Млађони Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 A "branioci" o.Save od nas bezazlenih idu toliko daleko da svetinje u kojima o.Sava sluzi nazivaju zgradama naprimer. U Africi imas pravoslavce koji se okupe, razpanu jedan sator i tu vrse liturgiju, je l i taj sator svetinja? I one ljude koji su prognani ili bili prinudjeni da prodaju dom nazivaju neprijateljima u borbi za posten posao. Ha ha ha ... bili prinudjeni da prodaju .. ha ha ha... Znash kad bi mene neki Alabanc uspeo da nagovori pedalj moje dedovina de mu prodam? Nikad. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Ne znam kakve informacije treba da imam. Imam ono sto otac Sava pise na twitter-u licno. Ako sad treba da se o tome pise i da se istice ko je gde sta bio/radio/cinio ja sam eto pomagao izgradnju zidine oko manastira Devic i? Jel sad o sebi trebam imati neverovatno dobro misljenje? Jel treba da isticem to? Jel treba da kazem e posto sam ja u tome ucestvovao onda moje misljenje je ogromno i mnoooogo ispravno? Не, него није лоше да се обавестиш о нечему о чему причаш. Није лоше ни да знаш да је зид око имања у Дечанима велики колико и око Девича, није лоше ни да знаш зашто је тај зид подигнут. Није лоше ни да, пошто си видео то на Твитеру, сконташ зашто на Твитеру стоји то што стоји. Па да онда седнеш за компјутер и опалиш по свима који су мање патриоте него ти. О томе сам писао, ако ти до сада није јасно. Ал ајд, ако ти до сад није било јасно о чему причам, онда је очигледно да неће ни од сад, па нема потребе више да трошиш драгоцено време на мене, треба се изборити са свим издјаницима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 U Africi imas pravoslavce koji se okupe, razpanu jedan sator i tu vrse liturgiju, je l i taj sator svetinja?Pitaj o.Savu eo posalji mu privatnu poruku cujem da je clan Foruma. Meni sigurno neces verovati znas i sam da sam pokvaren. Jedan vatrogasac mora prvo da procita pozar pa tek onda da krene da gasi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Sto pre krenemo da definisemo crno belu sliku oko KiM i da imamo zajednicki stav to ce biti bolje za sve. Ovo sto je Dejan napisao da se prognani sa KiM brckare po beogradu i drugim gradovima u Srbiji i bezobrazno zauzimaju mesta starosedeocima koji inace ne pocinju da rade pre svoje 30 godine je jako lose. Zato smo svi malo reagovali na izjavu o.Save jer se komentarima poput dejanovog borimo svakodnevno i molimo se za jedinstvo Srpskog roda u Srpskoj drzavi koja nije priznala to sto dejan i ekipa tvrde kao argument. Nadam se da cu prodati kucu otvoriti neku malu firmicu i zaposliti dejana jer volim da se baskarim naustrb Bozjih starosedeoca. Ne znam da li je lose ali je tako.Ja zivim u Beogradu trenutno,odrastao sam u jednom prigradskom naselju.Imam puno drugova sa KiM.Neki su se doselili pre 30,40 godina a ima i onih od pre 10-15 godina,govoricu o njima.Jedan deo njih se odmah skucio,sada vec imaju kuce od po 2 sprata prosecno.Do skoro su dobijali pomoc u vidu namirnica,gradjevinskog materijala itd..Drugi deo je ovde dosao kod rodjaka ili su se naseljavali u kuce za izbeglice,kao sto je npr onaj kompleks na Avali.Ja ne poricem da su oni vredni i sposobni ljudi ali mi nije bas jasno kako neko ko je dosao u Bg bez icega 2005.godine,2008.kupi kucu od 20000-30000 evra,a pritom ima 3-4 dece?! Da nisu mozda ustedeli od svoje plate? I jos nesto,ja sam medicinar po struci,radim nesto skroz trece zato sto nemam neku vezu a ni nekoliko hiljada evra u dzepu da platim radno mesto.Moje 2 poznanice sa Kosova,jos u procesu ucenja srpskog jezika,rade na VMA kao sestre,cini mi se na neodredjeno...hm,ko je ovde lud?