Ђуро Станивук Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 E bas steta a neki se zagrejali sa piramidama u kazahstanu, umalo nisu izgradili sluchaj o okultnoj satanistickoj drzavi kazahstan Пентаграм смо разјаснили, пирамиду и остале примере из Казахстана нисмо... Да знаш ишта о архитектури другачије би размишљао. Крени за почетак са књигом "Егзистенција, простор и архитектура" од Кристијана Н. Шулца.. И неко рече "Свет се осваја симболима, не ратовима." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Пентаграм смо разјаснили, пирамиду и остале примере из Казахстана нисмо... Да знаш ишта о архитектури другачије би размишљао. Крени за почетак са књигом "Егзистенција, простор и архитектура" од Кристијана Н. Шулца.. И неко рече "Свет се осваја симболима, не ратовима." Da, psiholoshko "nesalomljivim" znakovima,simbolima. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Пентаграм смо разјаснили, пирамиду и остале примере из Казахстана нисмо... Да знаш ишта о архитектури другачије би размишљао. Крени за почетак са књигом "Егзистенција, простор и архитектура" од Кристијана Н. Шулца.. И неко рече "Свет се осваја симболима, не ратовима." Ne znam nista o arhitekturi ali znam naprimer o slikarstvu, simbolizmu, misticizmu i occultizmu pa znam da umetnici cesto koriste simbolizme u svojim delima da bi prestavili nesto, ali cesto to nisu "skrivena okultisticka znacenja". Sumnjam da je i u arhitekturi drugacije. Evo ti primer kako su neki tako pricali o "ufoima" u hriscanskoj umetnosti: http://www.sprezzatura.it/Arte/Arte_UFO_eng.htm Sto se tiche piramide one su u egiptu gradjene bas u tom obliku jer u to vreme ako si hteo da napravis gradjevinu koja ce da stoji jako dugo, idealan oblik bi bila piramida - ( to kazu tovoje kolege a da nema nikakav "religijski" i "okutni" znacaj kazu antropolozi, egiptolozi i slichna bransa) Okultni simbolizam piramida izmisljaju new ageri - ne postoji nikakav occultni simbolizam piramida iz egipta. Piramida je izabrana kao geometrijski oblik samo zbog svoje gradjevinske stabilnosti (u egiptu). Da, psiholoshko "nesalomljivim" znakovima,simbolima. Sad treba i Gustavom Jungom da se bavimo? Njegove teorije simbola si da ti kazem iskreno cista glupost. Occultisti se loze na njih jer kul zvuce, wow podsvesni simboli u svima nama koji predstavljaju i otkljucavaju tajne nase podsvesti. Cista glupost. prava je steta da se taj isti pentagram koristi za rat. Mislim moze da bude recimo u vecim skladistima gde je potrebno napraviti krug (obvoznicu) kako bi lakse sleperi dolazili do 6 krakova magacinskog prostora itd itd itd Prosto obozavam tvoje komentare, dakle sad posto je pentagram i protiv vazduzna odbrana (koja se koristi u ratne svrhe) na istom mestu - 100 % je satanizam i occultiza, to ti govori tvoja duhovna dubina i to je tvoje duhovno dubinsko shvatanje? A ja ti kazem da je obicno paljenje i nalazenje - onoga sto trazish. Znash kako kazu - kad trazish dokaze za nesto, naci ces ih. Inache ne brini se, teoretichari zavere vide pentagrame svud, i u vecim skladistima. Samo sto to tad nisu obichna skladista vec ih drzi Mitar Dzon Simic koji je cesto rod sa Rockfeelerima ili nekim drugim stanistima, samo on to ne zna, to su saznali samo novinari koji se bave istrazivanjem toga. A inache je strogo cuvana tajna, ali oni imaju "insajdera". oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Ne znam nista o arhitekturi ali znam naprimer o slikarstvu, pa znam da umetnici cesto koriste simbolizme u svojim delima da bi prestavili nesto, ali cesto to nisu "skrivena okultisticka znacenja". Sumnjam da je i u arhitekturi drugacije. Evo ti primer kako su neki tako pricali o "ufoima" u hriscanskoj umetnosti http://www.sprezzatura.it/Arte/Arte_UFO_eng.htm Precesto je moje iskustvo sa previse kvalitetnim objasnjenjima nekih okutlnih teorija zavera, da bih ti ista poverovao bez nekog kvalitetnog dokaza. A knjiga o arhitekutri mi nije dokaz. Архитектура је у исто време и наука и уметност. Архитекта је уметник али у 99,9% случајева неће он уложити паре у изградњу неког пројекта, а поготово не неког капиталног. Инвеститори су или државе или фирме, корпорације или друштва или богати појединци. Међу њима има свакаквих профила и људи и друштава. Они, инвеститори, веома озбиљно схватају своју инвестицију, јер при градњи неког грандиозног објекта они шаљу одређену поруку. Не залазим у њихове поруке али зашто баш граде од зграде европског парламента вавилонску кулу? Нису то глупи необразовани људи којима се свидео такав и такав облик зграде. Немој се заваравати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Они, инвеститори, веома озбиљно схватају своју инвестицију, јер при градњи неког грандиозног објекта они шаљу одређену поруку. Не залазим у њихове поруке али зашто баш граде од зграде европског парламента вавилонску кулу? Ja ti to ne sporim, samo se pita, ko kaze da je vavilonska kula? Niko ne zna kako je vavilonska kula izgledala. Mozda su hteli da lici na sruseni koloseum samo u nekom modernom fazonu? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/Colosseum_in_Rome,_Italy_-_April_2007.jpg cak i da si procitao sta su Arhitekte izjavile : Too funny. Of course, as a matter of fact, as the Wikipedia entry notes (citing a press release): "The architects were inspired by Roman amphitheatres." http://crooksandliars.com/david-neiwert/glenn-becks-latest-theory-eu-buildin Zar ne vidjamo precesto kako se kopiraju MOCNE STARE GRADJEVINE u modernom fazonu, naprimer piramida u luvru, piramida u kazahstanu.. itd? Isti taj koloseum je iskroiscen za sliku "vavilonske kule", ali ne vidim odakle tebi ideja da je to "vavilonska kula" u glavama arhitekta zgrade.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Occultisti se loze na njih jer kul zvuce, wow podsvesni simboli u svima nama koji predstavljaju i otkljucavaju tajne nase podsvesti. Па наравно, зато се и баве таквим стварима...само нису то толико подсвесни симболи колико представљају оно : "Пу моје!" Sto se tiche piramide one su u egiptu gradjene bas u tom obliku jer u to vreme ako si hteo da napravis gradjevinu koja ce da stoji jako dugo, idealan oblik bi bila piramida - ( to kazu tovoje kolege a da nema nikakav "religijski" i "okutni" znacaj kazu antropolozi, egiptolozi i slichna bransa) Свакако, тада нису знали да дижу елегантне високе грађевине...данас знају па опет симбол остаје...пирамида симболизује хијерархију и врховну власт. kad trazish dokaze za nesto, naci ces ih. Кад не тражиш онда нећеш ништа ни наћи. Inache ne brini se, teoretichari zavere vide pentagrame svud Тако је, а случајности су толико доследне да треба смислити неку нову категорију. gavrosaurus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 @Milosavljevic Au batko pa ti ides u suprotnu krajnost... Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Zar ne vidjamo precesto kako se kopiraju MOCNE STARE GRADJEVINE u modernom fazonu, naprimer piramida u luvru, piramida u kazahstanu.. itd? Isti taj koloseum je iskroiscen za sliku "vavilonske kule", ali ne vidim odakle tebi ideja da je to "vavilonska kula" u glavama arhitekta zgrade.. Баш зато што је архитекта имао да се осврне на радове великих уметника сликара попут Бројгела. Римски колосеум није ни налик на то. А и да јесте, имамо Хитлера и његовог архитекту Шпера, који су копирали римску и грчку архитектуру, а знамо какви су тек они окултисти и станисти били. "The architects were inspired by Roman amphitheatres." Савремена архитектура је еклектичка и користи се елементима разних стилова и епоха. Понављам ти да не приступаш томе толико наивно јер архитектура није уопште наивна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Simboli su mocna stvar. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 @Milosavljevic Au batko pa ti ides u suprotnu krajnost... Ne znam, ja bih pre rekao da imam low-tolerance prema izmosljotinama. Izmosljotine u cijim sam vodama dugo bio, mnogo citao, dosta video i do sada nisam naisao ninasta legitimno pa sam se okrenuo pravoj duhovnosti(pravoslavlju) da ne gubim vreme na bajke i price. Свакако, тада нису знали да дижу елегантне високе грађевине...данас знају па опет симбол остаје...пирамида симболизује хијерархију и врховну власт. Fora sto piramida nikad nije bila simbol dok se nije "moderni" okultizam pojavio. U egiptu nikad nije simbolizovala vrhovnu vlast, jednostavno je bila arhitektonsko resenje za to doba. Za egipcane piramidalni oblik nema nikakav znacaj. Medjutim svaki simbol moze da se intepretira na hiljadu nacina - to valjda znash i sam. Баш зато што је архитекта имао да се осврне на радове великих уметника сликара попут Бројгела. Римски колосеум није ни налик на то. А и да јесте, имамо Хитлера и његовог архитекту Шпера, који су копирали римску и грчку архитектуру, а знамо какви су тек они окултисти и станисти били. Bili su klasicni new ageri koji su izmisljali nove gluposti intepretirali mitologiju na svoje nacine. Znaci ni trunka njihove mitologije nije utemeljena vec je cherrypicking iz svake ideologije po nesto + ufo itd... Савремена архитектура је еклектичка и користи се елементима разних стилова и епоха. Понављам ти да не приступаш томе толико наивно јер архитектура није уопште наивна. Uopste nije tema o arhitekturi, ja mislim da su oni svkako hteli da posalju poruku ali ne onu poruku koju vi hocete da vidite. Inace ako su hteli da prave babilonski toranj sto ga nisu pravili po opsiu iz mitova, ovo je najrealnija slika vavilonskog tornja.. sasvim logicno pitanje, zasto koristiti arhitekutru nalik na rimsku ako hoces da napravis nesto da lici na mesopotmasko? zuti car је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Amicus Plato, sed magis amica veritas... Морам да признам да сам по свој прилици погрешио... Иако ме је место због којег је ова тема започета неодољиво подсетило на напуштену ПВО инсталацију, у питању је, барем судећи према коментарима особе која је на Гугл Мапама са две фотографије "илустровала" то место, нешто друго... Наиме, извесни Павел Баландин је на Панорамиу објавио две фотографије са овог места 52°28'46.73"N 62°11'8.67"E... Извор: Павел Баландин, Panoramio Извор: Павел Баландин, Панорамио Е сад, што и сами можете видети у коментарима на ове две слике, Павел каже да је то место, које се налази 20-ак километара западно од града Лисаковск у Казахстану, а на обали некаквог језера, било предвиђено за изградњу дечјег одмаралишта под именом "Звезда" и да је то заправо једна од многих "промашених инвестиција" комунистичке ере, јер одмаралиште никада није направљено, а као "сведок" је остала ова петокрака од дрвореда у том парку... Било како било, дефинитивно није ПВО инсталација и извињавам се свим учесницима дискусије, односно свима који су погледали ову тему, што сам их својим одговором на првој страни ове теме, евентуално довео у заблуду! Праштајте! Ђуро Станивук, Саша од Москве, drvce and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Било како било, дефинитивно није ПВО инсталација и извињавам се свим учесницима дискусије, односно свима који су погледали ову тему, што сам их својим одговором на првој страни ове теме, евентуално довео у заблуду! Срамота , тако обмањивати народ . Па то је нечувено, не знам да ли ћу више иком моћи да верујем, ...икада . Volim_Sina_Bozjeg, Милан Ракић and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Било како било, дефинитивно није ПВО инсталација и извињавам се свим учесницима дискусије, односно свима који су погледали ову тему, што сам их својим одговором на првој страни ове теме, евентуално довео у заблуду! Ја ти ово никада нећу запамтити... Милан Ракић, Volim_Sina_Bozjeg and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Ако мало зумирамо, видећемо свакојаке погавштине... ovo sami ja primetila kada sam dobila satnicu. exit 2010. ja reko jao sto je lepo, kd malo bolje pogledam, a onooo, golotinja i nekako deluje 'iskrivljeno' bolesno.,ne znam.. 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Fora sto piramida nikad nije bila simbol dok se nije "moderni" okultizam pojavio. U egiptu nikad nije simbolizovala vrhovnu vlast, jednostavno je bila arhitektonsko resenje za to doba. Za egipcane piramidalni oblik nema nikakav znacaj. Medjutim svaki simbol moze da se intepretira na hiljadu nacina - to valjda znash i sam. Не знам одакле то црпиш...од када је човека, симболи га прате. У Египту се споразумевало симболима а ти тврдиш да су неке од најважнијих грађевина тог доба биле без симболике. У то време се градило и на друге начине, ако ниси чуо за "хипостилне сале" , проучи мало... Са знањем које су имали могли су да граде и кубусе исте висине... Не може сваки симбол да се интерпретира на хиљаду начина, то раде само лаици. Тачно се зна која значења имају симболи, када се користе и од кога су. Bili su klasicni new ageri koji su izmisljali nove gluposti intepretirali mitologiju na svoje nacine. Znaci ni trunka njihove mitologije nije utemeljena vec je cherrypicking iz svake ideologije po nesto + ufo itd... Сви знамо како се данас крију информације. Тако што се пласира још `иљаду и једна глупост. Па, на теби је младићу да разлучиш шта је истина а шта смеће. Није све смеће. Uopste nije tema o arhitekturi, ja mislim da su oni svkako hteli da posalju poruku ali ne onu poruku koju vi hocete da vidite. Inace ako su hteli da prave babilonski toranj sto ga nisu pravili po opsiu iz mitova, ovo je najrealnija slika vavilonskog... То да им је узор био римски амфитеатар је само њихова изјава, која може а и не мора да буде истина. Када се у архитектури нешто узима као узор, то не значи да се фотокопира...то ти је ваљда јасно? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука