Лазар Нешић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Гласао сам НЕ и сасвим сам против. Али, исто тако сам и против веронауке у школама. Треба избацити оба предмета. И грађанско такође. Школа није место где треба да се учи о религији и сексу и грађанском понашању. Напротив. Школу треба оријентисати према старијим методама, које су се показала као најбоље: дисциплина, учење, ред и поредак и наравно батине. Миљан Крстић, DYNABLASTER, Милан Б and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Гласао сам НЕ и сасвим сам против. Али, исто тако сам и против веронауке у школама. Треба избацити оба предмета. И грађанско такође. Школа није место где треба да се учи о религији и сексу и грађанском понашању. Напротив. Школу треба оријентисати према старијим методама, које су се показала као најбоље: дисциплина, учење, ред и поредак и наравно батине. I klecanje na kukuruzu Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 У контексту свега реченог, нема смисла...а да се ради, ради се и више него што ти можеш и да помислиш...али резултати су једва приметни јер је сувише јак утицај лоше постављеног и конципиораног образовног система, прејак утицај улице, рапидан раст социјалног раслојавања, пораст криминала, наркотика и самим тим, промискуитетног живота, утицај медија, незаинетресовани родитељи неспремни да се ухвате на озбиљан начин у коштац са проблемиа своје деце, итд, итд. Има иста искуства као ја, зна све ово исто као и ја, и верујем да код својих ученика има резултате исте или сличне као и ја...али ако се залаже за увођење овог предмета, онда се са њим не бих могао сложити. Pa što onda ne napišeš da takva nastava nije potrebna jer je sadržana u svim ostalim predmetima i da se na tom već dovoljno radi? Ja mislim čisto iz metodičkih razloga je dobro ipak napravit kurs, 4-mjesečni kurs je dovoljan, ne treba predmet od nekoliko godina. za 4 mjeseca položiš vozački a gdje se ne stiglo ispredavat 20 tema i s predavanjima s razgovorima. Ti razgovori s djecom su tamo najbitniji. A bilo bi pregledno šta se tačno uradilo i o čemu, ovako kad je to utopljeno među drugim predmetima se to baš dobro ni ne vidi. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 I klecanje na kukuruzu Ћошак са пар удараца лењиром по длановима је бољи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ja mislim da treba uvesti i to najvise zbog roditelja kojima je to tabu tema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ћошак са пар удараца лењиром по длановима је бољи Лагано вучење за зулуфе има добар ефекат (било кад ја бејах у ОШ) Лазар Нешић and Милан Б је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Август 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Šta smeta ubaciti u gradivo biologije, kao jednu oblast nešto takvo, sad je to 7. razred kad se radi ljutsko telo, e kada pi se samo malo više pažnje posvetilo tome ne mora da bude nešto preterano jednostavno recimo 2-3 časa da se odvoje za takva predavanja. Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Лагано вучење за зулуфе има добар ефекат (било кад ја бејах у ОШ) Хаха, тако је, тога се чак и ја сећам. Може! Нека буде и ово додато Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Šta smeta ubaciti u gradivo biologije, kao jednu oblast nešto takvo, sad je to 7. razred kad se radi ljutsko telo, e kada pi se samo malo više pažnje posvetilo tome ne mora da bude nešto preterano jednostavno recimo 2-3 časa da se odvoje za takva predavanja. To je vec ubaceno u gradivo al ne pomaze p.s kako se menja ime? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Pa zato sam i rekao. Razlicita deca razlicita iskustva Радио сам у више школа, чак и у једној од најбољих и најквалитетнијих школа у Београду...када је ова тема у питању, све је исто...све знају о полном животу и његовим могућим последицама и зато сматрам да увођење овог предмета никакву корист не би донело. Сваки професор биологије прича о томе на један, други или трећи начин, сваки вероучитељ са аспекта духовног, личносно - образовног и моралног живота Цркве, али и са аспекта свакодневних дешавања и животних чињеница које говоре у прилог тезе о погубности неких на жалост стереотипа, објашњава ствари везане за полни импулс код младих и одраслих, о његовом смислу или скретању у бесмисао, о његовом смислу који происходи из љубави али и о промашају истог, професори грађанског са свог аспекта објашњавају неке ствари, професори многих других предмета у оквиру својих тема и на разне начине, директно или индиректно, причају исто или слично, сви дајемо све од себе, свако на свој начин, и? Резултати су у глобалу поражавајући...граница уласка у сексусалне односе је померена на доле, све ћешће се улази у полни контакт, све већи број абортуса је из године у годину...многе друге ствари имају много већу снагу и моћ од школе која и сама бива саплитана како од стране лоше и промашене државне концепције образовног система., преко улице, медија, са њиховим наметањем шунда као вредности, тако и од стране великог броја родитеља који или нису способни за васпитање своје деце или сами нису васпитани па немају шта квалитетно ни да пренесу деци. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Šta smeta ubaciti u gradivo biologije, kao jednu oblast nešto takvo, sad je to 7. razred kad se radi ljutsko telo, e kada pi se samo malo više pažnje posvetilo tome ne mora da bude nešto preterano jednostavno recimo 2-3 časa da se odvoje za takva predavanja. Ja sam napisao 4-mjesčni poseban kurs koji bi bio sastavni dio nekog predmeta kao dodatak, ADD a ne utopljen u njega. I glasao sam isto kao i ti u okviru recimo biologije al može i vjeronauke, to je sasvim svejedno kome će se priklepnut. Nisam za to da se baš to obrađuje u biologiji a usput. Naravno da će se i tamo raditi mnogo toga ali to je onda s biološke strane, na kursu bi to bilo interdisciplinarno i više imalo karakter lične edukacije i vaspitanja nego nekakve egzaktne nauke. Ne treba mješat nastavu egzaktnih prirodnih disciplina s ovim, na kraju nije ni biologija biologijom a ni taj kurs polnog obrazovanja tim kursom kako treba bit kad je oboje smućkano pa ni jedno a ni drugo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Август 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 25, 2013 p.s kako se menja ime? Tražim i ne mogu da nađem, nekada sam znao gde je sad prođoh celo "Podešavanje", nema ga nigde Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Колико деца нису едукована... Solomon Kane, Плутон, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ja bih bas mnogo voleo da se ovaj predmet sto pre uvede, najbolje kao skroz odvojen. Ne bi bilo lose vec sledece skolske godine, ako moze, to bi bilo idealno. A onda, nakon nekog vremena bih sedeo u hladovini, gledao kako sve to skroz propada, i smejao se svim ovim naivnim (?) pricama koje vidim ovde. Naravno, na forumu bih otvorio posebnu smejucu temu, gde bih prvo postavio link od ove, a onda jedno 50 smajlija koji se valjaju od smeja... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ovo oko cega se odrasli raspravljaju sve opcije ovde a i drugde recene deca vec znaju. Informishu se najvise preko prepucavanja odraslih koji bi trebalo da donesu odluku sta je za decu najkorisnije. Posto zivimo u vremenu gde informacije jure svetlosnim brzinama nije ni cudo da se deca uce samo dosetki nadmudrivanja bez kojih u srbiji ne moze da prodje nijedna debata i legitimno ih koriste. PS mjock. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука