Deki992 Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Koleman je govorio samo istinu. Ali kada se tako nešto desi onda ide ciljana poplava sličnih radova koji sadrže od te istine ali i dosta laži. Rezultat je da se 'problematično' delo utopi u toj bujici radova a istini koja, iako i dobrim delom sadržana u tim radovima (pa sve da je i 90 %) ne može se verovati. A neistina u njima, ili nešto što prati delo, je takvo da kompromituje celo delo. Ili rečeno: kako naterati da se odbaci istina. Npr. ja ti dajem šaku lekova i treba ti jedna tableta, 8 su lek koji ti je potreban a dve su otrov - da li bi smeo da uzmeš iz moje šake? Primer >> delo i autor iz naslova ove teme. Ne razumem stvarno zasto meni ovo pises?! :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 не треба "национална идеја", него "људска идеја". Да се боримо за независног човека, за независан народ. Ово су пароле шупље као "Боље гроб него роб", (као да је писано тамо негде 1953. ) а у пракси 2013. се мисли "Боље долар него брат". Пише се о томе како народ не може да буде независан јер има хиљаду и једну пијавицу на себи, мозак му се криви нереалним потрепштинама и морањима и сад он треба да постане независан али не истински независном идејом него опет да постане независан тим истим системом који га разара? Забавно. Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Ne razumem stvarno zasto meni ovo pises?! :.mislise. U vezi Kolemana potvrđujem da se slažem sa tobom. A pišem onome ko pročita. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Najlogicnije objasnjenje je da je ubijen u mafijasom obracunu od strane protivnickog klana .... Da, i kada se to desilo, mafijašima nad mafijašima se to nije dopalo i rekoše: 'ono što smo naložili zokiju da uradi sa ovima što su se opustili, vi što će te ga sada naslediti uradite rečeno bez oklevanja' i tako se desi sablja. [a sablja je dokaz da i jedna slabija vlast možedapočistikriminal za kratko ako joj se hoće, ali uglavnom im se neće]. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Da, i kada se to desilo, mafijašima nad mafijašima se to nije dopalo i rekoše: 'ono što smo naložili zokiju da uradi sa ovima što su se opustili, vi što će te ga sada naslediti uradite rečeno bez oklevanja' i tako se desi sablja. [a sablja je dokaz da i jedna slabija vlast možedapočistikriminal za kratko ako joj se hoće, ali uglavnom im se neće]. Ili da podeli nove legitimacije. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Легија,ајде не зезај, та наша крими екипа је превише глупа,да би се самостално упустила у ликвидирање пресдника владе... Они се рокају због и за паре, превласти,територије,наркотика и слично... Треба само пажљиво слушати Зоранове интервјуе,онај последњи поготово,и схватити ко стоји иза тога ! Dakle ti svoje uverenje baziras na "previse su glupi da bi organizovali to" i "citajmo izmedju redova intervju" Ok.... Dovoljno su pametni i surovi da preouzmu celo podzemlje, drzali su kompletno podzemlje i obavestajen sluzhbu zemlje u kontroli i ti mislis da su previse glupi... ne znam meni njihovi kriminalni uspesi nikako ne idu sa opisnim pridevom "glupi" idemi sa surovi, nekompromisni i spremni na sve da dodju do para. Mozda ti takve ljude dozvilajvas ko glupe jer nisu pametni kao ti pa da zive normalne zivote (nemaju tu vrstu pameti) ali za ubistva ja svakako verujem da imaju pameti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Dakle ti svoje uverenje baziras na "previse su glupi da bi organizovali to" i "citajmo izmedju redova intervju" Ok.... Dovoljno su pametni i surovi da preouzmu celo podzemlje, drzali su kompletno podzemlje i obavestajen sluzhbu zemlje u kontroli i ti mislis da su previse glupi... ne znam meni njihovi kriminalni uspesi nikako ne idu sa opisnim pridevom "glupi" idemi sa surovi, nekompromisni i spremni na sve da dodju do para. Mozda ti takve ljude dozvilajvas ko glupe jer nisu pametni kao ti pa da zive normalne zivote (nemaju tu vrstu pameti) ali za ubistva ja svakako verujem da imaju pameti. Ko je drzao obavestajnu sluzbu zemlje? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Ko je drzao obavestajnu sluzbu zemlje? Ekipa povezana sa Legijom i JSO. Do juce su imali legitimacije DB-a i bili njihova jedinica. Ko zna koliko su obavestajnih podataka imali ili mogli da nabave. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Ово су пароле шупље као "Боље гроб него роб", (као да је писано тамо негде 1953. ) а у пракси 2013. се мисли "Боље долар него брат". Пише се о томе како народ не може да буде независан јер има хиљаду и једну пијавицу на себи, мозак му се криви нереалним потрепштинама и морањима и сад он треба да постане независан али не истински независном идејом него опет да постане независан тим истим системом који га разара? Забавно. Није забавно него трагично колико је у нашем народу убијена идеја о слободи појединца да је данас постала једноставно несхватљива него мора да се објашњава на широко и дугачко. Тако једна елементарна и једноставна ствар је људима постала незамислива... Да будеш свој човек, сам свој господар. Постали смо слабићи који само траже некаквог господара коме ће да служе. Иван ♪♫ and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Ekipa povezana sa Legijom i JSO. Do juce su imali legitimacije DB-a i bili njihova jedinica. Ko zna koliko su obavestajnih podataka imali ili mogli da nabave. Aha ti mislis da su je drzali tako sto su im obavestajci davali podatke? Rekoh vidi ti tog silnog preuzimanja drzavne bezbednosti. Pa dobro onda nista strasno dobijali su malo frizirane istine i planove tipa mini val. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Aha ti mislis da su je drzali tako sto su im obavestajci davali podatke? JSO su bili operativci DB-a. JSO su bile oruzana jedinica DB-a jedina oruzana jedinica koju je DB imao. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Није забавно него трагично колико је у нашем народу убијена идеја о слободи појединца да је данас постала једноставно несхватљива него мора да се објашњава на широко и дугачко. Тако једна елементарна и једноставна ствар је људима постала незамислива... Да будеш свој човек, сам свој господар. Постали смо слабићи који само траже некаквог господара коме ће да служе. Dakle - amin Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Из 1890-тих мислиш... Такве би нам добро дошле ових дана...јер су од тада на овамо срби били веома успешни предузетници, банкари и трговци... Данас смо обична мутљавина. Част изузецима. Ignjatije, Милан Ракић and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Није забавно него трагично колико је у нашем народу убијена идеја о слободи појединца да је данас постала једноставно несхватљива него мора да се објашњава на широко и дугачко. Тако једна елементарна и једноставна ствар је људима постала незамислива... Да будеш свој човек, сам свој господар. Постали смо слабићи који само траже некаквог господара коме ће да служе. A opet smo i individualci, slabo oko čega možemo da se dogovorimo. Mnogi od nas misle da sve znaju i u sve bi se mešali, ali kada treba to ,,znanje" sprovesti u delo, e onda bolje da neko drugi radi ili da se izloži vetrometini. To je i starac Tadej primetio ,,Ko ne radi - ništa, a ko radi sve na njega". Životne prilike su nam nametnule neki mentalitet u stilu ,,snađi se", pa bilo na dobar ili na loš način, nažalost. Ali ne menjaju se životne prilike tako što ćeš da rušiš, nego tako što ćeš da gradiš i stvaraš. Možda je i zato jer naš čovek ne oseća da ima kontrolu nad svojim životom, jer mu se stalno nešto nameće, ratovi, sankcije, ovo, ono... Npr. kada dobiješ poziv za dodelu ratnog rasporeda (gde da se javiš u slučaju rata), na pozivu piše i pretnja i kaznom u slučaju neodazivanja od nekoliko stotina evra ili kazna zatvora. To ti govori da neko drugi smatra da ima veće pravo na tvoj život od tebe samog. U svakom slučaju, bitno je da radiš nešto i da guraš u pozitivnom smeru. Ako nemaš posao, nađi hobi, uči nešto, koristiće ti sigurno, usavršavaj se u onome što do sada znaš. Da preuzmeš kormilo u svoje ruke, koliko je to moguće... Takođe, stičem utisak, možda i grešim, da Srbi vole lidere koji su u fazonu ,,šakom o astal, i rešena stvar". Životne prilike su ipak mnogo delikatnije, zahtevaju dosta mudrosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Није забавно него трагично колико је у нашем народу убијена идеја о слободи појединца да је данас постала једноставно несхватљива него мора да се објашњава на широко и дугачко. Тако једна елементарна и једноставна ствар је људима постала незамислива... Да будеш свој човек, сам свој господар. Постали смо слабићи који само траже некаквог господара коме ће да служе. Пре свега, никада не можеш "да будеш свој човек, сам свој господар" јер си део заједнице, што је основ хришћансог живота и хришћанског друштва, у противном, онај који томе не стреми заправо није хришћанин. Земља која је разорена неслогом не може да буде здружена икаквом трлабабалан be happy, stay positive, гледајсвојапосла методом већ јединством и слогом. Поновићу да она не може да буде постављена на ноге методом којом је разорена, што подразумева и контакте, очигледно је да таква земља не може да помоћ тражи од ММФ-а или сличних табора јер у бити такви желе да је учине што мање независном и то су, на примеру који смо искусили, чињенице; онда је опет очигледно да то мора да дође изнутра, вољом народа да се уједини око нечега суштинског а то не може да буде само новац. Друго, Србија не може да посматра стање из угла Норвешке или Белгије, Холандије, Америке већ јој је угао сасвим специфичан и зато јој је неопходан другачији модел за преживљавање. Ђуро Станивук, DYNABLASTER and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука