Срђан Шијакињић Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 po naj gorim procenama po komuniste u SSSR-u je bilo 20 milona mrtvih. Ali nisu svi bili zrtve komunistickog terora. Pored toga sto je i ovaj broj preteran prema ozbiljnim istoruiocarima. O kini takodje sam vec napisao, mozes da prepolovis zrtve od onih 60 , kao zrtve rezima. A i tih 30 su preterani i diskutabilni. Ali nacisticke zrtve su oko 60 milona. Sto jevreja, sto rusa, sto nemaca, sto ostalih ... Ali nacisticka propaganda pokusava da nekako sve te zrtve ili barem vecinu prebaci na pogresnu adresu. Мени су бројке сасвим небитне и скроз ми је погрешно узимати милионе жртава као аргумент. Битно је само да су и комунистички режими и нацистички режим кориситили нељудска, потпуно несхватљиво зла средства да би истребљивали људе због потпуно несхватљивих нормалном човеку разлога... Док су демократије гледале док се није закувало, понешто и помагале успону нацизма чак. Нема невиних. Само остаје чињеница да су конц. логори у Трећем рајху и комунистички гулази и чистке, по масовности и организованости и неком професионализму са којим су хладнокрво спровођени, нешто најгоре што је свет икад видео... Одвођење људи из станова у смрт, само јер су рођени као Јевреји или ројалисти например је нешто најјезивије што се да замислити. Филозоф је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Мени су бројке сасвим небитне и скроз ми је погрешно узимати милионе жртава као аргумент. Битно је само да су и комунистички режими и нацистички режим кориситили нељудска, потпуно несхватљиво зла средства да би истребљивали људе због потпуно несхватљивих нормалном човеку разлога. Problem je upravo u tome sto se insistira ne neistinitim brojevima...sto pokazuje da su brojevi vazni... Ali pazi, nacizam i komunizam su dijametralno suprotne ideologije i samo neko ko veze nema sa mozgom moze da u isti kos trpa naciste i komuniste. A sto se tice zlocina i ubistava imas ih koliko hoces i bez i komunista i nacista. Prvi svetski rat 60 miliona, ni komunista ni nacista nije bilo nigde ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Aha vidim gde je greska izvinjavam se. Mogao si lepo da stavis da je ujak direktor firme ovde se jako brzo misli i pise nisi dobronameran. Sad je sve ok nije problem izvinjavam se jos jednom. Зато што није директор и не седи кући док му људи раде, иако би могао и не би имао права ико ишта да му бекне. Он је власник предузетничке радње, то се тако зове, илити занатске радње. Другим речима, мајстор. А главни помоћник, десна рука, је исто мајстор. И да ти опет кажем, мајстор ће увек да има посао. Водоинсталатер ми неће ући у стан, а да ми не узме хиљадарку. Надам се да ћемо се боље разумети у будућности. Још једном, жао ми је ако сам прегруб. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Једини разлог зашто неко нема посао или има малу плату је - држава. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Сада треба да се сажалим што није директор него мајстор којем нико не би имао права ишта да бекне. Ма иди... Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Зато што није директор и не седи кући док му људи раде, иако би могао и не би имао права ико ишта да му бекне. Он је власник предузетничке радње, то се тако зове, илити занатске радње. Другим речима, мајстор. А главни помоћник, десна рука, је исто мајстор. И да ти опет кажем, мајстор ће увек да има посао. Водоинсталатер ми неће ући у стан, а да ми не узме хиљадарку. Надам се да ћемо се боље разумети у будућности. Још једном, жао ми је ако сам прегруб. I ja se izvinjavam na mojim greskama. Ali definitivno pricamo o necemu razlicitom. Ne brinem se samo za sebe. Nije meni nista teze no tebi i ostalima kako je kane primetio najteze je biti u Srbiji. Pa u tom smislu.... ne bi trebalo da vise dozvoljavamo da se "snalazimo" vec da zivimo od plate dostojne slobodnog coveka. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Најтеже је брале кад те срце боли за свој народ и желиш да помогнеш, а не можеш ништа да урадиш јер нико неће да слуша. И само можеш беспомоћно да посматраш како све пропада... Иван ♪♫, Милан М. and Филозоф је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Једини разлог зашто неко нема посао или има малу плату је - држава. Ovo je uslovno tacno, tj i jeste i nije, a to znas i ti. Ovo sad i nije drzava jer se pod pojmom drzava ne podrazumeva da ti kapu kroje lazovi i lopovi. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Најтеже је брале кад те срце боли за свој народ и желиш да помогнеш, а не можеш ништа да урадиш јер нико неће да слуша. И само можеш беспомоћно да посматраш како све пропада... Ma de nemaju kapitalisti srce. Tuga, brate, tuga... Najgore je sto ljudi ne vide gresku Kad cujem hvalospeve o drugu TIti i Milosevicu Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Најтеже је брале кад те срце боли за свој народ и желиш да помогнеш, а не можеш ништа да урадиш јер нико неће да слуша. И само можеш беспомоћно да посматраш како све пропада... Stiv da smo sad za shankom pomislio bi da si manji od mene i cuvao bi te dok ne izadjemo iz kluba. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Stiv da smo sad za shankom pomislio bi da si manji od mene i cuvao bi te dok ne izadjemo iz kluba. Je l se ne ljutis da te pitam sta imas od skole? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Stiv da smo sad za shankom pomislio bi da si manji od mene i cuvao bi te dok ne izadjemo iz kluba. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Није битно шта неко има од школе него шта хоће да уради у животу. Знам људе који нису ни имали прилике да се школују, а могу само да им завидим на марљивости, храбрости и сналажљивости. Наравно, Бог их је и наградио за ту њихову жртву и могу пристојно да живе од свог рада. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Je l se ne ljutis da te pitam sta imas od skole? Ma svasta nesto imam od nje. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Није битно шта неко има од школе него шта хоће да уради у животу. Знам људе који нису ни имали прилике да се школују, а могу само да им завидим на марљивости, храбрости и сналажљивости. Наравно, Бог их је и наградио за ту њихову жртву и могу пристојно да живе од свог рада. Nije bitno, ali je malo glupo da se o nekim stvarima raspravljas sa ljudima koji jedva da imaju osnovnu skolu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука