Jump to content

У чему највише уживате....?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

On 1. 3. 2016. at 20:47, Рапсоди рече

:smeh1: :smeh1: Evo me tu sam ciam i smejem se....... :)

Nisam to rekla........kakva umerenost...........ja sam pričala o višem obliku uživanja ..........onom nebesnom........kad probiješ zemaljske okvire....... no nije to za svakoga :ani_biggrin:

мислим да се баш ради о умјерености..Господ није против уживања већ против неумјерености у истом..

тијело смо, душа, и дух,и свако од то троје тражи своју храну..потребна је умјереност да бисмо правилно избалансирали потребе ово троје..

и да, уживам да `вако "паметујем"  :)))

Подели на овим сајтовима

• Одговори 356
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 1. 3. 2016. at 23:51, Плутон рече

Taj рад брате, мученички је овај живот. :)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

On 1. 3. 2016. at 14:17, Лапис лазули рече

evo Boban gore razbi glavu iz cista mira covek   :smeh1:  ;)

Свако се чеше тамо где га сврби...

Тај кекс је супер ствар, знам из прве руке. Причао ми један што је глед'о...

Елем, лепо је почела тема, заиста ми се допала. Овим спајањем је чак добила и деловало је да има смисла.

On 1. 3. 2016. at 23:53, Pancakes рече

Mi koji ne pominjemo seks, jasno je da nemamo praxis u tome. :stadaradim:

Најчешће је супротно. Теоретичари.

Подели на овим сајтовима

On 2. 3. 2016. at 10:22, 3006 рече

Свако се чеше тамо где га сврби...

Тај кекс је супер ствар, знам из прве руке. Причао ми један што је глед'о...

Imao je keks i rado ga se seca ;)

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

I plazma keks ne pušta te da odrasteš.  :D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 1. 3. 2016. at 22:11, Рапсоди рече

Не, сви смо падом одозго........попримили мало свињског....неко мање неко више..........али позвани ........да то свињско превазиђемо.......узлетимо

као албатроси...............Није то лако .........од свиње постати албатрос.......али се може .......када се хоће........  :mahmah:

Ovo ti mnogo više liči na Origenovu ili neke druge dualističke jeresi nego na hrišćanstvo.

Nismo bili čista bestelesna bića koja su pala u prljavi materijalni svet, na različite spratove, bar ne po pravovernom hrišćanskom učenju. Ne delimo se na duhovne, duševne i telesne - to čine gnostici i manihejci.

Kada se čini da takvu podelu Pavle uvodi, to je posledica njegove debate sa gnosticima u kojoj naizgled, ali samo naizgled preuzima njihovu terminologiju, ali je obrće i, kod nas - katastrofalno lošeg prevoda. Mogu dalje o ovome ako nekog zanima.

Mi se ne delimo na klase manje ili više telesnih, manje ili više duhovnih. Svi smo telesni, a jedan je Duh, Kome se možemo otvoriti ili ne.

Svi smo svinje ;)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 2. 3. 2016. at 18:37, Paradoksologija рече
Svi smo svinje ;)

Ја богами нисам ако си ти........ :):smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 2. 3. 2016. at 18:37, Paradoksologija рече

Ovo ti mnogo više liči na Origenovu ili neke druge dualističke jeresi nego na hrišćanstvo.

Nismo bili čista bestelesna bića koja su pala u prljavi materijalni svet, na različite spratove, bar ne po pravovernom hrišćanskom učenju. Ne delimo se na duhovne, duševne i telesne - to čine gnostici i manihejci.

Kada se čini da takvu podelu Pavle uvodi, to je posledica njegove debate sa gnosticima u kojoj naizgled, ali samo naizgled preuzima njihovu terminologiju, ali je obrće i, kod nas - katastrofalno lošeg prevoda. Mogu dalje o ovome ako nekog zanima.

Mi se ne delimo na klase manje ili više telesnih, manje ili više duhovnih. Svi smo telesni, a jedan je Duh, Kome se možemo otvoriti ili ne.

Svi smo svinje ;)

Јао Парадоксална увек ме насмејеш, опет си свашта нешто осмислила што ја нисам мислила ;)

Ово горе што сам рекла, је чиста метафора, боље рећи симболика.Ја нисам дипломирани теолог.........оно теолог јесам...,,,,,али недипломирани  :smeh1: 

Значи не пишем академским језиком , но језиком симболике  / ти рече да никада ниси имала проблема у разумевању симболиста  ;) , некако моју симболику увек погрешно сконташ / Но шта сам хтела рећ...............овом малом метафорицом, ја нисам измислила неки нови догмат вере, неку нову заповест, нити покушавам угурати горе написано у Божије заповести. Свиња као свиња јасна је симбилика, опет и албатроса је јасна симболика........

брате мили не морам ваљда и то да анализирам.

Стоји сви смо свиње или својим понашењем попримамо доста тога свињског, али........али свако од нас у себи носи и АЛБАТРОСА, е сад  која ће живуљка у нама преовладати ............и да ли се повремено смењују ............то је на нама......имамо слободу да бирамо............. и не дај Боже да умремо као свиње...........

да  наши последњи  трени

овде на земној сени .......

буду  свињски  трени............ :D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...