Mironosica Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Па претпоставио сам да ниси Православац, јер онакве цитате из Светог Писма никада не би ставио да јеси. evo : https://www.pouke.org/forum/topic/28484-bog-je-postao-covek/page-2 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Ja bi rekao da ti ne znas sta pise u Pismu oko toga ko je Kreirao sve ( znam da je shvatanje reci " sve " izuzetno tesko, ali potpuno te razumem ) Isaija 45:5-7 Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga; opasah te, premda me ne znaš, Da bi poznali od istoka sunčanog i od zapada da nema drugog osim mene; ja sam Gospod i nema drugog, Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. ( cak se i rimuje ) Ako ima nesto nejasno u ovim stihovima, tu sam. samo tri puta je ponovljeno " nema drugog " Jel' treba jos ? OK " Opet jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a dođe i Sotona među njih da stane pred Gospodom. " ? da nastavim ? CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Pomaže Bog, brate! Pretpostavljam da imaš sumnje u vezi toga da li je Hristos Bog. Recimo, u ovim stihovima: "Bog je Gospod i javi se nama, sastavite praznik sa grančicama do rogova žrtvenika." (Ps. 117, 27) i "Reče Gospod Gospodu mome: >>Sedi meni s desne strane da položim neprijatelje tvoje kao podnožje nogama tvojim<<" ja vidim da je "Bog Gospod", tj. da je Hristos Bog. Oprosti, ne poznajem baš najbolje Sveto Pismo, ali mislim da upravo zbog toga što Bog želi da čovek obitava u zajednici sa drugim ljudima i, pre svega, sa Njim, i sam Bog obitava u zajednici (sa samim sobom) - jedan Bog u Trojici. Jer, kako i zašto bi On, koji je savršen, Sam Sebi dovoljan, učio nas da obitavamo u zajednici ljubavi, ako pre toga On Sam već nije u toj zajednici. A Bog se ovaplotio zbog velike ljubavi svoje prema palom čoveku radi spasenja njegovog. On je izabrao nas, premda nije morao, i zbog toga je njegova ljubav savršena. Zato je Bog postao čovek. Ne zato što je morao, već zato što je hteo, nas radi. Moje mišljenje... "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Па претпоставио сам да ниси Православац, јер онакве цитате из Светог Писма никада не би ставио да јеси. Pa sta ako nisam Pravoslavac, jel to greh ? Sta je pogresno u citiranju Svetog Pisma, sta sam lose uradio, koga sam optuzio, kome sudim, kome govorim da ne radi to sto radi i ne veruje to u sta veruje ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Pa sta ako nisam Pravoslavac, jel to greh ? Sta je pogresno u citiranju Svetog Pisma, sta sam lose uradio, koga sam optuzio, kome sudim, kome govorim da ne radi to sto radi i ne veruje to u sta veruje ? ljudi te lepo pitaju , a ti se ljutiš ovo si ti , zar ne ? : Zivim u Novom Sadu gde sam i rodjen bez mogucnosti verovanja. Temeljno sam proucavao Sveto Pismo 25 godina i dan mi je ulepsan kada neko pocne da me ubedjuje sta u Svetom Pismu pise. Ja sam srbin i postujem SPC, tako da ja nemam poterbu da svestenstvu SPC objasnjavam sta je levo a sta je desno u Pismu.Sta ima veze sa recima Isusa Hrista a sta nema. https://www.pouke.org/forum/topic/30988-prazni-razgovori-smrt-za-du%C5%A1u/page-3 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 "Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. ( cak se i rimuje )" Jupiter, postoje mesta u Svetom Pismu gde je prevod neadekvatan, u ovom slucaju nije "zlo", nego "nevolja". Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Pomaže Bog, brate! Pretpostavljam da imaš sumnje u vezi toga da li je Hristos Bog. Recimo, u ovim stihovima: "Bog je Gospod i javi se nama, sastavite praznik sa grančicama do rogova žrtvenika." (Ps. 117, 27) i "Reče Gospod Gospodu mome: >>Sedi meni s desne strane da položim neprijatelje tvoje kao podnožje nogama tvojim<<" ja vidim da je "Bog Gospod", tj. da je Hristos Bog. Oprosti, ne poznajem baš najbolje Sveto Pismo, ali mislim da upravo zbog toga što Bog želi da čovek obitava u zajednici sa drugim ljudima i, pre svega, sa Njim, i sam Bog obitava u zajednici (sa samim sobom) - jedan Bog u Trojici. Jer, kako i zašto bi On, koji je savršen, Sam Sebi dovoljan, učio nas da obitavamo u zajednici ljubavi, ako pre toga On Sam već nije u toj zajednici. A Bog se ovaplotio zbog velike ljubavi svoje prema palom čoveku radi spasenja njegovog. On je izabrao nas, premda nije morao, i zbog toga je njegova ljubav savršena. Zato je Bog postao čovek. Ne zato što je morao, već zato što je hteo, nas radi. Moje mišljenje... Bog ti pomogao brate. Nema nikakve sumnje da je Hristos ( sto znaci Mesija ) bio Bog. I kao sto je sam rekao " Jedno sa Ocem /Gospodom Bogom " - u Duhu / recima i delima. Posto su sve reci koje je rekao Oceva Istina i sva dela koja je ucinio u svojoj trogodisnjoj misiji, koja je pocela kada ga je krstio Sveti Jovan Krstitelj su Volja Njegovog i Naseg Oca. Ni ja nemam nikakve koristi sto imam Pismo u malom prstu, tako da se ti i ja i bilo ko drugi ne razlikujemo po koristi koju neko moze da ima. Ali cinjenice da Isus nije Gospod Bog se nalaze sirom cele biblije a narocito u recima Hristosa. Cak je i tvorac hriscanstva Sveti Pavle ( koji je " dosao na ideju " da je isus - Gospod Bog " ) u poslanici Korincanima rekao : " Onda kraj, kad preda carstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu. Jer Njemu valja carovati dokle ne položi sve neprijatelje svoje pod noge svoje. A poslednji će se neprijatelj ukinuti, smrt. Jer sve pokori pod noge Njegove. Ali kad veli da je sve Njemu pokoreno, pokazuje se da je osim Onog koji Mu pokori sve. A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu. " Hristos je Duh Boziji - Istina koji se zavrsava kada se sve zavrsi i kada Gospod Bog bude usao u vecnost sa onima koje je za tu vecnost odredio pre nego sto je covek i stvoren ( oni koji se nalaze u takozvanoj Knjizi Zivih ) Isus je kristalno jasno u " paraboli o vinogradu " objasnio da ne dolazi on fizicki " drugi put " , nego da dolazi Njegov Otac - Gospodar Svega. Matej 21:33-40 " Drugu priču čujte: Beše čovek domaćin koji posadi vinograd, i ogradi ga plotom, i iskopa u njemu pivnicu, i načini kulu, i dade ga vinogradarima i otide. A kad se približi vreme rodovima, posla sluge svoje k vinogradarima da prime rodove njegove. I vinogradari pohvatavši sluge njegove jednog izbiše, a jednog ubiše, a jednog zasuše kamenjem. Opet posla druge sluge, više nego pre, i učiniše im tako isto. A po tom posla k njima sina svog govoreći: Postideće se sina mog. A vinogradari videvši sina rekoše među sobom: Ovo je naslednik; hodite da ga ubijemo, i da nama ostane dostojanje njegovo. I uhvatiše ga, pa izvedoše ga napolje iz vinograda, i ubiše. Kad dođe dakle gospodar od vinograda šta će učiniti vinogradarima onim? " Tu ne pise da ce Sin da ostane ziv samolansira se u atmosferu i onda se leteci na oblaku vrati kao " gospodar ". Po hriscanskom ucenju Otac ne postoji, u tom ucenju Sin je sve i svja. Nije Bog " postao covek ", Bog je oduvek bio covek. Bas kao i ti ( ili bilo ko drugi ), ti nisi " postao " covek nego imas neprestano postojanje od Boga preko prvog coveka ( na ovoj Planeti ) preko svih tvojih predaka tvoje krvne linije iz koje si se rodio. Ti ( ili bilo ko drugi ) nisi mogao da se " ne rodis ". samo je stvar Bozijeg tajminga. Isus ti je ocigledan primer, od prvog coveka 4 dana ( 4000 godina ) u liniji Davidovoj se radja Mesija. Nije lako ( a nije ni tako tesko ) coveku da shvati nepogresivost Kreatora u stvaranju Carstva Bozijeg ( koje se nalazi u onima koji ce biti spaseni smrti ) CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Ovo nije misljenje nego cinjenice Bozijih prorocanstava, tako lakih za shvatanje. :good2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Ali cinjenice da Isus nije Gospod Bog se nalaze sirom cele biblije a narocito u recima Hristosa. Witness (1985) - IMDb "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 O ogo naš dobri pa ti si odmoran za ovo. Oglo је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 O ogo naš dobri pa ti si odmoran za ovo. Baš zato što nisam odmoran za ovo ; ) Zlatno pravilo foruma, don`t feed the troll Volim_Sina_Bozjeg and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Mislim da nije trol, nego covek kojem nisu jasne neke stvari i postavlja pitanja... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Mislim da nije trol. Jok, Jehovin svjedok na pravoslavnom forumu je episkop Mironosica, Volim_Sina_Bozjeg, verum est in beer and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 A sta znas, ima nas raznih al kakve veze ima i da je jehovin svedok? pa to je samo (trenutno) stanje uma... nana је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 A sta znas, ima nas raznih al kakve veze ima i da je jehovin svedok? pa to je samo (trenutno) stanje uma... Pa da Bog pomaže i večno živi ali sa druge strane misliš li da Bog pomaže i onima koji postavljaju pitanja a ustvari je relevantan i Istinit samo u svojim unapred smišljenim odgovorima? Tu se dobija paklena zamka da si u nekom normalnom i Bogougodnom dijalogu radi misionarenja sopstvenog pogleda na svet i Bogopoznanja. Nije još izašao u svet otvoren za Drugog. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 A sta znas, ima nas raznih al kakve veze ima i da je jehovin svedok? pa to je samo (trenutno) stanje uma... Nisam teista / religiozna osoba, nikome ništa ne prodajem, niti govorim šta da radi ili misli, bibliju proučavam 25 godina, ukoliko želiš to da proveriš, nađi mi najjačeg teologa na ovom sajtu, pa da organizujemo.civilizovanu debatu baziranu na međusobnom pošrovanju. Ti si više nego očigledno prilično neupućen u tekst Pisma. A za osobe, koje koriste čarobni " argument " - " On je trol " mogu samo da kažem da su patetične. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Ово је првенствено Православни форум, а и да није, није дозвољено хулити на било коју религију, а поготово на Православље. Рећи да је Господ Исус Христос само човек и да није Бог је тешка хула. И још убеђујеш друге на форуму. Буди ти шта год хоћеш и веруј у шта год хоћеш, али немој да вређаш нашу веру. А ти можеш и цео живот да проучаваш Свето Писмо, џаба ти, када ништа ниси научио. Просипање цитата није знање Светог Писма. А и ко си ти да теби неко доводи најјачег теолога? Остали људи на форуму нису достојни "дебате" са тобом? А омаловажавање других са твоје стране није уопште лепо. Ти си копетентан да некоме одредиш да ли је неко упућен или не у Свето Писмо? Не, ниси уопште. Ти си само један горд и надмен човек који мисли да је открио све тајне и да све зна. Него ми је жао што ћеш цео живот провести у заблуди. A ti si kao vidovit? @JuPiter tebe obuzo neki takmicarski duh? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука