Solomon Kane Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Ali ko smo mi da odredjujemo da li neko sme da se drogira? Neko smatra da je religija stetna pa je l to znaci da treba da se zabrani? Zabrane ne vode nicemu. Svako je odgovoran za svoj zivot i sta ce sa njim uraditi. Имаш ли децу? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 To je inace informacija i studija publikovana u USA, organizaciji ili Institutu NIDA (National Institute on Drug Abuse), znaci verovatno oni lazu narod a ti tvoji prijatelji sto godinama puse i duvaju i poispadaju im zubi posle toga imaju relevantne informacije. Da jeste. I ne ispadjau im zubi. To od rakije ispadaju zubi ne od marihuane. На жалост, видео сам како дугогодишње пушење марихуане дефинитивно ствара менталну зависност и буди тежњу ка конзумирању нечега још горег....више таквих сам видео, него ових других, на жалост. У Милановцу, на пример. има огроман проценат оних који конзумирају теже дроге а почели су са марихуном, веруј ми...од директора, адвоката, политичара, до обичних грађана...огроман број за тако мали град. Ja imam suprotno iskustvo. Svi ljudi koji sam znao da su u mladosti pusili marihuanu danas su ili retki konzumati iste, ili su totalno prestali, vrlo mali broj njih znam koji je otisao na nesto jace. Pricam tipa o oko 200+ ljudi koje znam iz grada ovako ili onako od cega samo za jednu grupu znam da su krenuli ka necemu jacem. Zanimljivo mi je da je to jedna cela ekipa, koja se izmedju ostalog druzila sa ljudima koji su vec takvih, umetnici uglavnom. Sve ti je u glavi, nema to veze sa marihuanom ... ja sam poceo da pusim cigarete jer sam hteo da budem kul. Dok nisam video cigaru kao nesto kul i ok ja nisam imao zelju za pusenjem. Heroin nikad nisam niti cu videti kao nesto ok jer vidim heroince i ne zelim da budem kao oni. Ne pogoršava stanje nego drži pod kontroli. Tek sa legalizacijom stanje bi se pogoršilo. Osim toga, zašto mi Srbi trebamo da činimo te psiho-socijalne eksperimente da li bi se stanje sa legalizacojom pogoršalo ili ne? Taj eksperiment si vec imao sa zabranom alkohola. Tada ti je mafija bila najjacha, stvorili su se gansteri kao Al Capone, nista se nije promenilo u kolicini konzumacije. Danas verovatno cak i slabije piju nego tada. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Da je odabro alkohol propao bi jos brze. To je tip coveka, ne pricamo o tome, tema je legalizacija. Opet negativno poredjenje, da nije odabrao nijedno od ove dve ponudjene opcije jos bi bio ziv. Solomon Kane је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Haha, to sa zubama hteo sam da napišem.. :0102_laugh: Da, jeste! Mahom svi koji duže vreme puše kanabis & co. imaju totalno pokvarene zube. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Da jeste. I ne ispadjau im zubi. To od rakije ispadaju zubi ne od marihuane. Ja imam suprotno iskustvo. Svi ljudi koji sam znao da su u mladosti pusili marihuanu danas su ili retki konzumati iste, ili su totalno prestali, vrlo mali broj njih znam koji je otisao na nesto jace. Pricam tipa o oko 200+ ljudi koje znam iz grada ovako ili onako od cega samo za jednu grupu znam da su krenuli ka necemu jacem. Zanimljivo mi je da je to jedna cela ekipa, koja se izmedju ostalog druzila sa ljudima koji su vec takvih, umetnici uglavnom. Много их је умрло и од алкохола и од цигарета и од дроге...тако да не смемо олако и померати границе које су већ, на жалост, добро померене, јер је ситуација све гора и гора...као за алкохол, тако за цигарете, за дрогу, за полне болести, за абортисе...слобода коју појединци нуде се претвара у најгоре могуће ропство. Значи Клоуд је у питању? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Opet negativno poredjenje, da nije odabrao nijedno od ove dve ponudjene opcije jos bi bio ziv. Opet ti sa tvojim negacijama, poredjenje je realno, taj covek bi nasao vec nesto sa cime ce da se upropasti. Ljudi da li ste svesni da je to biljka koja raste u prirodi, i dok je tako rasla u prirodi niti je bilo otrova na ulicama niti je bilo kriminala po tom pitanju, jel ne mozete najobicniju stvar da razumete? Smislio sam kako moze! Da i dalje bude zabranjena prodaja, ali da svaka odrasla individua moze da ima jednu biljku da gaji, eto resenja nista lakse, time se iskorenjuje otrovna marihuana i iskorenjuje se kriminal. Broj dilera ce biti rapidno smanjen pa bi to onda bio i korak u borbi protiv heroina i ostalih supstanci. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Elem vudeo sam ja na njivi Indijske konoplje i sekao je u snopovima i palio koliko hoces, jednostavno posade izmedju tudjih kukuruza pa di dokazuj. Takodje i naduvane klince kojima dajete za pravo da se drogiraju takodje koliko hoces ali i seoske dece narkomana ako nisi znao! Ovo na mom avataru nije marihuana vec kukuruz ali i na njivama svasta moze da se nadje! Brate ja ti opet kazem da nisi dobro razumeo jer si uleteo kao padobranac i nisi procitao ni jedan post unazad. Samo ta opcija je moguca pa da ti konstatujes: citiram tebe : Takodje i naduvane klince kojima dajete za pravo da se drogiraju Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Много их је умрло и од алкохола и од цигарета и од дроге...тако да не смемо олако и померати границе које су већ, на жалост, добро померене, јер је ситуација све гора и гора...као за алкохол, тако за цигарете, за дрогу, за полне болести, за абортисе...слобода коју појединци нуде се претвара у најгоре могуће ропство. Ja se slazme sa tobom da to jeste robstvo, ali zasto ti hoces da zabranis nekom drugom da bude rob ako zeli? To mi nije jasno.... Zasto imamo toliku zuelju da upravljamo tudjim zivotima. Ne sprecavaju zakoni nekog da bude narkoman kao sto ne sprecavaju zakoni nekog da bude kriminalac. Manje je opasno i po drustvo i po pojedince da bude legalno nego nelegalno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Evo ovako jedan tekst povodom pitanja. "marihuana ili alkohol". Jedan je postavio strucno pitanje i dobio je ovaj odgovor, sto mislim da je sasvim uredu. Uticaj na zdravlje bilo koje droge zavisi kako je koristena, ko je koristi, koliko mnogo je koristena i pod koji uslovima. Marihuana i alkohol nisu izuzeci, tako da porediti ih direktno je tesko - svaka posjeduje potencijal za jedinstven rizik po zdravlje. Na primjer, alkohol je poznat po doprinosu obolenja jetre, ali su studije pokazale da casa vina nekoliko puta sedmicno moze drzati srce zdravim. Slicno, marihuana je znana da proizvodi kratkotrajnu kognitivnu umanjenost (teskoce kod jasnog razmisljanja), ali za oderdjene medicinske uslove, kao sto je glaukom, marihuana posjeduje terapeutska svojstva. U drugu ruku, ljudi koristeci marihuanu ili akohol sa namjerom prekoracenja ili opijanja prije ce iskusiti dobro znane negativne posljedice ovih droga. Alkohol moze doprinijeti gubitku pamcenja, umanjenog prosudjivanja, akademske probleme, probleme u vezi ili na poslu zajedno sa dugorocnim posljedicama kao oboljenja jetre, oboljenja srca, cireve na zelucu, i fizicku zavisnost. Marihuana moze doprinijeti problemim kod jasnog razmisljanja, gubitka pamcenja, kognitivne nedostatke, zavisnost, i (ako je pusena) zdravstvene probleme vezane za pusenje, kao sto su rak grla ili pluca, respiratorne probleme. Dalje, oboje alkohol i marihuana su smatrani da donose mentalne probleme kao sto su depresivnost i anksioznost Jedna glavna razlika vrijedna pomena jeste da je nemoguce unijeti fatalnu dozu THC (aktivni sastojak marihuane) pusenjem ili jedenjem marihuane. Na drugu stranu, mnogo alkohola u kratkom periodu moze dovesti do trovanja, hitnog medicinskog slucaja koji moze biti fatalan. Pored svih efekata na zdravlje, sjedanje za volan prilikom pripitosti ili napusenosti moze znacajno ugroziti vas i druge. Marihuana i alkohol su pokazali da znacajno umanjuju sposobnost za reakciju fokusiranje, i motoricku kordinaciju, vjestine koje su neophodne za sigurno upravljanje vozilom. U stvari, mnoge aktivnosti, kao sto su sportske ili voznja podzemnom, mogu biti opasne u pijanom ili napusenom stanju. Generalno, biti pijan ili naduvan kompromituje rasudjivanje i moze dovesti do nezdravih ili rizicnih odluka koje ne biste napravili da ste trezni. Lista cinjenica i komparacija ide jos dalje, zato provjerite u arhivu tekstova za jos informacija. U kratko, koristeci se umjereno (u slucaju alkohola) i/ili pod rukovodstvom ljekara (u mjestima gdje je marihuana legalna), ove supstance mogu imati pozitivne efektne na zdravlje. Ali kao sto je cesto, pretjerana upotreba moze dovesti do ozbiljnih zdravstvenih rizika. http://goaskalice.columbia.edu/alcohol-vs-marijuana-which-safer Dakle da izvucem neke zakljucke iz teksta. Alkohol i marihuana su droge lake kategorije. Efekat ovih droga nema veze sa samom supstancom koja ih sacinjava, vec do licnosti koja je konzumira, do doze koja se uzima, i do uslova pod kojima se uzima (lijekovi, bolest itd...) Ako se konzumiraju pretjerano moze dovesti do teskih posljedica po zdravlje. Ako se konzumira umjereno, u nekim medicinskim aspektima mogu imati pozitivne efekte po zdravlje. Alkohol je vise fatalan od marihuane, jer sa marihuanom se ne moze predozirati na smrt, dok sa alkoholom mozes, prosto popijes litru rakije na iskap i mozes pod zemlju. Zakljucak, izmedju alkohola i marihuane nema razlike. Alkohol je legalan, zakljucak, marihuana treba biti legalna, kao i druge lake droge hasis itd... Sve ostale teske droge ne treba legalizovati jer su opasne i u malim kolicinama. Heroin, Kokain itd... Млађони and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Zasto je prohibicija losa... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Ja se slazme sa tobom da to jeste robstvo, ali zasto ti hoces da zabranis nekom drugom da bude rob ako zeli? To mi nije jasno.... Zasto imamo toliku zuelju da upravljamo tudjim zivotima. Ne sprecavaju zakoni nekog da bude narkoman kao sto ne sprecavaju zakoni nekog da bude kriminalac. Manje je opasno i po drustvo i po pojedince da bude legalno nego nelegalno. Ало, момче...причам о сулудом померању граница , поспешивању слабости и буђењу њеног све већег апетита, разумеш ли српски!? На сваком кораку, сваког дана и на сваком месту, неко управља са тобом и одлучује уместо тебе и нечији си роб у неком контексту...ако ти то не одговара, буди доследан и иди у џунглу па тамо живи слободно од стега закона. Dragi and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Ало, момче...причам о сулудом померању граница , поспешивању слабости и буђењу њеног све већег апетита, разумеш ли српски!? На сваком кораку, сваког дана и на сваком месту, неко управља са тобом и одлучује уместо тебе и нечији си роб у неком контексту...ако ти то не одговара, буди доследан и иди у џунглу па тамо живи слободно од стега закона. ovaj klip koji sam postavio odgovara na sva sto mislis jako kvalitetno i argumentovano. Uz to ima primere tih drugih droga tipa alkohol i cigarete. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Legalizacija ne bi podrazumevala prodaju, ostalo bi zabranjeno prodavati kao i sada sto je, nego bi svaka odrasla osoba imala pravo da gaji jednu biljku, nema vise otrova niti dilera/kriminalaca na ulicama, i tako bi se automatski smanjila i kolicina heroina. E stvarno kad bas moram da ponavljam 0110_hahaha Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Zato sto gresis. Ne pomeras nikakve granice. Time sto je droga zabranjena nisi nikog sprecio da se drogira. Jedine granice koje bi pomerio, smanjio bi prihode kriminalcima i smanjio bi prihode njihovog budzet i moci. Problem je sto ti mislis da bi legalzacija droga pomerila neku granicu pa bi ljudi vise droge konzumirali, sto je jedna divlja pretpostavka a ja sam ubedjen, netacna. Онда ниси добро упознат са хришћанским схватањем и доживљајем човека...а ни искуство ти није јаче страна, што је нормално, јер си још клинац. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Ja se slazme sa tobom da to jeste robstvo, ali zasto ti hoces da zabranis nekom drugom da bude rob ako zeli? To mi nije jasno.... A zasto bi ti uskratio pravo ljudima da robijaju u zatvoru? Otkud ti znas da to nije njihov cilj? I sa legalizacijom ti bi njima uskratio pravo da robuju i robijaju ....Zasto zelis da zabranis drugome da ide na robiju ako zeli? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука