коЖељ њацИ Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Silence , Срђан Ранђеловић and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Sve zavisi od kvaliteta.. Kvaliteta čega, Darling? @Željko Samo zato ne slušaš turbo folk? Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Turbo folk mogu samo malo udareni mokrom čarapom da slušaju. To sem što nervira čoveka unosi mu nervozu. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Turbo folk mogu samo malo udareni mokrom čarapom da slušaju. To sem što nervira čoveka unosi mu nervozu. Pogledaj u zemlju, videćeš asFalt Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Pogledaj u zemlju, videćeš asFalt Evo trčim da vidim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 E pa onda uzmite ovo.. Šta je ovo? Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Šta je ono? ... gospodine Popoviću Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Turbo folk mogu samo malo udareni mokrom čarapom da slušaju. To sem što nervira čoveka unosi mu nervozu. Кад сам кући изборим се са турбо фолком, него шта да радим са оним иритантним пиштавим гласићима из цртаних филмова bangin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Da, ok, znam ko su Pulp, međutim zašto na srpskom? A inače, pričao mi je jedan kolekcionar za tog Belog orla, to je jedno od najtraženijih odlikovanja na svetu. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Dobro i veli Indira, pogledaj u zemlju i (umesto zemlje) videces asfalt, za to je glavni krivac Klendestino iz Blufonaca. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Август 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Kvaliteta čega,Darling? @Željko Samo zato ne slušaš turbo folk? Naravno da ne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Pa koji će još pametan čovek to da sluša kada nam pevaju ko zna kakve budale. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Indira u ovom kratkom delu veliča dostignuća naših radenika i pre svega građevinaca. Putara. Zapravo šta ona želi reći... "Imali ste stoko seljačka zemljane puteve, sve razlokane, i sa planina sa kojih ste silazili kotrljali ste se jer niste znali kako drugačije. Onda je došao drug Mrka i jedna njegova reč je bila dovoljna. Tamo gde su bile baruštine sada je asfalt. Tamo gde je bio običan put, sada je autoban." Tako da u pesmama treba tražiti i gledati i ono što je iza... Pesme su to.. Alegorija, hiperbola... te gradacije već. Juan Valdez, Grizzly Adams, Silence and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Indira u ovom kratkom delu veliča dostignuća naših radenika i pre svega građevinaca. Putara. Zapravo šta ona želi reći... "Imali ste stoko seljačka zemljane puteve, sve razlokane, i sa planina sa kojih ste silazili kotrljali ste se jer niste znali kako drugačije. Onda je došao drug Mrka i jedna njegova reč je bila dovoljna. Tamo gde su bile baruštine sada je asfalt. Tamo gde je bio običan put, sada je autoban." Tako da u pesmama treba tražiti i gledati i ono što je iza... Pesme su to.. Alegorija, hiperbola... te gradacije već. Управо тако. Мислим да има и елемената љубоморе који се односе на Ану Бекуту прикривених удварањем Мрки тако да ова песма осим незахвалности народа за тему има и љубав. Такође, стихови су извучени из контекста. Овој песми се не може приступити површно, а сам постављач је исекао само 7 секунди из једног обимног дела, осиромашио читав један део културе те нас је тиме лишио спознаја повезаности ових са другим стиховима и затворио простор за озбиљну дискусију о песми. Жедни, nana, Јаков. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Postavljač teme nas je lišio velikog umetničkog dela, koje ne može da se sagleda iz ove kratke perspektive... Da ne bi iko bio uskraćen... SAMO NOCAS DA SI TUPogledaj u nebo,,videces zvezdato su moje suze,koliko ih ima.Nisu jedna,dve nego milijarde,Sve zbog tebe gade,Sve zbog tebe gade. (Kosmološki odnos prema voljenom. Indira opet ruši tabue i pokazuje da joj pored stranih jezika ni astrofizika nije strana. Ona navodi tačan broj nebeskih tela i naslućuje se da joj astronomija nije hobi, već da se izgleda radi o veoma upućenoj osobi...) Pogledaj u zemlju,videces asfalt,to je moja dusa,svi po njoj gazeTi si tako hteo krila da mi slome,Uzivaj u tome,Uzivaj u tome. (Ovde se već pesma dotiče i teološko-eshatoloških dimenzija. Da li je Indira zapravo anđeo (krila). Vraćamo se asfaltu... Zašto baš asfalt a ne makadam, ili kako mi kažemo tucanik. Zašto asfalt a ne zemljani put.. Znači opet Mrka je u pitanju. Nalućuje se sado-mazohistički odnos sa voljenim. Hmmm.. treba se ovde već konsultovati sa prof.Jerotićem. Ref.A samo nocas da si tu,sve bih ti oprostila.ali jedno ne moguto sto nisi tu,to sto nisi tu. Čista lirika. Ko da je Kosovka đevojka svoje reči u Indirina usta stavila. Indira se odriče sebe radi njega. Šta ima više. Ovo je hrišćanska pesma definitivno. Samo nocas da si sam,sve bih ti oprostilaali ne mogu jer znamda ti nisi sam,da ti nisi sam. Vraćamo se motivu pada. Ona hoće da oprosti, ali je ipak ljubomorna na suparnicu i pada na toj stepenici. Pogledaj u zemlju,videces asfalt,to je moja dusa,svi po njoj gazeTi si tako hteo krila da mi slome,Uzivaj u tome,Uzivaj u tome. Vraćamo se glavnom motivu, putara i sado-mazohizma. Pesma se završava krešendom i dolazimo do sjajnih zaključaka. Da ne bi patile i bile žrtve nekog perverznjaka, devojke nikako se ne zanimajte astronomijom i astrofizikom. Tako je počelo kod naše Indire, a vidite kako je završila. Berkut, коЖељ њацИ , Плутон and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука