Ромејац Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 U.S. Navy vs Spanish Coast Guard http://www.liveleak.com/view?i=37b_1378633407 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 На ББС-ију кометаришу да Путин овом изјавом манипулише већ провереним антиратним расположењем америчког народа. А онда пуштају неке вође побуњеника које су снимили који дају контра аргументе и који кажу да ће свакако срушити Асадов режим. Мислим да се Обама мало повукао због више него јасног антиратног расположења самих Американаца. Али бојим се да ће то за саме Сиријце значити да ће Амери и западне земље направити такав сценарио после кога више нико неће моћи да каже да интервенција није оправдана, што даље значи неки већи и гори масакр . Читава ова перипетија у Сирији неодољиво подсећа на распад Југославије. Ваљда то није ово: Najmanje 12 mrtvih u pucnjavi u Vašingtonu Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Ваљда то није ово: Najmanje 12 mrtvih u pucnjavi u Vašingtonu Могуће. Економски се то више исплати од рушења небодера као у случају Авганистана. Њих ионако није брига за људске жртве. Жељко, можда си прозорљив. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Ako nije to napravice nesto drugo... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Могуће. Економски се то више исплати од рушења небодера као у случају Авганистана. Њих ионако није брига за људске жртве. Жељко, можда си прозорљив. Нисам прозорљив, него сам (и)рационалан на видовдански начин. Не знам заиста да ли је то то, но страх ме је да јесте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 16, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 U.S. Navy vs Spanish Coast Guard http://www.liveleak.com/view?i=37b_1378633407 :jtl2jq: Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 U.S. Navy vs Spanish Coast Guard http://www.liveleak....=37b_1378633407 Koliko mi se čini ovo je neka reprodukcija-rekonstrukcija koju je neko napravio i izmontirao glasove.Koliko ja znam,pravi događaj se zbio sredinom 90tih kad sam bio klinac,i to ne u Španskim teritorijalnim vodama nego u Kanadi,i Kanadski svetionik je u pitanju. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Ово је опасно... Turkish warplanes shoot down Syrian helicopter http://www.reuters.com/article/2013/09/16/us-syria-crisis-turkey-idUSBRE98F0K920130916 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Руски писац Хелемендик о дешавањима у Сирији: Ви помно пратите ситуацију поводом Сирије, како стоје ствари? Хелемендик: Најбоље се о „хемијском нападу Асада“ изразио председник Русије који је те тврдње назвао „глупошћу неопеваном“. За мене је очигледно да смо сведоци и учесници баналне провокације чији је циљ – проналажење разлога за рат – casus belli. Данас има више аргумената и факата који потврђују верзију о провокацији, него фамозних доказа Асадове кривице о којима трубе САД, али који се реално не показују јавности. Постоји верзија да је ЦИА из Грузије испоручила оружје „побуњеницима“, на ту тему постоји видео, али суштину је рекао Путин – то су глупости. Сиријска влада је имала најмање интереса да употреби хемијско оружје пред очима експерата ОУН. Дрскост САД је лако објаснити – раније су им сви гледали кроз прсте, али је данас ситуација другачија, па Обама наспрам себе има читав свет, који му не верује, а он наставља да лаже. На крају крајева, по чему ситуација у Сирији представља претњу за Америку? Подсетићу, да напад на Сирију, у складу са америчком традицијом, мора да буде образлажен у стилу „то је за нас претња“. Садам Хусеин као амерички савезник годинама је користио хемијско оружје у рату против Ирана, али Америка не само да га није нападала, већ га је још и наоружавала, хвалила и финансирала. Рат је свих протеклих деценија био најважнија и најуноснија делатност за САД – хладни, економски, психолошки, информациони. По америчком календару, дошло је време за паклени рат, дошло је одавно, а САД су рачунале да ће одувати Сирију за само неколико недеља или месеци, али се Сирија, ево, супротставља већ две године. И, не само што се супротставља већ побеђује војску најамника, коју су окупиле и наоружале САД и њихови најближи сарадници у региону, Саудијска Арабија и Катар. Извор: http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/amerika-vodi-svet-u-totalni-haos-koji-nece-moci-da-kontrolise Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Ваљда то није ово: Najmanje 12 mrtvih u pucnjavi u Vašingtonu A koja je to peripetija slicne vrste prethodila raspadu Jugoslavije? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 A koja je to peripetija slicne vrste prethodila raspadu Jugoslavije? Провокација Шиптара на Косову. Затим, подстицање отцепљења Словеније и Хрватске, провокације и убиства у ХР и БИХ која су довела до одговора наше стране. Намерно испланиран напад Срба на Сребреницу од стране Алије, на шта га је наговорио Клинтон, да би се бомбародала Српска , итд. Случај Рачак је, поред осталих догађаја подситацања и помагања ОВК од стране НАТО-а , био оправдање за бомбардинг Србије, да би Амери добили војну базу на Балкану. Итд... итд... Да не спомињемо финансиран пад Милошевића од стране Амера и довођење нових, још горих, издајица и уништитеља Србије који је легално, без правог рата, путем распродаје свега живог за мале паре и енормног задуживања код западних банкара... уништавају и стављају на колена пред слугама кнеза овога света. gavrosaurus је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Провокација Шиптара на Косову. Затим, подстицање отцепљења Словеније и Хрватске, провокације и убиства у ХР и БИХ која су довела до одговора наше стране. Намерно испланиран напад Срба на Сребреницу од стране Алије, на шта га је наговорио Клинтон, да би се бомбародала Српска , итд. Случај Рачак је, поред осталих догађаја подситацања и помагања ОВК од стране НАТО-а , био оправдање за бомбардинг Србије, да би Амери добили војну базу на Балкану. Итд... итд... Да не спомињемо финансиран пад Милошевића од стране Амера и довођење нових, још горих, издајица и уништитеља Србије који је легално, без правог рата, путем распродаје свега живог за мале паре и енормног задуживања код западних банкара... уништавају и стављају на колена пред слугама кнеза овога света. Nije nista od toga. Posto vidim da se insinuira da su ubistva u civilnoj sluzbi americke mornarice, navodno pokusaj da se nadje krivac i opravdanje za napad na Siriju. Mislio sam na peripetiju takve vrste. Dakle ako se ova ubistva povezuju sa pokusajem americke vlade da nacini gradjane ratno raspolozenim, kakav slican scenario je bio za raspad Jugoslavije? Dakle pitanje i dalje stoji. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Dakle pitanje i dalje stoji. А ја као да никај нисам написао.... Имам осећај да ти не знаш шта од нас тражиш, и не желиш да размислиш о ономе што напишемо. Зашто онда да гулим тастатуру. Нека неко други покуша, ако има смисла уопште. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 А ја као да никај нисам написао.... Имам осећај да ти не знаш шта од нас тражиш, и не желиш да размислиш о ономе што напишемо. Зашто онда да гулим тастатуру. Нека неко други покуша, ако има смисла уопште. Nisi nista napisao. I meni se cini da kad nema odgovora, onda se prosto diskvalifikuje sagovornik kao neko ko ne cita, nece da razumije, povrsno gleda, ne cita dobro, nije informisan, cita wikipediju ili sta vec. Dakle jos jednom pitanje. Koji isceniran dogadjaj u samoj SAD, rusenje kula, teroristicki napad je bio povod da SAD nadje krivca iz Jugoslavije i da je srusi? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Masakr koji Sirija nije uspela da sakrije: Majke su vrištale dok su rešetali decu "Hjuman rajts voč" objavio je izveštaj u kome tvrdi da je 248 ljudi brutalno ubijeno u najgorem do sada masakru u ratom uništenoj Siriji. Horor u Siriji Foto: Human Rights Watch Ova organizacija iznela je podatak da je vojska sirijske vlade poubijala nedužne civile u gradovima Al bajda i Albanijas u maju ove godine. Jezivi izveštaj pod nazivom "Nikoga više nema: Sumiranje pogubljenja Sirijskih snaga u Al bajdi i Banijasu" sadrži oko 20 svedočenja meštana koji su prisustvovali pokolju. Oni su otkrili ono što sirijska vlada pokušava da sakrije - iako su se dešavale borbe, vojska je sačekala da se pobunjenici sklone a onda poubijala civile. Leševi ostavljeni da trule u sobama Foto: Human Rights Watch Grad Al bajda od oko 7.000 ljudi pretrpeo je strašan udarac. "Odveli su mi muža, njegova tri brata i komšiju do stana pored. Onda sam čula pucnje. Počela sam da vrištim od muke. Rekla sam zetu 'ubili su muškarce, Abu Muhamede, nema ih više. Dotrčala sam do prozora i videla dvadesetak vojnika koji su izašli iz stana. Čim su otišli utrčala sam u prostoriju u koju su mi odveli muža i videla njegovo mrtvo telo na podu", otkrila je nesrećna žena čije muke nisu bile gotove. "Saidov leš bio je u hodniku. Ostala tri su bacili na gomilu. Svaki muškarac ubijen je sa po tri metka", svedočila je nesrećnica. Užas: Krvavi pir sirijskih snaga Foto: Human Rights Watch Porodica Bajasi je izbrisana sa lica zemlje. Najmanje devet muškaraca, tri žene i četrnaestoro dece ubijeno je, a trogodišnja devojčica upucana je sa tri metka ali je preživela. Mrtva tela ljudi ostavljena su da leže na ulici, a neka su bila zapaljena. Preko trideset tela u gomili gorelo je na ulici. Preživele komšije i prijatelji zatvarali su prozore kuća u kojima su bili mrtvi. Bojali su se da će divlje životinje ući da rastrgnu ostatke. "Bojimo se da će sada kada im je zabranjeno ubijanje hemijskim oružjem sirijska vojska ubijati civile i dalje, samo koristeći druge metode", stoji u izveštaju "Hjuman rajts voča". Sirijska vlada tvrdi da su u dva grada ubijeni samo teroristi. Čudan naziv za trogodišnje dete. http://www.alo.rs/vesti/svet/masakr-koji-sirija-nije-uspela-da-sakrije-majke-su-vristale-dok-su-resetali-decu-foto/31084 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука