Anika Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Откуд знаш, јел ти реко? Боље ти то провери с њим Ма какви, не мора ништа да ми каже, све ми јасно и без речи! "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Pa teško da mogu da idu zajedno asketski način života i odricanje od ovoga sveta sa uživanjem u slastima koji ovaj svet pruža.Već smo nešto načeli na tu temu sa Rapsodijom koja se gnuša izraza uživanje. Nije u toj raznoj literaturi samo sporan anti-kosmički stav prema svetu, mada ima i toga. Zaista, ima slavljenja totalnog uništenja tela i zdravlja i raznih nepotrebnih morbidarija. Ima i svačeg drugog što me sablažnjava. Totalna sigurnost u svoju ideju o zagrobnom životu i njegovim krutim pravilima - nekad su to mitarstva, nekad razni prikazi pakla, ali zajednička im je potpuna mirna sigurnost da to tako jeste i mora da bude - a često pravila razvrstavanja deluju gore nego u Aušvicu, a bezlična atmosfera osude je gora nego kod Kafke. Kad bih verovala da je Bog iole sličan tome, morala bih da se borim protiv takvog Boga, to bih smatrala za svoju ljudsku dužnost. Zero је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 E kod mene nema slaganja ,sve što se icepa ide odmah u kotao. Pa to kao kod mene, cepa se i jeseni i zimi i prolece i u leto ako treba, nema velikih gomila iscepanih drva koje lepo uzmes kad je zima znaci istrcis na minut pokupis i bezi u kucu, nego ove male gomile sto traju 4-5 dana, sto znaci da moras da izadjes ko pravi muskarac i po snegu cepas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2016 @@Anika,malo smo obogatili temu..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 ОК, није проблем. (Наравно, не могу да читам од почетка, једва сам и оно пре похватала шта је ко писао. ) "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Pa teško da mogu da idu zajedno asketski način života i odricanje od ovoga sveta sa uživanjem u slastima koji ovaj svet pruža.Već smo nešto načeli na tu temu sa Rapsodijom koja se gnuša izraza uživanje. A stvarno je dobra tema upravo ovo što pominješ. Kako smo izjednačili uživanje u divnim stvarima koje ovaj svet nudi (kao autentičnu radost života) sa robovanjem nekim "uživanjima" koja su nam loša zamena za ljubav koja nam nedostaje? Zašto uopšte koristimo izraz "strast" (stradanje) za umetnost i nauku i druge stvari koje nas ispunjavaju? Možda zato što uključuju i trud, i neku vrstu krsta, pa se iz njih može nešto dobro i vaskrsnuti - ali baš zbog tog izraza ih mnogi tako lako osuđuju. Ja odavno ne mogu i neću. Иван ♪♫ and Zero је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Pa to kao kod mene, cepa se i jeseni i zimi i prolece i u leto ako treba, nema velikih gomila iscepanih drva koje lepo uzmes kad je zima znaci istrcis na minut pokupis i bezi u kucu, nego ove male gomile sto traju 4-5 dana, sto znaci da moras da izadjes ko pravi muskarac i po snegu cepas. Kod mene dođe prvo kamion,istovari 5,6 metra pa ja to onda poslažem u pomoćnu prostoriju a svaki dan cepam koliko mi treba i odmah bacam u forunče. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 E, sad, u čemu ja uživam?Valjda u tome kada snivamsve što izgleda dalekoi što sam čitav život ček'o...Volim da stihotvorimi koga ćutanjem smorim;prirodom zelenom šetami ponekad nekom smetam.Volim u srcu svom da pevam,da se tvrdoglavim kad me nećeni za malko parče sreće...Već sam rekao, volim da snevam.Uživam da pričam s drugom ateistom,tad ko da sam pred dušom čistom,ili bar iskrenom, tu nema kraja pričii tada odnos na bratski bar zaliči.Ponekad igram igrice,gledam na nebesnom svodurastreptale plave svice...Tad sanjam večnost i slobodu.Ovoliko sam mog'o u stihu... A pride još volim da pravim od čačkalica i šibica modele (u poslednje vreme slabo zbog obaveza), volim kad moja mama napravi picu... Počeo sam da volim svoju profesiju u skorije vreme, tako da se nadam da će to još više da raste Драшко, Maslacak_, Иван ♪♫ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Уживам да читам Арсенију, Драшка и још неке... Волела бих да научим да пецам, чисто онако, мало за своју душу. Али још се није појавио добровољац који би ме упутио у тајне заната. Драшко and Neša_ је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 A stvarno je dobra tema upravo ovo što pominješ. Kako smo izjednačili uživanje u divnim stvarima koje ovaj svet nudi (kao autentičnu radost života) sa robovanjem nekim "uživanjima" koja su nam loša zamena za ljubav koja nam nedostaje? Zašto uopšte koristimo izraz "strast" (stradanje) za umetnost i nauku i druge stvari koje nas ispunjavaju? Možda zato što uključuju i trud, i neku vrstu krsta, pa se iz njih može nešto dobro i vaskrsnuti - ali baš zbog tog izraza ih mnogi tako lako osuđuju. Ja odavno ne mogu i neću. Ne znam meni strast uopšte nema negativnu konotaciju niti bestrašće pozitivnu.Strast kao stradanje meni nije blisko shvatanje tog pojma.Strastvenost u nečemu po meni uopšte nije stradanje nego uživanje,ogromno zadovoljstvo koje osećamo dok nešto radimo.Strastveni umetnik recimo neko ko na jakom emotivnom nivou izvodi svoje delo,uživljava se u njega,nosi ga na jedan originalan i poseban način.Strast kao emotivni zanos,polet,extaza. Иван ♪♫ and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Kod mene dođe prvo kamion,istovari 5,6 metra pa ja to onda poslažem u pomoćnu prostoriju a svaki dan cepam koliko mi treba i odmah bacam u forunče. Pa da tako kod uglavnom svakog normalnog, osim kod mog komsije koji kupi i 5-6 metara drva, ali i pored toga ide u lokalne sumarke i sece drva, pa ga vidis kako svaki dan vuce po neko sa sobom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 uživam u toplom mirisnom prolećnom povetarcu u polusenci velikog drveta... Плутон, Pancakes, Zero and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Svakako, zato ja to pobacam na kamaru ili ostavim nekom da on slozi. ma da, samo da ne pokisne Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Posto ste se dosta bazirali na ovim klasicnim zadovoljstvima, jel ima nesto sto vas zadovoljava da kazem metafizicki? Recimo vidite neko umetnicko delo cak iako ne preferirati tu granu umetnosti i prepoznate tu neku sustinu stvari o svetu oko vas zbog cega se najezite, i ostavi nezaboravan utisak na vas jer govori tu neku istinu o svetu i zivotu? Ili poslusate neku pesmu, muziku, odgledate film, seriju sta vec, procitate knjigu. Ili bilo sta drugo ne mora biti umenost. Рапсоди, Иван ♪♫, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Posto ste se dosta bazirali na ovim klasicnim zadovoljstvima, jel ima nesto sto vas zadovoljava da kazem metafizicki? Recimo vidite neko umetnicko delo cak iako ne preferirati tu granu umetnosti i prepoznate tu neku sustinu stvari o svetu oko vas zbog cega se najezite, i ostavi nezaboravan utisak na vas jer govori tu neku istinu o svetu i zivotu? Ili poslusate neku pesmu, muziku, odgledate film, seriju sta vec, procitate knjigu. Ili bilo sta drugo ne mora biti umenost. Ljudi.Posebni ljudi mi ostave nezaboravan utisak.Duh koji je u njima.Ponekad i do suza odusevljenja. Драшко, Anika and Zero је реаговао/ла на ово 3 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука