Juan Valdez Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 Pominjem mesance kao nekoga ko ima ili moze imati i rezervni narod i odabrati kome se prikloniti. Imao si recimo slucajeve hrvata iz Hrtkovaca koji su sluzili iz Srbije u hrvatskim Zengama. To je onaj cuveni spisak koji je citao Seselj u tom mestu. Svako je poimenice oprozvan tada. Ili muslimane iz Crne Gore koji su ginuli po Bosni i tajno se nocu sahranjivali po Crnoj Gori u to vreme. Ili recimo Sonja Biserko, hrvatica koja vec dve decenije siri lazi i mrznju prema srbima. Iliu Ceda polutan ... Или моја комшинка Злата која је Хрварица удата за Србина. Родитељи воле њеног мужа, он воли њих, они иду тамо, ови долазе овамо и све их колективно заболе и за ратове и за за туђмане и за милошевиће. Само људи желе да живе онај најобичнији живот, то је све. А има и оних који су побегли на време од свих ратова, на памет им није пало да се пријаве у добровољце, па са безбедне даљине хушкају ли хушкају и не престају чак ни данас да призивају крв. Није да нема... Deki992 and Dragi је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 Или моја комшинка Злата која је Хрварица удата за Србина. Родитељи воле њеног мужа, он воли њих, они иду тамо, ови долазе овамо и све их колективно заболе и за ратове и за за туђмане и за милошевиће. Само људи желе да живе онај најобичнији живот, то је све. А има и оних који су побегли на време од свих ратова, на памет им није пало да се пријаве у добровољце, па са безбедне даљине хушкају ли хушкају и не престају чак ни данас да призивају крв. Није да нема... Ko priziva krv? I ko je pobegao od rata? Ja sam naveo primere onih koji su trcali u rat iz Srbije. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 Ali to nema veze sa "mešancima" i može da dovede do pogrešnog zaključka, pravac rasizam itd. Svako poimanje "čistog" i "mešanog" mora da bude prograno iz srpske svesti i govorne upotrebi, prosto jer je neljudski i nehrišćanski i time automatski nesrpski. A i strana nam je misao jer nema osnovu u srpskoj istoriji; šta više, mešanjem starih srpskih Slovena i takozvanih protobalkanskih naroda (Iliri, Rimljani i drugi) nastala je moderna srpska nacija, dakle svi smo mi "mešanci". Takođe, jedan narod što je kvalitetniji, to više absorvira strane narodne elemente. Šta misliš u koga će da se udaju tvoje ćerke kad porastu, u Srbe ili ipak u Italijane? Ako se udaju za Italijane, šta će da budu tvoji unuci, Srbi ili Italijani? Ako želiš da budu Srbi, kako misliš da ih dobiješ za srpstvo? Sa kulturom, istorijom, patriotizmom ili nacionalizmom nećeš uspeti, jer Italija od svega nudi više, pa zašto bi birao fiću kada na drugu stranu imam ferrari, lamborghini, bugatti, za fiat ili alfu da ne govorim, a i fića je ustvari italijanski fiat 500... Preostaje ti jedino ljubav i sve što potiče iz ljubavi. Ljubav je srpski put. Tebra, to na Balkanu izmedju srba, muslimana i katolika za sada ne postoji a i nece jois dugo... Kada se skupi 30 000 hrvata na protestu protiv cirilice danas u 21 veku mani ostaje samo da podmazujem oruzje i decu ucim rukovanju sa istim... A te price , ljubav i slicno ... to za neke druge meridiane ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 Ja samo kažem. Misli unapred, ne kad bude kasno. Ja to i radim ... a ucim od drugih ... Znas kako je u britanskom parlamentu, kolika udaljenost mora da bude izmedju "suprotstavljenih" strana? Dve duzine maca .... Sto je sigurno-sigurno ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука