Jump to content

Отворена Патријаршијска продавница на Теразијама

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

За ову још нико не зна,причам о другим у граду,"благодарник" рецимо, а верујем да ће овде бити још  скупље...

Dobro,ali blagodarnik je privatna radnja na slaviji,gde placaju zakup itd

Dok ovde to nije slucaj.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

img_0319s.jpg

Хајде нека неко провјери колико кошта ово Свето Писмо па нека ми јави, молим вас! :) Радо бих га имала! :)

Хвала. :)

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Хајде нека неко провјери колико кошта ово Свето Писмо па нека ми јави, молим вас! Радо бих га имала! Хвала.

Малопродајна цена је нешто мања од 14к динара овде... А код произвођача је 87,2 евра+трошкови доставе...

Подели на овим сајтовима

Малопродајна цена је нешто мања од 14к динара овде... А код произвођача је 87,2 евра+трошкови доставе...

Аууууууу..............много, брате, што јест, јест! 

Тешко да прикупим тај новац :):(

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Свака роба нађе свога купца. Неко ће овде наћи оно што му треба, други ће замолити некога да им то донесе из Грчке или од неког домаћег произвођача. Ја сам нпр. купио солидан напрсни крст од мајстора из Ваљева, ништа преукрашено, нити превише просто.

Христос је рекао да ћемо сиромахе свагда имати са собом, било их је и кад се зидала Студеница....

Подели на овим сајтовима

Да читате текст, а не да одмах доносите закључке на основу предрасуда, видели би да је ова зграда враћена Цркви у процесу реституције.

Дакле, нема кирије нити куповине објекта.

Tek onda nema razloga da bute toliko bahato i skupo!

Подели на овим сајтовима

Свака роба нађе свога купца. Неко ће овде наћи оно што му треба, други ће замолити некога да им то донесе из Грчке или од неког домаћег произвођача. Ја сам нпр. купио солидан напрсни крст од мајстора из Ваљева, ништа преукрашено, нити превише просто.

Христос је рекао да ћемо сиромахе свагда имати са собом, било их је и кад се зидала Студеница....

Moze li neko da mi rastumaci ovo "siromahe cete vazda imati" i kakve to veze ima sa ovim biznisom?

Подели на овим сајтовима

А ви сте били па знате да је скупо!?

А шта је бахато у нормално и лепо опремљеној продавници?

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Moze li neko da mi rastumaci ovo "siromahe cete vazda imati" i kakve to veze ima sa ovim biznisom?

Прочитај Јеванђеље па ће ти се само казати.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Crkvi nisu glavni,niti jedini,niti priblizno najveci prihodi ovi iz prodavnica. Crkvi se vraca imovina oduzeta slava Bogu,imaju dosta zgrada,lokala,koji se izdaju,prodaju ili na neki drugi nacin se dobijaju ne tako male pare od njih. Npr ne znam da li znaju ljudi da je igumanova palata u uzem centru Beograda vracena crkvi,i da me neko pogresno ne skapira i treba da bude.

Crkve najvise uz pomoc vernog naroda,donacija,priloznika gradi dosta crkava po nasoj zemlji. Kad krenete malo da proputujete po Srbiji,malo malo pa ono neka gradjevina,slava Bogu.

Ali,crkvenim velodostojnicima izgleda nije dovoljno,otvaraju se komercijalni objekti gde su cene basnoslovne,ocevi se zale za plate,uvode se cenovnici u crkvu...koji su razlozi?

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Зато што је неко од учесника у дискусији написао да је видео просјака у близини продавнице.

Подели на овим сајтовима

Лепо неко рече, Студеница кад је зидана, било је сиротиње...а она је зидана веома богато....

С друге стране, нпр. св. Јован Златоусти је продао мермер који је био намењен за фасаду неке Цркве у Цариграду, па је новац разделио сиротињи...

Радња јесте фенсерица, у позитивном смислу како је урађена. Богослужбене утвари и одежде требају да буду и богато украшене, и вредне, и естетски беспрекорне, колико је то могуће. Ове које сам видео на слици, ово последње је мало дискутабилно. Мени се доима да је мало кичерица. Мислим, она часна трпеза пред којо су вршили освећење, или поједини напрсни крстови, престони крстови...путири...

Е сад, Студеница јесте била када је грађена а и сада је фенсерај! Али је поред тога један од најлепших примера уметности сваке врсте. Само направите паралелу.

И гледе опаске " сиромахе имате свагда са собом..." Јесу ли црквене утвари = Христос? Поређење између, будимо искрени комерцијалне просторије СПЦ и Христових речи не бих баш нашао сличности. ДАлеко од тога да не треба да буде продавница.

Поставља се још једно питање: на шта ће се профит утрошити?

Подели на овим сајтовима

Elitizam, skolski primer...

Управо тако. Кичерај, снобизам, хедонизам и потрошачки менталитет. Рај за богате и хедонисте. Не интересује ме.

Подели на овим сајтовима

Само им у овом среброљубивом амбијенту, фале још Саша Поповић и "Звезде Гранда".

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...