Баба Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 trece, nemam nista protiv postojanja HRC, sto se mene tiche to S u SPC je samo geografska lokacija moze odmah da se izbrise. Crkva je jedna, Apostolska, Pravoslavna, a oni kojima je to S u SPC preterano bitno imaju problem sa sobom. Може место СПЦ да се зове Косовско-Заветна патријаршија ? Volim_Sina_Bozjeg and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 Pa koliko je svestenika Crna gora proterala? Jel su napravili vestacku Cpc? Jel proteruju,zabranjuju svestenicima Spc boravak i rad u Crnoj gori? A na to mislis. Samo ne vidim kakve to veze ima sa prisvajanjem manastira kao deo ne-Srpske kulturne bastine. I ti onda dodjes kao sta se lozite,to nije moguce,kao da nas istorija i sadasnjost ne uce dovoljno. Pritom ne kazem da ce Decani biti "Kosovska" svetinja ali znam da ce biti pokusaja. PA lepo brale nije moguce, zna se ko je podigao taj manastir... ne moze taj manastir da bude Kosovski jer ga Kosovari nisu podigli, isto kao sto Rimska tvrdjava mediana ne moze da bude Srpska jer je Srbi nisu podigli.. Mada eto mi smo prisvojili kalemegdan a turci ga podigli.. svasta je moguce :P Може место СПЦ да се зове Косовско-Заветна патријаршија ? Moze, al ne vidim sto bi smo patriarsiju zvali po nekom izmisljenom kosovskom zavetu za koji znaju samo vojvodjani. Mi ovde nikad culi... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 A na to mislis. Samo ne vidim kakve to veze ima sa prisvajanjem manastira kao deo ne-Srpske kulturne bastine. PA lepo brale nije moguce, zna se ko je podigao taj manastir... ne moze taj manastir da bude Kosovski jer ga Kosovari nisu podigli, isto kao sto Rimska tvrdjava mediana ne moze da bude Srpska jer je Srbi nisu podigli.. Mada eto mi smo prisvojili kalemegdan a turci ga podigli.. svasta je moguce :P Moze, al ne vidim sto bi smo patriarsiju zvali po nekom izmisljenom kosovskom zavetu za koji znaju samo vojvodjani. Mi ovde nikad culi... Pa da je u Crnoj gori situacija kao trenutna na Kosmetu po pitanju brojcanog stanja,lako bi oni pokusali zauzeti i preuzeti sve svetinje nase. Tamo to nije moguce,pa se sluze ucenama,pretnjama,zabranama,proterivanjem svestenika Spc. Tako da vrlo je povezano. I Kalemegdan je bio rimski,pa je sad to Beogradska tvrdjava. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 Moze, al ne vidim sto bi smo patriarsiju zvali po nekom izmisljenom kosovskom zavetu za koji znaju samo vojvodjani. Mi ovde nikad culi... Жалосно. Изволите измислите причу у коју ће да верују непросвећени, алкохолисани и дрогирани. Volim_Sina_Bozjeg and wolf је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 Neka je o.Sava to cestitao tako. Doduse ja bi malo drugacije recimo naglasio bi svoje i cestitao medalju kao dobru stvar koja se desila Kosovu i Metohiji. Moramo da znamo sada da li se na KiM cuva kamen ili identitet. Pa sa tim zelja da uz o.Savu Bog bude u svakom casu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Септембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2013 Aло, интернет "чувари" православља и непокретачи сопствене позадине: Изволите у манастир. Па после три до пет година искушеништва, замонашите се. Па по послушању ајд у Дечане. Па онда солите памет Сави Јањићу. Док још имам жеље да боравим у овом интернет простору, који тврдоврати загађују, морам да се потрудим и аплоудујем чувени заједнички семинарски рад студената четврте године ПБФ из 1998. под менторством о. Љубе Стојановића и проф. Ненада Милошевића, који на најбољи и најсажетији начин објашњава ове појаве од супер-квази (а и квази-супер одговара) православаца и патриЈота. Објашњени су, дакле, одавно. Нису ново, нису спектакуларно - нису ништа што се њима чини да јесу. Они су феномен, последица неких претходних времена. Не осуђујем никог, али свирај, свирај, па за појас задени. А ови дувају ли, дувају. Grizzly Adams, JESSY and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Браво за о. Саву! Честитати спортисти је нормално и људски. Време је да се са тим народом тамо помиримо и успоставимо нормалне односе. Доста нам је више овог мајмунисања. JESSY and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Otac Sava mora da se pita gde mu je mesto. Evidentno u Eshatonu,odakle i crpi svoj indetitet,zato se i razlikuje od ovih koje si spomenuo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Moze, al ne vidim sto bi smo patriarsiju zvali po nekom izmisljenom kosovskom zavetu za koji znaju samo vojvodjani. Mi ovde nikad culi... Канда ви тамо за много штошта нисте чули. Војводина је зато увек била српска Атина да вас подсети и научи оно што не знате. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Војводина је зато увек била српска Атина да вас подсети и научи оно што не знате. uvek bila?koliko je meni poznato mnogo vekova Srbija nije prelazila dunav i savu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Nije moje da sudim o postupcima drugih ljudi, svako neka odgovara za sebe . Niti sam ja na Metohiji pa ne i ne znam kako je sada .Ono sto znam jeste da sa siptarima mira biti nece dokle je i jedan Srbin ziv na Kosovu i Metohiji . Jos znam da ja kao Srbin ne mogu slobodno da odem u Pec i zapalim svecu na grobvima mojih dragih i da u mojoj kuci sada zive neki drugi ljudi. I jos znam da je mnogo onih kojima su siptari oteli sve i pobili drage , palili crkve i otimali manastriska dobra, da ne govorim koliko se srpskih kuca sruseno i sva zemlja oteta . Ja siptaru ne bi cestitao nista , niti siptar moze da mi predje prag ni sedne za isti sto u kafani nit ja hocu uopste da komuniciram sa siptarima a sve iz postovanja prema zrtvama tih istih siptara . Opet , svako zna sta radi i kojim je motivima vodjen, ja ne sudim nikome i mogu samo u svoje ime da govorim . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Aло, интернет "чувари" православља и непокретачи сопствене позадине: Изволите у манастир. Па после три до пет година искушеништва, замонашите се. Па по послушању ајд у Дечане. Па онда солите памет Сави Јањићу. Док још имам жеље да боравим у овом интернет простору, који тврдоврати загађују, морам да се потрудим и аплоудујем чувени заједнички семинарски рад студената четврте године ПБФ из 1998. под менторством о. Љубе Стојановића и проф. Ненада Милошевића, који на најбољи и најсажетији начин објашњава ове појаве од супер-квази (а и квази-супер одговара) православаца и патриЈота. Објашњени су, дакле, одавно. Нису ново, нису спектакуларно - нису ништа што се њима чини да јесу. Они су феномен, последица неких претходних времена. Не осуђујем никог, али свирај, свирај, па за појас задени. А ови дувају ли, дувају. Joj covece...pa ja znam mnogo monaha koji se ne slazu sa nekim stvarima kao i ja i sta sad? I kakav je uopste to argument? Znaci ako pricas o necemu negativnom npr medju svestenstvom zavrsi bogosloviju i postani svestenik pa tad mozes? ako pricamo medju vladikama,postani vladika? Ako pricamo nesto lose o sportstima znaci to ne smemo dok ne budemo i sami fudbaleri,kosarkasi,bokseri? Pricas nesto o ratu u Siriji? dok ne odes u Siriju i ne uzmes pusku,ne moze! Sta politika? udji u stranku,dok ne udjes u skupstinu i vladu,nemoj slucajno nesto da komentarses itd itd itd. Nadam se da neces vise potezati takve "argumente"' Drugo da li su sinod i sabor po pitanju Kosmeta jasni? Da li taj sinod i sabor cine internet cuvari pravoslavlja? Ja se samo slazem sa odlukama svog sabora.A taj stav je jasan. I izvini,ali prosla poruka ti je bila u stilu ovo su price rekla kazala,senzionalisticke vesti itd. Kad sam ti odgovorio argumentovano i pitao te neke stvari,presaltao si na drugo nesto ne spominjuci vise ovo prvo. Kontam da ni sad neces odgovoriti. Sasa Kolbas and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 I jos jednom za one koji ne citaju,nije problem u cestitanju nekoj tamo dzudistkinji,nije zaista. Problem je isticanje "Kosova" i to relativno cesto od strane oca,problem su komentari "Na nasem Kosovu,bolje'" "Premijerka Kosova" "Lepe vesti za Kosovo" a stvari i jednacina su jasne. U nasoj crkvi,sinodu,saboru ne postoji nikakvo "Kosovo",postoji trenutno okupirana teritorija koje ne priznaju mnoge drzave na svetu. To sto kad se ovde prenose saopstenja sabora pa ovi isti koji pricaju o "realnosti na terenu" tada govore na pricu o Kosmetu,odlicno saopstenje nase crkve! itd. I znate sta desavalo se da pogodim na basketu kos u stilu Majkla Dzordana,ali jel mogu tvrditi da je realnost na terenu da sam ja on? Ovde su stvari ili ili. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Nije moje da sudim o postupcima drugih ljudi, svako neka odgovara za sebe . Niti sam ja na Metohiji pa ne i ne znam kako je sada .Ono sto znam jeste da sa siptarima mira biti nece dokle je i jedan Srbin ziv na Kosovu i Metohiji . Jos znam da ja kao Srbin ne mogu slobodno da odem u Pec i zapalim svecu na grobvima mojih dragih i da u mojoj kuci sada zive neki drugi ljudi. I jos znam da je mnogo onih kojima su siptari oteli sve i pobili drage , palili crkve i otimali manastriska dobra, da ne govorim koliko se srpskih kuca sruseno i sva zemlja oteta . Ja siptaru ne bi cestitao nista , niti siptar moze da mi predje prag ni sedne za isti sto u kafani nit ja hocu uopste da komuniciram sa siptarima a sve iz postovanja prema zrtvama tih istih siptara . Opet , svako zna sta radi i kojim je motivima vodjen, ja ne sudim nikome i mogu samo u svoje ime da govorim .Ista prica samo sto ja ne mogu da odem u svoju kucu u Klini opstina Pec. Ne mogu da udjem u kucu tu je albanski tajkun napravio velemarket ne mogu da zapalim svecu na grobu moga oca tu su albanci napravili oranicu. Jos uvek ne znam gde su mi deda i baba koji su ostali kad su svi pobegli. Znam samo da su na sahrani mog oca bili i albanci i pitam se gde su sad ti ljudi? Ovo je okupacija i rat za teritoriju. Neka je o.Sava cestitao i treba sportistima svih vera cestitati pogotovo komsijama ali neke stvari jednostavno moraju da budu crno bele. Тања1 and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Изволите у манастир. Па после три до пет година искушеништва, замонашите се. Па по послушању ајд у Дечане. Па онда солите памет Сави Јањићу. Oce,oce Ivane i svi ljudi unutar crkve koji su,a ne mislim na mirjane a pritom pricaju o "realnosti". Sto vi ne odete prvo kod nadleznog episkopa vaseg,potpisnika odluka,saopstenja sabora i "solite im pamet",odnosno recite ja se ne slazem sa time sto ste vi potpisali,jer ipak realnost je drugacija. A posle episkopa odete pred sabor i to isto ucinite i kazete celom saboru,da oni kaskaju za vremenom jer realnost je da bez kosovskih tablica na mozes na Kosmet,stoga da su i takva saopstenja losa/nepotrebna/jos i bune ljude ili kako god da formulisemo? Mislim,ako cemo potezati takve stvari i takve savete,vama je lakse i to mnogo. Ili ne? Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука