno necu sa tobom da se beskonacno ganjam po forumu, posto nemamo osnovnu stvar a to je razumevanje, forma vs sustina. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 ...(еволуција) нама везе са Хришћанством било да је тачна или не. Ја лично мислим да јесте, бар донекле, јер овај свет се мења непрестано, онај ко је био разбојник постаје светац, онај ко је био први буде последњи. Треба само погледати како дете пролази кроз силне фазе, од једне ћелије док не отвори очи , све је то еволуција у малом. У ствари, зар није Боготражење еволуција сваког од нас , а достићи Христа је врхунац сваке еволуције ////////////////// (подвукла ЦецаB) ////////////// Јесам ли изнео неку научну теорију ? Нисам . Рекао сам да је свет променљив, да се све мења ,усавршава. Према томе зашто не би и човек . Ово иде у прилог оног што сам рекао малочас, ви људи стварно свугде видите мистификацију . Баш ово "мућење воде" код теолога/свештеника/владика доводи до тога да пучанство мало-помало почне да верује белосветским шарлатанима који критикују биолошку еволуцију. (с друге стране, Владимире: пример ембриона детета је добар) Милосављевић каже: Vladike ( ja verujem ) cesto izbegavaju da pricaju o takvim stvarima jer su svesni da medju vernicima ima raznoraznoraznog misljenja i da pogled na evoluciju ne utice na spasenje vernika. Ali sam vise nego ubedjene da sigurno veliki broj vladika nema nikakvih problema sa evolucijom i pravoslavljem. ------ Од оних који би требало да буду морални узор (владике) очекујем да буду јасни и гласни када се одређују према науци и едукацији становништва, а не да пазе на (не)популарне теме. Не очекујем од њих да буду учитељи биологије, већ да објасне људима да религија има своје границе које не (треба да) залазе у науку. Зауставићу се овде, мада имам још да кажем на ову тему. :msn_stormy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Господо атеисти (мислим првенствено на активисте), шта оно беше рекосте о српској просвећености у средњем веку? Изволите, читајте. Време је да падају предрасуде и незнање: http://www.rts.rs/page/magazine/ci/story/501/%D0%97%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D1%99%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/1406461/%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8+%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B8+%D1%98%D0%BE%D1%88+%D1%83+12.+%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D1%83%21.html Veliko je to otkriće,ali ovaj novinarski članak ne valja,novinari sebi daju svašta za pravo,evo ovdije su već otkrili da su vrlo uspiješno rađene najkomplikovanije operacije na lobanjama,valjda su došli do nekih zdravstvenih kartona pacijenata ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Баш ово "мућење воде" код теолога/свештеника/владика доводи до тога да пучанство мало-помало почне да верује белосветским шарлатанима који критикују биолошку еволуцију. (с друге стране, Владимире: пример ембриона детета је добар) Милосављевић каже: Vladike ( ja verujem ) cesto izbegavaju da pricaju o takvim stvarima jer su svesni da medju vernicima ima raznoraznoraznog misljenja i da pogled na evoluciju ne utice na spasenje vernika. Ali sam vise nego ubedjene da sigurno veliki broj vladika nema nikakvih problema sa evolucijom i pravoslavljem. ------ Од оних који би требало да буду морални узор (владике) очекујем да буду јасни и гласни када се одређују према науци и едукацији становништва, а не да пазе на (не)популарне теме. Не очекујем од њих да буду учитељи биологије, већ да објасне људима да религија има своје границе које не (треба да) залазе у науку. Зауставићу се овде, мада имам још да кажем на ову тему. :msn_stormy: Prosto vera mora da bude svuda. Moraćemo se naviknuti jedni na druge a to može biti i jako zanimljivo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ili: veštačka selekcija ... nastanak mnooogo vrsta pasa ! Сад кад читам ово што пишете просто немам срца да вам скренем пажњу како је пас заправо подврста ( заједно са вуковима, којотима, шакалима, лисицама... ), као и то да је "veštačkom selekcijom" једино и искључиво могло да настане "mnooogo" раса паса. (!) То није нека нарочита стручност, чак је и ( било ) у домену елементарног образовања, "општа култура"... додуше, не знам како се данас у Србији "одређују према науци и едукацији становништва". Сигурно је да има разлике између образованих и едукованих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ali... ali... ovo nije tema o evoluciji :31: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ја сам је доживео онако како је и насловљена, дословно: "Против догми и незнања!". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Од оних који би требало да буду морални узор (владике) очекујем да буду јасни и гласни када се одређују према науци и едукацији становништва, а не да пазе на (не)популарне теме. Vladike ne trebaju biti moralni uzor - vladike trebaju biti duhovni uzor. Velika je razlika, mozes biti najmoralnija osoba na svetu a debelo u grehu. Sa druge strane mozes biti mnogo nemoralan ali da budes jako malo u grehu. Moral je nesto sto kreira drustvo, pravoslavni etos je nesto drugo... Не очекујем од њих да буду учитељи биологије, већ да објасне људима да религија има своје границе које не (треба да) залазе у науку. Ne slazem se, mislim da vladike ne trebaju nista po tom pitanju da objasnjavaju ljudima. Ukoliko dobiju pitanje treba da kazu da nisu u sukobu i da pravoslavna dogma nije stvaranje sveta za bukvalnih sest dana itd.... ali van toga nista vise... To ti je neko moje misljenje. Prosto ne verujem da je dobro za spasenje da se ljudima preko religije namece da prihvate nauku... isto kao sto smatram da je lose da im se preko religije namece odbacanje nauke... zuti car је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Види Дрвце, Бог не гледа на ствари као ми. По Христовим речима он брине о свему што је створио, и "даје храну и добрима и злима". То што он за тебе не постоји и што ти за њега не мариш, што имаш своју визију уређења света и према њој мериш могућност његове егзистенције ("да заиста постоји не би дозволио ово или оно") - не значи да је реципрочно исто, да га баш брига за кауре и остале. Можда једног дана кад постанеш родитељ, ово и схватиш... П.С. А ја се понадао да ћеш коментарисати однос вере према науци о чему сам говорио, кад тамо оно теби од целе приче оста само повређена сујета што неко за тебе непостојећи мисли више о теби него ти о њему. Више сам очекивао од тебе ал' 'ајде... Sta me briga sto je neko pre kusur hiljada godina izgubio slobodu videvsi bogove. Za omnipotentne vanvremne i vanprostorne entitete je apsolutno nikakav napor da i danas (i dok je sveta i veka) budu prisutni kao i u ona opevana vremena. Moja vizija uredjenja sveta je nezavrsen posao. U njoj ima mnogo rupa, nepoznatih i nedefinisanih oblasti, veliki deo je pokriven sa fog of war i pojma nemam da li se u tim predelima nalazi ista. Smatram sasvim mogucim da u tim mojim voidima obitavaju svakakva cudesa, od paralelnih multiverzuma, preko osmookih trojednih bogova okruzenih jednorozima i zmajevima, do koznacega. Ne znam kako da postojanje bilo cega od pometnutog pouzdano potvrdim. Ono sto je proverljivo je uticaj te menazerije na ovostrano - nikakav je, nema ga. Mastanje je vazan deo moje vizije sveta. Nekada nije bilo sistematskog proveravanja mastanja. Danas to cinimo, iako ne znamo kako neka mastanja da istestiramo. Ta neproverljiva mastanja ne moraju da nam automatski budu i nevazna. Ako mi jednog dana proradi majcinski instinkt i kao buduci roditelj pocnem da se ophodim prema svojoj deci onako kako se bogovi ophode prema svetu, trebalo bi mi oduzeti tu decu i uhapsiti me zbog zanemarivanja dece, a ne slaviti me kao nekog ko se iz brige za slobodu svoje dece krije od njih. Danas ne uzimamo postanje sveta iz Biblije kao bukvalno zbog odnosa vere prema nauci. Nekada su nasi askurdjeli mogli da uzmu sve sto tamo pise sasvim bukvalno od reci do reci, danas to rade samo jadni, izopaceni sektasi. Mendeljejeva se secamo zbog toga sto je na osnovu uocene merljive pravilnosti u osobinama materje predvideo neka svojstva jos nepoznatih elemenata, te tako postavio okvire za siru sliku i sto se ispostavilo da je bio u pravu. Ne slazem se sa tvojom gotovo njuejdzovskom pricom o misaonoj energiji koja telekinezom vrsi rad i okrece djerdapske turbine za badava. Izvinjavam se sto sam izneverio ocekivanja, ali ni ti nisi smeo da ocekujes previse buduci da znas da sam veoma sujetan i nadut. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Interesantno mi je kako ateisti olako sebi daju pravo da odredjuju sta ko treba da radi i gde su granice necega .Pitam se postoje li kakve granice i ogranicenja za njih? Иван ♪♫, Volim_Sina_Bozjeg and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Cinjenice koje si naveo nemaju veze sa teorijom evolucije i ne potkerpljuju je na bilo koji nacin. Дал сте ви људи нормални ? Никад ми неће бити јасна та, па такорећи, еротска фикасација за све што има појам наука у себи, код појединих атеиста . Нисам изнео теорију, не планирам да рушим нити доказујем ТЕ , само кажем да је мени логично да се и човек мењао јер се и природа и материја константно мења . Искрено, не занима ме да је доказујем јер ми апсолутно ништа у животу не зависи од тога , само износим своје мишљење . Значи, да се разумемо , само исказујем своје мишљење , без намере да тебе или било кога убеђујем у нешто . DYNABLASTER, Volim_Sina_Bozjeg, zuti car and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Svako od (poluprofi i profi) ateista bi trebao da pogleda ovo (iako na profi verovatno nece imati uticaja jer su placeni za svoju misiju) http://www.youtube.com/watch?v=RaDTWZIXfLU Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Dino,Misliš da ateiste koriste kao borbu protiv duhovnog obnavljanja i vraćanja srpskog naroda? Ja sam mislio da oni to iz zadovoljstva.Zanimljivo mi to nije nemoguće. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука