Jump to content

Sta ljude tera da mrze sopstveni narod

Препоручена порука

Не знам д ли се сећате те године кад је била "олуја" око Илиндана или баш за Илиндан било је велико невреме овде у Војводини и гром је пуко у звоник православне цркве истовремено кад и у звоник католичке у Новом Саду. А у јануару на св. Саву гром је ударио у РТС у скупштину и у Саборну Цркву.

" Да се Срби на оружје дижу,

Ал се Срби дићи несмедоше..."

Подели на овим сајтовима

Kako to sve lepo zvuci...Samo sto si zaboravio da smo tako "osvajali" i po Bosni,pa su,dok su Srbiji udarali sankcije na aerodrom u Tuzli sletali nemacki helikopteri,noseci svakojaku a pre svega oruzanu pomoc bosanskim snagama. Sitna smo mi riba brate,ne mozemo ni svoje da odbranimo a kamoli tudje da prisvajamo.

Брате мој Деки нисам ја ништа заборавио али само кажем да смо несложни до зла Бога , кад већ тако морам да кажем . Све је то познато нажалост . Али још нешто да кажем нису Срби ишли ништа да присвајају , како ти кажеш , већ су покушали да бране своје али нажалост због неслоге нису успели . 

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Није ми јасно како се може вољети било ко други ако се не воли ближњи, аутошовинизам је по томе исто деструктиван као и сам шовинизам.

Подели на овим сајтовима

Cekaj a sta tacno se smatra za teorijom zavere? Da su i Hrvati i Bosanci i Siptari podrzavani od strane zapada,nato-a i amerike? Da nisu odgovarali za svoje zlocine? Da i oni koji su kao nesto odgovarali bolje da nisu jer je manje ponizno,da su svi imali pomoc u svakom smislu drugih,da su protiv nase vojske ratovali i al kaide,placenici i mnogi slicni zajedno sa zapadnim silama,da smo zrtva nepravde od do,da su Srbi jedini odgovarali i samo oni,da drugi slave,zamislite da Srbija slavi oslobodjenje Srebrenice i da u toku proslave Ratko Mladic daje intervju kako je to bila super akcija bez mrlje i da smo pride punopravan clan kao takvi eu kao sto Hrvatska slavi oluju a Ante Gotovina kao uvazeno i veliko ime evropske Hrvatske cini,da se od nas trazi mnogo vise nego sto se trazilo od bilo koga,da se ne staje,da jedna profasisticka propaganda zapada ima uporiste u "nasim" strankama,nvo udruzenjima,medijima,da su Srbima ili pripisivani zlocini koji nisu pocinjeni odnosno izmisljeni kao npr povod za bombardovanje u slucaju Racak ili su zlocini zlonamerno povecavani...

Jel to teorija zavere ili je istina? I ako je teorija zavere sto je i sta nije tacno?

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Мало сам причала са људима на ову тему, који су у том фазону. Схватила сам следеће; ради се о генерацији која је деведесетих била сувише мала да схвати политику а довољно велика да види ужас, и о генерацији која је учена од стране комуниста да је само помињање префикса "срб" већ зло и табу. 

Деведесете су злоупотребиле све симболе париотизма, вере и србства за оправдање злочина и довођење у заблуду младих патриота. 

Сетимо се резбарија светаца на кундацима пиштоља, шмркање кокаина док се око врата клати наааааааааааајвећи златни крст и сличне ствари. 

То све наравно није било случајно, то је урађено смишљено, како би повезали у нашим главама те појмове и симболе са злом.

Нажалост, медији су ефикасно затровали читаве генерације срба,поштених и добрих, који су сад у пуној снази да бране Србију...и то не чине...

Палма, Пинк, Скандал....о красота једне деценије...

Подели на овим сајтовима

Jel to teorija zavere ili je istina

Nije teorija zavere, nego jednostavno dogovor, mi ćemo tebi ovo, a ti ćeš nama ono. Druškane zovi to kako hoćeš zavera ili kako god. Ako je Srbija Ruska interesna sfera, znači iza nas stoji Rusija, ako je Hrvatska Američka interesna sfera znači da Hrvati sve rade u dogovru sa Amerikom. Znači to je rat interesa, a ne neke zavere. Zašto u opšte se spominju  zavere, ko da smo mi neka svetska ekonomska ili vojna sila, pa svi gledaju kako da nas smaknu i podele, a ovako mi jedna tačkica na karti sveta, 80% ljudi u svetu ne zna da mi u opšte postojimo. 

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Палма, Пинк, Скандал....о красота једне деценије...

Не бих ја занемарио ни утицај Б92 и њихове пројекте денацификације. Колико су само имали катарзичних емисија, а нека омладина је само то слушала. 

Подели на овим сајтовима

Свакако, то је само друга страна истог долара

Подели на овим сајтовима

Nije teorija zavere, nego jednostavno dogovor, mi ćemo tebi ovo, a ti ćeš nama ono. Druškane zovi to kako hoćeš zavera ili kako god. Ako je Srbija Ruska interesna sfera, znači iza nas stoji Rusija, ako je Hrvatska Američka interesna sfera znači da Hrvati sve rade u dogovru sa Amerikom. Znači to je rat interesa, a ne neke zavere. Zašto u opšte se spominju  zavere, ko da smo mi neka svetska ekonomska ili vojna sila, pa svi gledaju kako da nas smaknu i podele, a ovako mi jedna tačkica na karti sveta, 80% ljudi u svetu ne zna da mi u opšte postojimo. 

Mozemo nazvati to i teoriju interesa nemam problem,problem mi je kad ljudima trebam objasnjavati da jedan i jedan jesu dva i da su ovakve stvari tacne,sad da li je to sto nas mrze iz ne znam kog razloga,da li je to sto smo im ruzni,da li je to sto je veci interes preovladao,da li je to sto ne vole sto smo pravoslavci,da li je to sto im se ne svidja sarma apsolutno nije bitno,ali to jeste tako.

Ali sa nama se tako postupa ne 10 ili 20 godina nego mnogo vise,pa smo imali i saveznicka bombardovanja i jos mnogo zala za koje nismo zasluzni.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Шта тера људе да мрзе сопствени народ...

1. Најлон пијаца, иду два Србина и причају:

- Мани њега прескуп је.

- А код оног ћелавог ?

- Немој код њега да купујеш, он је Србин !

2. Србијанци за Србе из Босне: Они су Цигани.

Срби из Босне за Србијанце: Они су Цигани.

3. Током ратова 90-их, домаће становништво у Војводини дакле Срби и њихова реакција на долазак избеглица: 

- Јао ових има ко Кинеза, сад кад сви дођу појешће нам сав леба.

4. Реакција избеглица на Војводину:

- Ми смо мислили да сте ви овдје богати а овдје све нека сиротиња.

Поп избеглица: - Жељо, ако горштак дође у Војводину и не направи за годину дана посо тај је будала. Ево ја сам овдје дошо само са двоје пари гаћа.

- Значи ја сам будала?

- Не, ти ниси горштак.

5. Избеглица после 10 година избеглиштва:

- Мајке ми ја сад не знам више који је мој народ. Овдје су Срби и ја сам Србин али ја никако да се уклопим. А кад одем у Хрватску јесу тамо усташе ал некако ми лакше са њима имамо исте обичаје, језик, све сем вере. А јопет кад бих тамо осто можда би ме и убили. А ови овде ме неће убити али ме неће никад прифатити за свога.

6. Београђанка: Ми смо стари београђани , наша породица, а сад је пун Београд неких сељака с јужне пруге и избеглица. То више није мој Београд.

( Вероватно су овако и преостали муслимани говорили после Карађорђа у БГ)   :)

7. Србин из Босне за Србина из Далмације:

- Он ти је како да кажем нако мало урован а ти далматинци су ко нека магарад кад упру у нешто не би их Бог опасуљио, другачији је то народ.

8. Сви Срби о другим народима и о себи:

- Ма ми смо најгори народ на свету (свијету). А они (други народи) они брате знају за своје, и боре се за себе и свака им част, а не ко ми, ми свак за себе и нико ни за кога.

9. има још наставићу...

Подели на овим сајтовима

Ево ја гледам Б92 и не мрзим сопствени народ ...

Подели на овим сајтовима

Брате мој Деки нисам ја ништа заборавио али само кажем да смо несложни до зла Бога , кад већ тако морам да кажем . Све је то познато нажалост . Али још нешто да кажем нису Срби ишли ништа да присвајају , како ти кажеш , већ су покушали да бране своје али нажалост због неслоге нису успели .

Jeste vala,nesloga nas ubi.I jos nesto rekao bih.Povodljivost.

To najbolje vidis na nekim skupovima tipa slavama i slicno.Od 7 do 77 (ima i neki koji predje i u devetu deceniju),svako prica svoju neku pricu.I onda ih ja slusam,cutim i mislim se Boze, al su ovima napunili glavu, pogle samo sta ljudi lupaju. Onda se setim da je i meni neko svojom ideologijom sigurno napunio glavu, pa se smirim. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...