Ромејац Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Владика Василије (Качавенда), бивши епископ зворничко-тузлански, шлогирао се прексиноћ у манастиру Светке Петке у бијељинском насељу „Пет језера“. Ван животне опасности, пребачен у КЦ Србије Бијељина - Владика Василије (Качавенда), бивши епископ зворничко-тузлански, шлогирао се, прексиноћ, у манастиру Светке Петке у бијељинском насељу „Пет језера“, где живи, пошто га је Свети архијерејски сабор, на мајском заседању, разрешио свих црквених дужности, али не и владичанског чина. Владика је, како сазнајемо, хитно пребачен у Клинички центар у Београд. Према речима његовим блиских пријатеља, из круга лекара, „свестан је и ван је животне опасности, а лекари у Београду предузимају све мере да се његово стање што пре стабилизује“. Последњих дана и седмица, сведоче његови пријатељи, осећао се сасвим добро. Претпрошле суботе је, чак, служио у цркви у Соколцу на служби посвећеној јубилејима 40 година епископског стажа и 60 година службе у СПЦ митрополита дабробосанског Николаја (Мрђа). Недавно је служио опело преминулом блиском пријатељу у селу Велика Обарска, код Бијељине. Боравио је у манастиру Свете Петке, али је и путовао, не само по РС, већ је одлазио и на десну обалу Дрине. - Пре неколико дана био нам је у гостима, дуго смо седели и разговарали, чак је говорио да се здравствено сасвим добро осећа - прича нам један од Василијевих пријатеља из Србије, који је, како каже, и сам затечен вешћу да се шлогирао. - Био је сасвим расположен, спомињао је добар пријем у Митрополији дабробосанској, посебно од митрополита Николаја. Оставио ми је утисак човека који је „пронашао себе“, сада у новој улози, од када, после више од 35 године, више није на челу Епархије зворничко тузланске, где је оставио видан траг, пре свега, подизањем више од 200 цркава и манастира у РС и ФБиХ. Владика Василије је, после селидбе из манастира Светог Василија Острошког, у центру Бијељине, у конак манастора Свете Петке, који је подигао у руском стилу, виђан и по граду, како шета, разговара са људима, али и пазарује у великим овдашњим маркетима. Тешко је било претпоставити да га, како се то у овдашњем народу каже, може нешто „стрефити“, али догодило се. Многи његови пријатељи, од прекисноћ су, „усијали“ телефоне, догаварајући се и тражећи да се све учини, како би Качавенда што пре „стао на ноге“. Извор Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Piksi94 Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Молимо се браћо и сестре за здравље Божијег слугу Василија.А не да судимо за нека дела његова (која можда и није радио). Srdjan Kotur, Deki992, мирођија and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 21, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Зна ли неко како је Владика? Презвитер Дарко Јелић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Боље је. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Јел то проверена вест? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 Kačavenda doživeo i drugi moždani udar: Izgubio moć govora i oduzela mu se leva strana Vladika Kačavenda po drugi put je doživeo šlog od kog mu se oduzela leva strana i zbog kojeg je izgubio moć govora. Penzionisani vladika Vasilije Kačavenda ponovo je završio u bolnici, piše Telegraf. Njemu se oduzela leva strana i izgubio je moć govora. - Vladika je bio jako loše, a u zadnja dva dana počeo je i da priča pomalo – kaže izvor. Ovo je drugi put da se vladika Vasilije nalazi u bolnici u kratkom periodu, jer je već jednom doživeo šlog. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko123 Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Миѕлим да је ово правовјеран инфо #Његово Преосвештенство Епископ у миру зворничко тузлански Господин Василије налази се на болничком посматрању од прошле суботе и тренутно је у фази медицинских претрага и под сталним је љекарским надзором. Ову информацију нисмо саопштавали и о истој нисмо писали сматрајући да ће таблоиди да се издигну изнад дневних политика и таблоидног времена али смо се увелико преварили. Први до информације о Епископовом поновном болничком лијечењу дошао је један од издвојених медијских прогониоца Епископа Василија таблоид Телеграф. По устаљеном реду, размјеном информација са својим сарајевским пријатељима информација се проширила уз познату реторику. Овом приликом немамо намеру да медије исправљамо, указујемо на новинарску неетику али верну публику и наше пријатеље молимо да неподлежу извору информација које им нуде таблоиди јер таблоидна истина нам је свима позната ” не дај Боже да је осетимо на својим плећима”. Све информације које буду потребне да Вам саопштимо саопштит ћемо Вам путем нашег блог сајта као и пратећих профила на фејзбуку и путем странице на истој друштвеној мрежи. Ваши у Христу Господу нашему редакција глас Истине – владика Василије# http://vladikavasilije.wordpress.com/ коЖељ њацИ , Пг and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 3 http://glasistine.ml Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Inace ovaj tzv. Glas istine vladika Vasilije, je u pocetku, narocito na svojoj fejsbuk stranici takve gadosti pisao o SPC i pojedinim vladikama da je to bilo strasno, vidim da su sad dosta legli na rudu i ne optuzuju i ne osudjuju ostale vladike kao ranije! Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko123 Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Inace ovaj tzv. Glas istine vladika Vasilije, je u pocetku, narocito na svojoj fejsbuk stranici takve gadosti pisao o SPC i pojedinim vladikama da je to bilo strasno, vidim da su sad dosta legli na rudu i ne optuzuju i ne osudjuju ostale vladike kao ranije! Тај глас Истине није писао ништа против СПЦ , очигледно грешите , погледајте реално, на том истом гласу истине има само једно отворено писмо Епископу Григорију и ни реч против иједног Епископа осим речи о неким свештенослужитељима од којих у неком времену активне архијерејске службе Еп Василија нисмо могли прићи Еп Василију а сад су први против њега . Моја маленкост као једног од уредника барем зна садржај истих писања и комплетна архива је на увиду цјелокупном аудиторијуму па Господо уверите се , стари блог у опцији Архив новог блог сајта ! коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 http://glasistine.ml Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Sad na internetu komentari tipa: Kaznio ga Bog. Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko123 Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Sad na internetu komentari tipa: Kaznio ga Bog. Е да је само таквијех коментара , ја више нисам у снази да их ишчитавам , најжалосније је што су они понекад једногласни и исти од Вардара па до Триглава .... А тај омјер није реалан неком зрелом оку и чистој мисли .... Време ће показати , моја маленкост тежи само да посведочи лик и дело активне архијерејске дјелатности мени доброг надлежног Епископа . Време ће показати , много смо их рехабилотавали а многе је Господ прославио , водимо рачуна да је милост од неког и опрост најтеже тражити над његовим одром .... Упитајте се шта и како би било са Вама да сте били изложени медијској тортури и прогону као што је био изложен Еп Василије ..... http://glasistine.ml Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Тај глас Истине није писао ништа против СПЦ , очигледно грешите , погледајте реално, на том истом гласу истине има само једно отворено писмо Епископу Григорију и ни реч против иједног Епископа осим речи о неким свештенослужитељима од којих у неком времену активне архијерејске службе Еп Василија нисмо могли прићи Еп Василију а сад су први против њега . Моја маленкост као једног од уредника барем зна садржај истих писања и комплетна архива је на увиду цјелокупном аудиторијуму па Господо уверите се , стари блог у опцији Архив новог блог сајта ! Mnogo toga ste pobrisali, o nekakvim gej vladikama prvo sam procitao kod vas na sajtu pa je tek nedavno nesto slicno izaslo u Blicu. Zato nemoj da glumis nevinasce; drugo, ono sto ste napisali o pokojnom svesteniku dr. Dimsi Pericu bolje da ne pricam ovde da se ljudi ne sablaznjavaju! Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko123 Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Mnogo toga ste pobrisali, o nekakvim gej vladikama prvo sam procitao kod vas na sajtu pa je tek nedavno nesto slicno izaslo u Blicu. Zato nemoj da glumis nevinasce; drugo, ono sto ste napisali o pokojnom svesteniku dr. Dimsi Pericu bolje da ne pricam ovde da se ljudi ne sablaznjavaju! Пријатељу , погрешио си , тај садржај о ком ти збориш је садржај сајта црквена истраживања и изјаве Бојана Јовановића и исте објаве мислим да тамо стоје , будите човек па обиђите тај сајт црквена истраживања а на блог сајту глас Истине - владика Василије није уклоњен ниједан пост. Моје сећање на упокојеног професора , оца Димшу Перића је нешто као свећа која гори и несагорева али Ви кад већ коментаришете са тим Вашим ставом који имате одавно судећи по Вашим статусима будите искрени па ме назовите погрдним именом или већ како али ми немате право наметати оно што није моје и наше дело кад сам се већ преставио како приличи човеку ! да бих Вас уверио да износите неистине прилажем Вам садржај о ком говорите и који је садржина сајта црквена истраживања Гђе Јагоде Савић а он је доступан овдје http://www.crkvenaistrazivanja.com/prilozi/velike/3.jpg http://glasistine.ml Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Na ovoj temi ćemo se baviti samo zdravljem + Vasilija! Molio bi Marka da više ne postavlja linkove i tekstove sa sajta koji uredjuje a svaki komentar koji bude bio van konteksta zdravstvenog stanja episkopa, biće obrisan a možda i tema zaključana.Hvala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko123 Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Неби са моје стране ни било коментара Дејане Бићанићу поштовани админе , бан који си ми дао у два наврата сам испостио, добио сам га без потребе , предосећам нови али молим да погледаш ток дијалога и молим да небришеш написано ,Инфо сам ставио као веродостојан а деловање странице је доказано у потпуној оданости СПЦ , њеним Епископима , устројству и одлукама СА Сабора СПЦ ! Хвала на разумевању мада сам од тебе доживјео терор у више наврата и видим у горе постављеном посту у опомени мени оправдање лажи и неистина које је изнео Гдин Драган а зарад чега је он отишао током којим није требао! Да неби било забуне или било каквих непријатности и муцања урадио сам принт скрин који ћу раним јутром доставити тамо где је потребно да се сутра неби пронео глас о нецрквеном дјеловању некијех око Еп Василија иако смо ми само одана деца епархије зворничко тузланске ! http://glasistine.ml Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука