DYNABLASTER Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Zaboravih da kazem jos nesto sto ide u prilog legalizaciji: Prirodno i sa ljubavlju gajena biljka ne moze da se poredi ni sa cime sto postoji na masovnom trzistu, razlika u kakvoci je enormna, kao dan i noc. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Шта да ти кажем, ја волим наркомане више но њихови најмилији, да сам ја владар Србије или света, сви наркомани овог света би имали своје кантине и робне куће где би могли да се дрогирају. Хаос! Нико не би смео да их дирне, предност при бесплатном добијању дроге код мене би имали они који то користе у већој количини. практичност је за мене светиња бре. Ето позивам све наркомане овог света да гласају за мене, и на следећим изборима имају фрај све ово шта сам обећао. Једино ме плаши што не би после 4 годишњег мандата имао ко за мене да гласа од те популације. Ако ме разумете... Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Promasio si temu... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Zasto stalno kad se krene sa ovakvim temama pocne i negativno poredjenje? tipa, a zasto zabraniti marihuanu a dozvoliti duvan i alkohol, zar nije i jedno i drugo i trece stetno. Ako krenemo da poredimo jedno sa drugim anda nam preostaje da sve bude slobodno i dostupno pa ko prezivi pricace. Doduse toga jos nigde nema, cak i u toj gore pomenutoj Holandiji, koja nema bas lepa iskustva sa narkoticima u slobodnoj prodaji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 E pravoslavni forum, nisam ovo očekivao o dnjega očekivao sam da sve budu neka dobra dečica itd, ovde izgleda sve narkoman do narkomana.... i ja sam se iznenadio koliko ljubitelja narkotika ima medju teorijskim pravoslavcima. Doduse vidjao sam neke sa tim uzarenim pogledom i zakrvavljenim ocima na Liturgiji, ali reko mozda je rano pa su neispavani, ali...! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Zasto stalno kad se krene sa ovakvim temama pocne i negativno poredjenje? tipa, a zasto zabraniti marihuanu a dozvoliti duvan i alkohol, zar nije i jedno i drugo i trece stetno. Ako krenemo da poredimo jedno sa drugim anda nam preostaje da sve bude slobodno i dostupno pa ko prezivi pricace. Doduse toga jos nigde nema, cak i u toj gore pomenutoj Holandiji, koja nema bas lepa iskustva sa narkoticima u slobodnoj prodaji. Nije negativno, nego realno poredjenje, a naveo sam zbog cega, i zbog cega je bolje legalizovati, ako vec nisi procitao. Ja bi pre zabranio alkohol i cigarete... al ne bi ih zabranio, znamo zasto. Sto se tice teorijskih pravoslavaca, sta da ti kazem, sve znas, jer si jedan od retkih prakticnih i pravih. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Imam u podrumu dve kantice lepka pa mi ne pada na pamet da se naduvam. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Ja mislim da bi legalizacija marihune bila pozitivna stvar, jer klinci koji uglavnom puno pre punoletsva krenu da duvaju sada ne bi imali prilike. Za teske droge su recepti sto neko rece super stvar. Mnogo je veci problem to sto deca uvek mogu u kuci da nadju cigarete ili alkohol (a neretko ce im i prodavci prodati). Resenje bi bilo stroze kontrolisanje prodavnica da maloletnici zaista ne mogu da kupe alkohol, travu ,cigarete... Videh da ovde dosta ljudi smatra da je marijuana opasnija od alkohola, ali mislim da je to daleko od istine. Takodje to sto neko podrzava legalizaciju droge ne znaci da je narkoman p.s Ja ne pusim, ne pijem i ne drogiram se, ali mi ne pada na pamet da se zalazem da se to zabrani. MOra postojati licna odgovornost Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Kako ne bi imali prilike kad bi mogli da uzberu sa njive? E da, nesto vrlo bitno, ja bi legalizovao, ali zabranio svaku prodaju, ko oce mora da sadi, a ako klinci sade to se brzo otkrije... a i tako sad sade bez obzira sto je zabranjeno, al svejedno, skoro svaki plant se otkrije, to je zesci poso i trud da uspe i pritom da niko ne vidi... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 E pravoslavni forum, nisam ovo očekivao o dnjega očekivao sam da sve budu neka dobra dečica itd, ovde izgleda sve narkoman do narkomana.... Ма, не знаш ти нас вернике. Да смо само наркомани... На овој теми сам константовао реално стање. Трава је забрањена из културолошких разлога, али великим делом и због интереса државне мафије. Пази, да држава заиста жели да истреби синтетичке дроге то би могла да уради за кратко време. Једино би остала трава и врло ретко би се могле наћи синтетичке дроге које би једва успеле да пређу границу. Ствар је у томе што не постоји борба против дроге. Постоји борба против конкуренције услед смене власти, не испуњавања обавеза према шефу, покушају да самостално ради ван контроле главних... е само се такви хапсе. Кући имам алкохол, бенседине (које пије мој отац из здравствених разлога), лепак, бронзу... на пар стотина метара вутра је сама израсла на државном земљишту. Ако бих хтео да се дрогирам могао бих одмах без икаквих последица од стране закона. Одлука је на мени. Ако нећу да се дрогирам не може ми ни бесплатно нуђење нашкодити, а ако хоћу могу одмах без проблема и легално и илегално. Битна је култура и васпитање. А оно нажалост промовише и подстиче на разне изопачеости и зависности. Не битно да ли је у питању нездрава храна, пиће, опијање, промискуитет, луда вожња, дрогирање... Када се то промени и држава се буде заиста буде борила против синтетичких дрога, наркоманије готово да не би ни било. Психолошки гледано наркоману не достаје Љубав (да не кажем Бог) и здраво задовољство у животу. Један моји друг је доста често волео да пије. Али када је нашао девојку (жену) свог живота, оженио се, добио предивну дечицу, доста је смањио алкохол. Није да не пије уопште, али доста мање и ређе. Нико му не брани, али не осећа потребу за вештачким задовољством када има оно право. Срђан Шијакињић and Oglo је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Ма, не знаш ти нас вернике. Да смо само наркомани... На овој теми сам константовао реално стање. Трава је забрањена из културолошких разлога, али великим делом и због интереса државне мафије. Пази, да држава заиста жели да истреби синтетичке дроге то би могла да уради за кратко време. Једино би остала трава и врло ретко би се могле наћи синтетичке дроге које би једва успеле да пређу границу. Ствар је у томе што не постоји борба против дроге. Постоји борба против конкуренције услед смене власти, не испуњавања обавеза према шефу, покушају да самостално ради ван контроле главних... е само се такви хапсе. Кући имам алкохол, бенседине (које пије мој отац из здравствених разлога), лепак, бронзу... на пар стотина метара вутра је сама израсла на државном земљишту. Ако бих хтео да се дрогирам могао бих одмах без икаквих последица од стране закона. Одлука је на мени. Ако нећу да се дрогирам не може ми ни бесплатно нуђење нашкодити, а ако хоћу могу одмах без проблема и легално и илегално. Битна је култура и васпитање. А оно нажалост промовише и подстиче на разне изопачеости и зависности. Не битно да ли је у питању нездрава храна, пиће, опијање, промискуитет, луда вожња, дрогирање... Када се то промени и држава се буде заиста буде борила против синтетичких дрога, наркоманије готово да не би ни било. Психолошки гледано наркоману не достаје Љубав (да не кажем Бог) и здраво задовољство у животу. Један моји друг је доста често волео да пије. Али када је нашао девојку (жену) свог живота, оженио се, добио предивну дечицу, доста је смањио алкохол. Није да не пије уопште, али доста мање и ређе. Нико му не брани, али не осећа потребу за вештачким задовољством када има оно право. Jednom i sa tobom da se slozim Милан М. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 27, 2013 To što se neko deset puta ponavlja ne znači da je većina forumaša za legalizaciju kanabisa i marihuane. I ja sam kao klinac ponekad pušio hašiš, to je bilo vreme kad sam mislio da moram da budem nekakav enfant terrible, fr. strašno dete. Sa osamnaest sam prestao i više nisam okusio to srnje. Inače bio sam resistentan na hašiš, više me je odnelo jedno do dve pivce a kamoli kad bi krenuo korzo po grad počevši sa čašicom tekile pa na dalje.. Hajde što deca u jednoj periodi svog puberteta probiraju te lake droge, ali tužno je kad neko ostane na tome, jer svedoči da duhovno nije sazreo, da je ostao u tom fazonu "ja sam strašno dete (ali ipak dete) i moram da se distanciram od vas". To je kao kad vidiš skejtere sa trideset i kusur koji skaču, pomalo skriveno ako ne i stidljivo, pored metro-stanice ili propale metalce koji se sa pedeset ili šezdeset ponašaju i oblače kao onomad kad su imali osamnaest leta iza sebe, ovde automatski pomisliš: Zar je to sve što si napravio od svog života? Neke stvari ostavimo jednostavno klincima, i neka i kod njih bude da rade nešto zabranjeno iako to zabranjeno nije toliko strašno.. Strategija! Vau Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Smanjilo bi se konzumiranje stetne marihuane, to je ona sto je prskana raznim lekovima(otrovima), skankovi gajeni vestacki(neprirodno) prezasiceni raznim hemikalijama, albanske marihuane(to je posebna vrsta ludila, kupujes otrov od albanca da bi on sa tim parama kupio metkove, znaci duplo ubijanje, pravi terorizam, stop terrorism buy domestic)... a dal bi se smanjila konzumacija prirodne marihuane, e to vec ne znam, cak i da se ne smanji, opet je bolje da se legalizuje zbog prethodno navedenog, jer ko oce da se naduva taj ce naci gde da nabavi, znaci kad je vec tako onda zasto da se ljudi truju, i mafijasi da caruju i da se kokaju, potezom legalizacije bi se resilo vise problema... Alkohol je nesumnjivo stetniji i opasniji od kanabisa, kad preteras sa alkoholom posledice su gore nego kad preteras sa kanabisom, stupanj zavisnosti takodje nije uporediv. Cigarete su takodje opasnije od kanabisa(ali ne i prirodni duvan), i zavisnost od cigareta je takodje neuporedivo jaca nego od kanabisa. Cigarete moras imati, ako nemas otices u pola noci da ih negde kupis, dok sa kanabisom to nije slucaj, ako imas dobro je, ako nemas nije frka, jer je efekat potpuno drugaciji, cigarete stvore psihofizicku zavisnost zbog brdo hemikalija i otrova u njima(prirodni duvan ne). Alkohol, ako si navucen na njega, takodje moras imati, prevrnuces podrum da nadjes bilo kakav alkohol i isto tako otici u pola noci da kupis, i svaki dan si pod gasom i vremenom ne mozes da funkcionises bez njega, po meni to je samo psihicka zavisnost jer su telesni efekti nebitni u toj prici. Kafa, ko je pije svaki dan, taj je isto navucen i ne moze da funkcionise bez nje, znaci mora je popiti, dok marihuanu ako i imas, ne moras je konzumirati ujutro. Listovi koke su zdravi, dok je hemija nezdrava, ali isto kad se pretera, a to svejedno nije tema, niko ovde nema jahtu i hiljade evara da bi o tome uopste i pricali Gljive su takodje van konkurencije jer sa time se nije igrati, sa gljivama se nikad ne zna, moze da se desi da je karta u jednom smeru i povratka nema. Postoji jos dosta biljaka sa psihoaktivnim dejstvom, al nema ih na ovom podneblju i nisu ni bitne, iako ima mocnih koje omoguce da covek "progleda". Stetna dejstva kanabisa mogu biti po psihu coveka, onaj ko ima predispozicije da se mentalno poremeti, kanabis moze da doprinese da se to brze ispolji, iako takvi slucajevi su retki, dalje stetnost kanabisa je u tome da se covek prepusti fantazijama i da nista ne stigne da uradi, jer nema volju da ista radi i samo odlaze, iako to sad zavisi i od vrste kanabisa, postoje razne sorte i efekti, vrste kanabisa su indica i sativa koje imaju sasvim suprotne efekte, ne znam sad dal sam pobrkao, al nije ni bitno, indica zakuca i nema mrdanja, sedis na fotelji gledas film i ne pada ti na pamet da se pomeris, dok sativa izaziva smeh, kreativnost, hiperaktivnost itd. Ukrstanjem te dve sorte se dobija mesani efekat i mozda i najbolji, nisam strucan al otprilike je tako nesto. Zabluda koja je rasirena medju ljudima je ta da se kanabis konzumira da bi se pobeglo od stvarnosti, to ne da nije tacno nego bas naprotiv, konzumira se zato da bi se krunisala stvarnost, menja se stanje svesti, otvaraju se neke prasnjave fioke u umu za koje covek nije ni znao da postoje, percepcija se menja, telepatija je izrazenija, muzika odjednom postaje novi dozivljaj, filmovi su u 3D, otkrivaju se dublja znacenja, kreativnost i ideje naviru ko bujica, razumevanje se podize na visi nivo, boje su intenzivnije itd. Kanabis je takodje mac sa dve ostrice, jer deluje tako sto samo pojaca trenutno stanje coveka, to je booster, ako si veseo bices jos veseliji, ako si depresivan bices jos depresivniji, ako imas neke neuroze ili psihoze bice jos jace ispoljene, iako ne mora uvek tako da bude, desavaju se i promene nabolje, iako, kazem, sustina je da je to pojacivac mentalnog stanja u kojem se covek vec nalazi. Efekat kanabisa je u nekim stvarima dijametralno suprotan alkoholu, alkohol ume od smirenog coveka da napravi monstruma(sto trezan misli, pijan govori), tj izvlaci ono najgore iz njega, iako desava se i suprotno ali to je retkost, dok kanabis od manijaka moze da napravi umiljatu ovcicu. Ljudi koji su na kanabisu su miroljubivi i ne pada im na pamet da budu agresivni, izuzetaka uvek ima, ali ipak uopsteno gledano alkohol i marihuana tu stoje u suprotnosti. Ako se preteruje, kao i u bilo cemu kad se preteruje, onda kanabis moze postati stetan i po psihu i po telo. Ako se konzumira umereno onda je zdrav, isto kao i sve ostalo kad se konzumira umereno je zdravo, osim hemijskih supstanci, o tome i necu da govorim jel je to valjda svima jasno. Sad da se vratimo na pricu o legalizaciji, mak raste slobodno u polju ili na njivi, pa ce retko kome pasti na pamet da kuva caj, tatula isto tako, gljive isto tako, da heroin raste da cyberdrvetu isto ga nece uzbrati onaj koji to nece, a onaj koji to oce on ce da ga proba svejedno dal se placa ili raste u prirodi, kao i za sve ostale supstance, to je sad ekstremizovan primer, ali otprilike je to tako, a da se legalizuje heroin to ne verujem da iko slovestan moze da pomisli, tako da to i nije tema. Isto tako van price su i LSD, extasy, speed, lorami, akinetoni, kapi za nos i ostali otrovi koji prze telo i mozak. Zakljucak bi bio da je prirodno gajen kanabis droga isto kolko i kafa, cigarete ili alkohol. Kako roditelj da prepozna efekte kanabisa: Oci su prokrvljene i crvene, iako se to moze velikim delom ublaziti kapima za oci, izbegavanje kontakta ocima da ne bi primetili, izbegavanje razgovora jer je konzument tada u "nenormalnom" stanju i lako se moze provaliti po hyperaktivnosti, kezu od uveta do uveta, tripovanju i trucanju "besmislenih" i "nerazumljivih" stvari... ta tri pojma sam stavio pod navodnike jer ne postoji garant da je ovo stanje, u kojem smo mi sad, normalno. Ono sto je najbitnije znati u vezi sa efektom kanabisa je to da je samo priblizna zamena za istinu, surogat, kvazistvarnost, trenutna zamena za "prosvetljenje", znaci jako je blizu, ali nije to to. Efekti mogu biti: volim sve, svakog coveka, radost, sreca, nadrealna iskustva i senzacije, dublje poimanje sustine, budjenje duhovnosti, ali to je samo "sneak peek" onoga sto ustvari jeste, sto se tesko i retko dostize samo po sebi. Moje misljenje je da je to biljka iz Bozije baste koja nam je data na koriscenje i ima svoju svrhu, kao i bilo koja druga biljka koju je stvorio Premudri Inzenjer Sveta. "Све ми је дозвољено, али ми није све на корист; све ми је дозвољено, али не дам да ишта овлада мноме" (1. Кор. 6,12) Ovaj post ko da sam ja napisao, zato, evo- prvi put u istorji foruma ja da izgovorim BRAVO DYNA ( a da nisam sarkastican ili ironican ) OVo treba da ide pod njbolji post jer je savrseno tacno objasnjeno sve oko marihuane. Potvrdjujem sve gore napisano kao tacno. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Шта да ти кажем, ја волим наркомане више но њихови најмилији, да сам ја владар Србије или света, сви наркомани овог света би имали своје кантине и робне куће где би могли да се дрогирају. Хаос! Нико не би смео да их дирне, предност при бесплатном добијању дроге код мене би имали они који то користе у већој количини. практичност је за мене светиња бре. Ето позивам све наркомане овог света да гласају за мене, и на следећим изборима имају фрај све ово шта сам обећао. Једино ме плаши што не би после 4 годишњег мандата имао ко за мене да гласа од те популације. Ако ме разумете...Daj predlog da se marihuana zabrani maloletnicima!! Daj resenje! Ovde sad ti kazes pa zabranjena je! A ja ti kazem NIJE! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Zabluda koja je rasirena medju ljudima je ta da se kanabis konzumira da bi se pobeglo od stvarnosti, to ne da nije tacno nego bas naprotiv, konzumira se zato da bi se krunisala stvarnost, menja se stanje svesti, otvaraju se neke prasnjave fioke u umu za koje covek nije ni znao da postoje, percepcija se menja, telepatija je izrazenija, muzika odjednom postaje novi dozivljaj, filmovi su u 3D, otkrivaju se dublja znacenja, kreativnost i ideje naviru ko bujica, razumevanje se podize na visi nivo, boje su intenzivnije itd. Bratee sta je ovo, ali u svakom slucaju svaka cast na iskrenosti, vidim da se pravoslavci i ateisti na ovim temama dosta podudaraju sto nije bas za pohvalu, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука