Ignjatije Написано Септембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2013 @@CecaV, Цецо, које је твоје верско опредељење? Интересује ме јер никако не могу из твојих постова да закључим да ли си верник/ца , атеиста, деиста... Чисто оно да знам са ким имамо посла http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2013 DAKLE: kako bi jedan pravoslavac objasnio nekom australskom Aboridzinu - zašto je pravoslavno tumačenje hrišćanstva bolje od, recimo, protestantskog, a zašto su oba bolja od, recimo, Islama? Рекао би му, дођи и види, па бирај брале шта год ти се свиди . Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2013 Naucno cudo Biblije http://www.raptureforums.com/BibleProphecy/101science.cfm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Септембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2013 Pa, ... posle silnog lutanja... ima li ova tema šanse da se vrati u neki smisao? DAKLE: kako bi jedan pravoslavac objasnio nekom australskom Aboridzinu - zašto je pravoslavno tumačenje hrišćanstva bolje od, recimo, protestantskog, a zašto su oba bolja od, recimo, Islama? Kada odgovarate na ovo pitanje, molim vas pomislite šta bi na isto pitanje rekao hrišanin protestant ili neki islamski vernik [bez obrzira što možda niste upoznati sa finim detaljima protestantskog hrišć. ili islama.] Ево можда за почетак да се прочита ово , па даље кроз дијалог. http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Odgovori-Protestantima.htm А ево још један мали део, мој мали коментар од 14.09.2013 https://www.pouke.org/forum/topic/28816-za%C5%A1to-ste-ba%C5%A1-vi-pravoslavci-u-pravu/page-23#entry933852 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Септембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2013 Ateista ili jahov svedok? markosbg prijatelji sa ovog foruma odgovorili na tvoje nejasno pitanje, iskusavas ih kako bi doslo na prepirki, drugo: ateista je spreman na svoja pitanja, on zna sta pita. zar je internet mali za bilo sta znati? “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2013 Ови дијалози могу такође доста да помогну атеистима да боље разумеју нашу веру: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Osnovi/dijalozi/Dijalozi.htm Иако су давно написани делују још увек модерно http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 Код Бокача1 има једна прича о Јеврејину кога је његов пријатељ хришћанин покушао да преобрати у хришћанство. Јеврејин, који се приклонио прихватању хришћанства, пожелео је да пре коначне одлуке отпутује у Рим где би, посматрајући понашање папе и кардинала, схватио живот људи који су вредни главе Цркве. Хришћанин се, преобраћајући Јеврејина у хришћанство, уплашио да његово целокупно залатање не прође узалудно јер ће Јеврејин, када увиди сву изопаченост потпуно остварену у Риму, на крају изгубити сваку жељу за крштењем. Јеврејин је отпутовао у Рим и спознао лицемерје, обешчашћивање, разврат, прождрљивост, користољубље - који су у то време господарили папским двором, центром римске духовности. Као резултат таквог испитивања уследило је изненађење. Када се Јеврејин вратио његов пријатељ хришћанин га је страхом испитивао о утисцима из Рима. Међутим, добио је одговор који је био неочекнван и веома смислен: ако се хришћанска вера могла одржати и поред изопачености и подлости, које је он сагледао у Риму, то потврђује да хришћанство заиста јесте једина истинска вера, јер се, без обзира на све нечистоте, учврстила и распростанила! И Јеврејин је постао хришћанин. Чак уколико сам Бокачо то и није имао у виду, у овој се причи указује садашњи пут заштите хришћанства, јер најбоља примедба против хришћанства - јесу сами хришћани. Наиме, хришћани саблажњавају оне који хоће да се приклоне хришћанској истини. https://www.pouke.org/forum/topic/7382-%D0%BE-%D1%81%D0%B0%D0%B2%D1%80%D1%88%D0%B5%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D1%83-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%88%D1%9B%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%B2%D1%80%D1%88%D0%B5%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D1%83-%D1%85%D1%80%D0%B8/#entry216964 Mironosica and Интегра је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 za Aleksandra Makedonskog postoje validni istorijski spisi, za Isusa se zna samo iz biblije. Nisi u pravu uopšte! Pokušaću da budem najobjektivniji što mogu. Niko u nauci ne poriče da je Hristos bio istorijska ličnost i definitivno najpoznatiji zemljanin svih vremena,uključujući i najveće ateiste na svijetu,postoje mnogi dokazi za to.Ako se okrenemo istoriji imamo istoričare koji nikakve veze sa hrišćanstvom nemaju ,a pišu o Hristu. npr. Tacitus,najveći rimski istoričar svog vremena u svom dijelu "Anali" koje je izdao oko 115 godine nove ere piše o Hristosu koji je pretrpio strašnu kaznu tokom vladavine Tiberija,od ruke prokuratora Pontija Pilata. također nezaobilazan je i Josif Flavije najpoznatiji istoričar tog vremena koji je jevrejskog porijekla,a znamo da jevreji najviše mrze Hrista jer ga smatraju za najvećeg jeretičara i lažnog mesiju.Flavije također piše o Isusu i da ga je razapeo Pontije Pilat,rimski guverner.njegovi izvori datiraju nekih tridesetak godina nakon Hristovog raspeća,imamo i druge izvore koji isto nemaju veze sa biblijom,npr Svetonije,Josif,Plinije,Lukijan i mnogi drugi govore jednu te istu stvar. Evo nastojao sam da ti direktno argumentujem gdje grešiš,napisaću ti još nešto sa nadom da će te zainteresovati,pa ne žalim za utrošeno vreme i trud,žao mi je samo što se nisam ranije registrovao na ovaj forum,ovako ne znam da li ćeš uopšte pročitati ovo što pišem,ne znam da li je tema još aktuelna. Isus Hristos nije samo Bog čiji dolazak je u svetom pismu mnogo ranije predskazan u oko 300 pojedinačnih proročanstava iz starog zavijeta koja su se naravno ispunila,govorim sada iz sfere ateiste kao što si ti da bi bio što objektivniji.Imamo kurmanske spise koji su iz vremena prje hristovog dolaska,kao ateista valjda imaš povjerenja bar u konvencionalnu nauku,tamo imaš očuvan u mnogo primjeraka kompletan stari zavijet sem jedne knjige,ali ona za ovu temu nije bitna,tako da teorije da je stari zavijet prepravljan ne dolaze u obzir,jer kurmanski spisi gotovo u slovo se slažu sa zvaničnim starim zavijetom koga imaš u svakoj hrišćanskoj bibliji,ti kurmanski spisi su arheološki nalaz od velike važnosti jer su začepili usta najglasnijim ateistima iz svijeta nauke koji su tvrdili da sveto pismo uopšte nije autentično nego je prepravljano prema potrebi,danas imamo materijalni dokaz za ateiste da im taj veliki argument ne pije vodu! postavlja se pitanje koliko je moguće da se slučajno ispune proročanstva u vezi Hrista nekoj osobi,rađen je matematički model od strane jednog čuvenog matematičara i njegovih studenata,uzeli su u obzir samo 8 proročanstava od 300,matematika vjerovatnoće je kazala da će se 8 tih proročanstava nasumično odabranih ispuniti jednom čovijeku od 100 triliona,ako uzmemo 48 proročanstava dolazimo do cifre 1 i 157 nula iza jedinice,taj broj u nauci ne postoji,najveci broj u nauci je 1 sa 80 nula a to je ukupan broj atoma u cijelom svemiru. Možda te ovo zainteresuje da sam polako istražuješ,ako te interesuje,ja bi ti preporučio da prvo kreneš sa velikim manama klasične nauke,da vidiš da za nju treba daleko više vjere nego za ono što piše u svetom pismu,to je bio moj put od ateiste do vjernika,kad sam se debelo obrazovao konvencionalnom naukom,tek tada sam počeo da vjerujem u tvorca,jer sam vidjeo koliko je ljudska nauka besmislena ,nego baš onaj dio koji se kosi sa svetim pismom! ИгорМ, Istochnik and Интегра је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Recimo da ja hoću da se priklonim nekoj od religija. Objasnite mi zašto je baš pravoslavna najbolja i jedina istinita ili šta već? Da li su onda hinduisti u zabludi jer veruju u stotine bogova? ili svi ostali mnogobošci, monoteisti ili budisti koji ne veruju u boga/bogove? svi mnogobošci su u zabludi jer se klanjaju ne Bogu već demonima i svakom mogućem čudu iz ljudske perspektive,oni i nisu pravi vjernici,ne rade to iz ljubavi već iz strahopoštovanja ili ko zna kakvih namijera,sa druge strane imamo monoteističke religije,Bog se obratio ljudima,kakav je to Bog ako ne znamo kakav je i sta od nas ocekuje i ako nam ne daje informacije o svemu bitnom za nas.judaizam,hrišćanstvo islam,to su monoteisticke religije.na judaizam se nadovezuje hrišćanstvo,na hrišćanstvo islam,imaju mnogo toga zajednickog.zašto je Hrišćanstvo ispravno a judaizam nije,hriscanstvo i judaizam su indeticni sve do pojave Isusa Hrista,znači stari zavijet,u starom zavijetu jasno je predskazan dolazak Hrista,kao i to da ga jevreji neće prihvatiti i zaista nisu time su se udaljili od Boga,Hrišćanstvo je onaj dio judaizma koji je prihvatio Hrista onako kako je i bila volja Božija,islam je nastao poslije Hrišćanstva,on također priznaje Hrista ,čak i da će Hrist da sudi na kraju ali se razilazi sa hrišćanstvom u svačemu i postoji sumnja da je islam nastao pod uticajem katolika,muhamedova žena je bila visokorangirana katolkinja.iz ovog vidimo da je Hrišćanstvo najispravnije od monoteističkih religija,zašto pravoslavlje u hrišćanstvu,zato što je to izvorno hrišćanstvo,onako kako ga je Hristos tumačio nije modifikovano u nekim stvarima kao katoličanstvo ili protestanti u koje se ubraja čitav niz podvarijanti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Imam citat kao odgovor: Верујем да нема ничег лепшег, дубљег, симпатичнијег, разумнијег, одважнијег ни савршенијег од Христа, и не само што нема, већ са свесрдном љубављу говорим себи да и не може бити. Штавише, кад би ми неко доказао да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, пре бих се определио да останем са Христом неголи са истином. - Фјодор Михаилович Достојевски Саша од Москве, Интегра and Vujo је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vujo Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 Uhhh... opet pisete cele knjige. Pa to sve se nikome ne čita. Hajde da se vratimo na prvobitno pitanje: " Zašto smo mi Pravoslavci upravu"? - Zato što neko mora biti upravu, a ti neki smo mi Pravoslavci (za detalje pročitati Bibliju). A što se tiče Ateista... ja mislim da su oni sa svoim Ateizmom spali na životinjski nivo. Jer samo životinje nemaju osećaj prema Bogu kao tvorcu sveg vidljivog i nevidljivog. Šta više mislim da je to možda genetska greška koja se desila tokom ljudskog razvoja tako da kod Ateista potpuno fali taj deo DNA koji je zadužen za spiritualnost i povezanost sa Bogom i sa obzirom na to, ne vredi im ništa objašnjavati, jer moj pas NIKADA nemože da shvati kako moj iPhone fukcioniše Razmislite malo o tome dublje, pa ćete primetiti da sam u pravu. Pozz kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 kod Ateista potpuno fali taj deo DNA koji je zadužen za spiritualnost i povezanost sa Bogom DNA ne može biti odgovorna za to o čemu si pričao,jer to bi značilo da se neko rađa kao ateista. ali dobro si rekao ostalo,nesto ima u njihovom duhu (svijesti) sto im blokira mogućnost duhovnog,neće ni da čuju,kamo li pokušaju Vujo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 Uhhh... opet pisete cele knjige. Pa to sve se nikome ne čita. Hajde da se vratimo na prvobitno pitanje: " Zašto smo mi Pravoslavci upravu"? - Zato što neko mora biti upravu, a ti neki smo mi Pravoslavci (za detalje pročitati Bibliju). A što se tiče Ateista... ja mislim da su oni sa svoim Ateizmom spali na životinjski nivo. Jer samo životinje nemaju osećaj prema Bogu kao tvorcu sveg vidljivog i nevidljivog. Šta više mislim da je to možda genetska greška koja se desila tokom ljudskog razvoja tako da kod Ateista potpuno fali taj deo DNA koji je zadužen za spiritualnost i povezanost sa Bogom i sa obzirom na to, ne vredi im ništa objašnjavati, jer moj pas NIKADA nemože da shvati kako moj iPhone fukcioniše Razmislite malo o tome dublje, pa ćete primetiti da sam u pravu. Pozz GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vujo Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 Sta je? Neznaš kako funcioniše iPhone? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vujo Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 DNA ne može biti odgovorna za to o čemu si pričao,jer to bi značilo da se neko rađa kao ateista. ali dobro si rekao ostalo,nesto ima u njihovom duhu (svijesti) sto im blokira mogućnost duhovnog,neće ni da čuju,kamo li pokušaju U pravu si, neki tek vremenom postanu Ateisti, Homići, Sektaši itd. to znači da svaki čovjek ima jednu prazninu u sebi i sam odlučuje sa čim će da je popuni. Ako se odluče za lakši put, negativno ili gore navedeno, popunjava tu prazninu. Ali ako se odluče za pozitivni ali teži put, tu prazninu ispunjava Božiji blagoslov i dobrota. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука