Jump to content

Dačić: Bogati moraju da daju više

Оцени ову тему

Ignjatije

Препоручена порука

И зато Амер има велику плату.

Ма да. То није због вештачког стандарда и долара, и пљачкања скоро целог света путем банака и израбљивања јефтине радне снаге, него због велике тачке преко целе државе назване слободна зона.  joooj

Подели на овим сајтовима

• Одговори 813
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

У САД нема "слободних економских зона". Све је "слободна економска зона" - можеш да идеш где хоћеш, да радиш где и шта хоћеш итд. И зато Амер има велику плату.

Немате веће од данаца. Можда имате већи дуг од данаца.

Да поновим:

Овде је државни посао боље плаћен него што се мисли. У просеку запослени државно ( 279 кр на сат), у приватном сектуру ( 264. кр на сат), док запослени у регионима зарађују исто.  Само запослени у општини су плаћени мање ( 225 кр). Насупрот томе расподела већих зарада је у приватном сектору - али главни разлог је да постоји врло мало високо плаћених радника у приватном сектору. Већина обичних радника зарађује отприлике исто као и у државном, када се све зброји.

Плате - и цене су од значаја за друштвено - економси развој. Одређују се на тржишту под  утицајем институционалних фактора и регулаторног рама. Цена радне снаге је од централног значаја за способност фирме да опстане у конкуренцији са страним фирмама, а плате и цене, заједно су пресудне за потрошњу и просперитет. 

Како Ви у Америци постављате плате и цене у пракси и да ли с институционалним? Имаш ли преглед статистике која осветљава еволуцију цена, плата и прихода у Америци? И нешто што допуњује и објашњава расподелу прихода по различитим личним  и породичним као и плате које прате развој цена у последњих неколико деценија?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Да у нашој земљи приватни сектор има све повластице,растерећени разних обавеза и пореза, радник би и даље живео од исте те цркавице ,коју добија и данас...

Који радник? Ја што знам раднике, сви су у приватном сектору и сви имају ок плате.

Ко зна нешто да ради (мајстори, инжењери, занатлије) имају одличне плате за наше услове. Аутомеханичари, код приватника, има 700евра плату.

Само код нас влада став "да се увалим у државну фирму, па да ништа не радим" и "уф, код приватника мора да се ради..."

Да ли би требало да очекујемо неки морални препород приватника,или шта треба да се деси,да радник у том случају добије већу плату?

Не знам да ли си знао, али приватници и нису људи. Самим тим не могу да буду ни добри ни лоши, као што звер не познаје људске законе. Приватник је добио име, јер је приватио туђе и не пушта. Омиљена жртва су му обесправљени радници. Највише воли да израбљује оне вредне, паметне, способне и добре. Посебна посластица су му радници са пуно деце. Њих бездушно отпушта и смеје се док деца гладају.

Природни непријатељ приватника је директор државне фирме. Он је сушта супротност приватнику. Ако је приватник хијена, директор од државно предузеће је лав. Приватник се највише плаши да друг директор не дође и не заштити раднике.

Подели на овим сајтовима

Hahahahaha.....

italijani imaju drugaciju listu....

http://it.wikipedia.org/wiki/Lista_di_stati_per_PIL_(PPA)_pro_capite

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

A ovde imamo tri razlicite tablice

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

ù

I opazi kada Folklandska ostrva sa 200 pastira po trecoj tablici bolje zive od svajcaraca na zenevskom jezeru ...treca tablica, CIA ...

Подели на овим сајтовима

Који радник? Ја што знам раднике, сви су у приватном сектору и сви имају ок плате.

Ко зна нешто да ради (мајстори, инжењери, занатлије) имају одличне плате за наше услове. Аутомеханичари, код приватника, има 700евра плату.

Само код нас влада став "да се увалим у државну фирму, па да ништа не радим" и "уф, код приватника мора да се ради..."

Не знам да ли си знао, али приватници и нису људи. Самим тим не могу да буду ни добри ни лоши, као што звер не познаје људске законе. Приватник је добио име, јер је приватио туђе и не пушта. Омиљена жртва су му обесправљени радници. Највише воли да израбљује оне вредне, паметне, способне и добре. Посебна посластица су му радници са пуно деце. Њих бездушно отпушта и смеје се док деца гладају.

Природни непријатељ приватника је директор државне фирме. Он је сушта супротност приватнику. Ако је приватник хијена, директор од државно предузеће је лав. Приватник се највише плаши да друг директор не дође и не заштити раднике.

Не лупетај, мајке ти...

Сви трговци у Београду,значи маркети,продавнице,бутици,трафике имају између 200 и 300 евра плату, а све трговине су приватизоване.

Друго,аутомеханичар који ради за приватника,700 евра може зарадити ако ради 24 сата дневно и седам дана у недељи...

Један од највећих приватника у Србији,трудне жене је избацивао са посла,или им је забрањивао да рађају,ако желе остати на послу...

Скоро налетех на фејсу групу,под називом ми који никад нисмо исплаћени од газда...

И слушај педерко,могу ли знати  зашто мене искључиво прогањаш на форуму по разним темама?

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

A ovde imamo tri razlicite tablice

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

ù

I opazi kada Folklandska ostrva sa 200 pastira po trecoj tablici bolje zive od svajcaraca na zenevskom jezeru ...treca tablica, CIA ...

То нису просечна примања него нешто сасвим друго.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То није иста листа. Звонкова показује просечну плату, а твој GDP.

Nije samo GDP, ima tu nekoliko razlicitih metodologija za obracun...

Подели на овим сајтовима

То нису просечна примања него нешто сасвим друго.

"lists of countries by gross domestic product at purchasing power parity per capita,"

Подели на овим сајтовима

"lists of countries by gross domestic product at purchasing power parity per capita,"

Majko mila koliko si ti neznalica.....Je l razlikujes ti prosecna primanja od bruto domaceg produkta? 

http://sh.wikipedia.org/wiki/Bruto_doma%C4%87i_proizvod

Kad se setim da si mi ti napisao da "nemam pojma o ekonomiji" i kada krenes da mi objasnavas nesto, ja se osecam ponosno i srecno kao da me Milton Friedman lichno pohvalio... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Majko mila koliko si ti neznalica... kada mi ti kazes da ne znam nista o ekonomiji meni dodje ko da mi je najveci strucnjak rekao da sam odlichan. 

Jel razlikujes ti prosecna primanja od bruto domaceg produkta? 

http://sh.wikipedia.org/wiki/Bruto_doma%C4%87i_proizvod

Izvini,

http://en.wikipedia.org/wiki/Purchasing_power_parity

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...