Jump to content

Шта може да вас расплаче....?

JESSY

Препоручена порука

• Одговори 136
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Како мислиш раније, тек сад ми се упалила лампица, да сам се већ бавила тако потешком темом... :D

Подели на овим сајтовима

Па ајде, ал могли сте да ме обавестите мало раније...
bata Zvonce, blagodarim.... :skidamkapu:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Neke potpuno neočekivane stvari.Nedavno, to je bila neka nerazumljiva posjeta suza, a odigrala se tako što sam u jednom restoranu 2 - 3 stola od moga, ugledao neku mamu, tatu i njihovu da li 2-šnju ili 3-gšnju ćerku, uglavnom neki uzrast đe ta mala kreatura nešto priča ali niko ne zna šta hoće da kaže.I uglavnom ta mala princeza je takođe bila posađena na stolicu, a mama i tata su bili okrenuti ka njoj, sa nekom radošću i osmjesima koji su se slivali u razgovoru sa njom, iako ona ne može baš da rastumači šta joj oni to kažu, što uopšte nije smetalo da kad ona progovori na tom nekom tom još nedefinisanom jeziku oni joj se prvorazredno osmjehuju, oči im cakle, pa joj pomalo iz tanjira u nekim malim porcijama na hlebu daju da jede, a ona opet punih usta nešto mumla...Taj sto je odisao nekom transcedentnošću, ja sam se zagledao u njega, kao u neki dobar pozorišni komad, te crte lica roditelja, to malo stvorenje...samo ovdje nije bilo glume nego spontana atmosfera rasterećena svega suvišnog.Mene je u jednom trenutku trglo čudno osjećanje onoga što naječešće zovimo smislom, ljubavlju koje mi je vrlo neočekivano ali i nježno poslalo suze na oči.Morao sam vrlo nespretno da ustanem sa mog stola i kažem prisutnima da moram hitno do toaleta, gdje sam se, u ne baš najboljem ambijentu isplakao (uz konstantni pokušaj nekog hrabroh zadržavanja suza) kao čini mi se nikada do sada.Sve se u meni isprepletalo, povezao sam u tom trenutku plača njih troje sa sv.trojicom, što je opet na neki još nejasniji način pojačavalo suze...

hvala bogu, nisam posle dužeg zadržavanja u toaletu morao nikom da objašnjavam moje vidno crvenilo na očima...ali eto, ima i toga, ponekad....život je neobičan.

Подели на овим сајтовима

Од радости  бих се расплакала, када бих чула да су наши  Дрвце, Авокадо, и Цлаудкинг  ....................................па знате већ.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Не разумјех радост у овом контексту... :scratch_head: Утолико уколико су наши, отпадају им етикете и постају индивидуализованији :)

Подели на овим сајтовима

Не разумјех радост у овом контексту... :scratch_head: Утолико уколико су наши, отпадају им етикете и постају индивидуализованији :)

Јој па не умем да објасним, они јесу наши форумаши , али   кад би постали па знаш већ ,  оно како да речем, када би они схватили да су наши. ne_shvata ne_shvata ne_shvata

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

pa to nisu suze radosnice, zato i kažem... ma naši smo, srećom pa Bog ne vidi ograde i etikete ;)

problem je što i mi često budemo samo etiketa i ljuštura a niđe suštine... oni su bar pošteđeni prilike da ispadnu licemjeri 

ja da sam ateista, bilo bi mi smorno i odbojno da mi neko postavlja uslove za prihvatanje u neku zajednicu, makar i iz dobrih namjera...

tako da... neka ih, naši su, kraj priče. 

Подели на овим сајтовима

pa to nisu suze radosnice, zato i kažem... ma naši smo, srećom pa Bog ne vidi ograde i etikete ;)

problem je što i mi često budemo samo etiketa i ljuštura a niđe suštine... oni su bar pošteđeni prilike da ispadnu licemjeri 

ja da sam ateista, bilo bi mi smorno i odbojno da mi neko postavlja uslove za prihvatanje u neku zajednicu, makar i iz dobrih namjera...

tako da... neka ih, naši su, kraj priče. 

Знам да нећеш веровти и знам да је глупо али ја и тата смо заједно плакали давне не сећам се које године када је РТС преносио инаугурацију Била Клинтона.

Подели на овим сајтовима

A, Bil Clinton, ljepotan, liči na Robert Redforda... :) 

Подели на овим сајтовима

DEVOJKA, ČOVEK I KEKS

Devojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Pošto je trebalo dugo da čeka, odlučila je da kupi knjigu i da prekrati vreme do polaska aviona.

Pored knjige, kupila je i paketić keksa. Sela je u čekaonicu. Pored nje je bila stolica sa keksom, a sa druge strane sedeo je gospodin, koji je čitao novine. Kada je ona uzela jedan keks i gospodin je uzeo jedan. Ona se začudila, ali nije ništa rekla.

Nastavila je da čita knjigu, a u sebi je pomislila: "Ma gledaj ti ovo, da samo imam malo više hrabrosti, do sada bih ga već udarila." Svaki put kada je ona uzimala keks i gospodin koji je sedeo pored nje, ne obazirući se, takođe je uzimao keks.

Nastavili su tako, dok nije ostao samo jedan keks u paketiću. Devojka pomisli: "Šta li će sada da uradi?" Čovek uze taj keks i podeli ga na pola.

Devojka je bila zapanjena. Pokupila je svoje stvari, uzela knjigu i pošla u drugu čekaonicu. Našla je drugo mesto gde nije bilo nikoga pored nje. Kada se malo pribrala i kada ju je prošao bes, otvorila je torbu da vrati knjigu, i u torbi je videla paketić keksa, koji je bio netaknut.

Postidela se, kao lopov, i tek tada je shvatila da je keks, isti kao njen, pripadao gospodinu koji je sedeo pored nje, ali koji je bez vređanja ili nervoze podelio i svoj poslednji komad sa njom, za razliku od nje, koja se osećala povređenom u sopstvenom ponosu.

*

Koliko puta smo u našem životu "pojeli tuđi keks", a da toga nismo bili svesni i nikada nećemo ni saznati. Pre nego što dođete do preuranjenog zaključka, pre nego počnete da mislite loše, pogledajte sa pažnjom detalje, jer vrlo često situacija nije onakva kako izgleda na prvi pogled.

* * *

"Ne sudite, da se ne bi sudilo vama. Jer, kakvim sudom sudite, takvim će se i vama suditi; i kakvom merom merite, takvom će se i vama meriti.

Zašto gledaš trun u oku svoga brata, a ne primećuješ brvno u svome oku? Kako možeš da kažeš svome bratu: 'Daj da ti izvadim trun iz oka', kad je u tvom oku brvno? Licemeru! Prvo izvadi brvno iz svoga oka pa ćeš tek onda dobro videti kako da izvadiš trun iz oka svoga brata." (Evanđelje po Mateju 7:1-5)

Подели на овим сајтовима

ја сам вам нешто налик на љубичицу у стени...тако да могу да заплачем на:вест и апел за помоћ неком болесном детету,музику (одређени псалам или нека балада),сцену из филма...али зато могу да се суздржим:на сахранама чак и кад сви јецају,катастрофама,несрећама (болесно,зар не?)...

Подели на овим сајтовима

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Sevap da ovaj pije vodu sa Morave!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...