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Pitao sam te jer ne razumem tvoju logiku i mislim da koristis prazne reci tipa "moje" .... fora je sto to kosovo nije nista vise tvoje nego sto je i od nekog Albanca koji vec vekovima zivi tamo. Jednostavno teritorije nemaju vlasnike, imaju drzave koje uspostavljaju suverenitet nad njima, to je sve. Vlasnike imaju u odredjenom pravnom sistemu odredjeni parcici zemlje odredjene ljude. Naprimer moje parce zemlje je moja njiva koju mogu da prodam, zasadm kupus i polazem pravo na taj kupus. Pa ko je rekao da Kosmet nije od tih Albanaca? Pa da li znas da u blizini mog kraja tokom 1999 je doseljeno nekoliko siptarskih porodica i goranaca koji su ziveli na Kosmetu i koji su pobegli,jer nisu zastupali iste interese kao UCK odnosno nisu hteli da ratuju i ubijaju komsije Srbe? Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Pitaj o.Savu eo posalji mu privatnu poruku cujem da je clan Foruma. Neka se javi pa nek mi objasni kako hram moze da bude dom boziji bez vernika koji se u tom hramu skupljaju. Bez njih je samo obichna zgrada - nista vise. Ne znam sta ti tu nije jasno, osim ako ne verujes da cigle poredjane jedne na drugu same po sebi, imaju neka sveta dejstva i stanje. Ja znam da su pagani imali tako sveta mesta, gde su "koncetrisane energije" ili tako neke gluposti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
wolf Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 fora je sto to kosovo nije nista vise tvoje nego sto je i od nekog Albanca koji vec vekovima zivi tamo. "Fora" je sto ti ne poznajes ni svoju istoriju,jel ti imas predstavu kad su Sipci postali vecinsko stanovnistvo na KiM? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 http://www.srpska.ru/article.php?nid=20551 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Zeljko ne pratis dovoljno radnju. Nisam rekao da je cestitka upucena toj dzudistkinji protivna stavu sabora,vec sam rekao da isticanje one tvorevine koju siptari zovu drzavom u prvi plan. Isticanje tih svih institucija predsednik Kosova,premijer Kosova,veliki dan za Kosovo,lepe vesti za Kosovo,uspeh sportiste za Kosovo...to jeste protivno onome sto je sabor doneo. A ako gresim slobodno neko argumentovano neka me poklopi. Ja se ne odricem nikoga o ocu Savi i braci iz Decana znam mnogo toga lepog,naravno ne mogu se odreci ni svoje zemlje,ako se nisu vladike,episkopi,mitropoliti odrekli,ko sam ja da protiv njih kazem,odricem se! Niko. Ако мислиш да о Сава не води политику која је у сагласности са ставом сабора СПЦ, ту је синод и сабор да утиче на вл Теодосија, који би требало да врати о Саву у оквире политике сабора СПЦ. Мало ми се чини преамбициозно да ми судимо да ли је поступање о Саве у складу са политиком СПЦ. Имали смо владику који између осталог није поштовао политику сабора СПЦ, па је завршио ту где се тренутно налази, у расколу. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Не, него није лоше да се обавестиш о нечему о чему причаш. Није лоше ни да знаш да је зид око имања у Дечанима велики колико и око Девича, није лоше ни да знаш зашто је тај зид подигнут. Није лоше ни да, пошто си видео то на Твитеру, сконташ зашто на Твитеру стоји то што стоји. Па да онда седнеш за компјутер и опалиш по свима који су мање патриоте него ти. О томе сам писао, ако ти до сада није јасно. Ал ајд, ако ти до сад није било јасно о чему причам, онда је очигледно да неће ни од сад, па нема потребе више да трошиш драгоцено време на мене, треба се изборити са свим издјаницима. A ti znas da ja to ne znam? Aha znaci to je to,sad ti umes dobro da tumacis nenapisano,ok. Ja nigde nisam isticao svoj patriotizam,znate ima vas par kojima bode oci to sto ne mozete da mi pripisete nesto sto mozda zaista postoji kod odredjenih ljudi koji se izjasnjavaju kao patriote,pa onda posto toga nema kod mene,izmisljate. Ne vidim izdajnike ovde niti tako karakterisem ljude,osim ovog Dekija kome je Kosmet druga drzava i kraj,ali ako ti vidis,pokazi prstom na koga mislis,ja ne vidim. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Pa ko je rekao da Kosmet nije od tih Albanaca? Pa da li znas da u blizini mog kraja tokom 1999 je doseljeno nekoliko siptarskih porodica i goranaca koji su ziveli na Kosmetu i koji su pobegli,jer nisu zastupali iste interese kao UCK odnosno nisu hteli da ratuju i ubijaju komsije Srbe? Upravo, kosovo je teritoriaj republike Srbije i svih njenih gradjana a ne Srba po nacionalnosti, to je ono sto ja hocu da ti kazem. "Fora" je sto ti ne poznajes ni svoju istoriju,jel ti imas predstavu kad su Sipci postali vecinsko stanovnistvo na KiM? Irelenavatno je ko je prvi ko je pre, ko je koliko. Ja iskreno ne poznajem puno istoriju Srpskog naroda, Ali znash sta odlichno poznajem i sta mi je najvaznije? Istoriju moje porodice i mojih dedova. Ono sto nekima ovde fali, pa se pozivaju na istoriju Srpskog naroda. I nemaju cime da se ponose iz svoje porodice.. pa se ponose na kompletno Srpstvo.. ipak moras da imas nesto, ne ide da budes tikva bez korenja. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Upravo, kosovo je teritoriaj republike Srbije i svih njenih gradjana a ne Srpa po nacionalnosti, to je ono sto ja hocu da ti kazem. Ne,ti hoces kazes da ja ne pisem a mislim da je Kosmet teritorija samo Srba. Naravno da nije. Dalje to sto pricate o prodaji imovine i slicno Albancima,toga jeste bilo i to jeste dno dna. Vi ni ne znate sta sam ja doziveo od ljudi sa Kosmeta koji su to uradili i dosli u Beograd,prave kucerine i slicno,ali nisu svi oni. Vi zaboravljate 2004 godinu izgleda. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
wolf Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Upravo, kosovo je teritoriaj republike Srbije i svih njenih gradjana a ne Srpa po nacionalnosti, to je ono sto ja hocu da ti kazem. Pa jel Siptari smatraju tu teritoriju,teritorijom republike Srbije,i jel sebe smatraju gradjanima Srbije? http://www.srpska.ru/article.php?nid=20551 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Ако мислиш да о Сава не води политику која је у сагласности са ставом сабора СПЦ, ту је синод и сабор да утиче на вл Теодосија, који би требало да врати о Саву у оквире политике сабора СПЦ. Мало ми се чини преамбициозно да ми судимо да ли је поступање о Саве у складу са политиком СПЦ. Имали смо владику који између осталог није поштовао политику сабора СПЦ, па је завршио ту где се тренутно налази, у расколу. Mislim da ima cudne i nepotrebne istupe. O stavu sabora i sinoda ja pricam na konto ljudi ovde koji su na taj stav aplaudirali tamo u junu mesecu,a sad na ovoj temi pisu o "realnosti" da ipak Kosovo nije Srbija. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 "Fora" je sto ti ne poznajes ni svoju istoriju,jel ti imas predstavu kad su Sipci postali vecinsko stanovnistvo na KiM? Tek onda kad su u vreme Jugoslavije dobijali jako puno para za nerazvijeno podrucje. Inace novac za to je uziman od svih republika. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
wolf Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Ja iskreno ne poznajem puno istoriju Srpskog naroda, Ali znash sta odlichno poznajem i sta mi je najvaznije? Istoriju moje porodice i mojih dedova. lepo sto si iskren,posto je ne poznajes,a procitao sam negde da si od skora i vernik,sto ce reci da ne poznajes ni religiju,mislim da nisi kompetentan da polemises o problemu Kosova i Metohije,jer kakvo- takvo poznavanje Istorije Srpskog naroda,i SPC je preduslov za diskusiju o svetoj Srpskoj,Hriscanskoj zemlji,Kosovu i Metohiji. http://www.srpska.ru/article.php?nid=20551 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука