Милан М. Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Јеванђеље по Јовану: У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога, и Бог беше Реч. Она беше у почетку у Бога. Све је кроз Њу постало, и без Ње ништа није постало што је постало. У Њој беше живот, и живот беше видело људима. И Видело се светли у тами, и тама Га не обузе. Александар Солжењицин - Један дан Ивана Денисовича У пет часова изјутра, као и увек зазвонили су устајање, чекићем о шину крај штабске бараке. Још ми је лепши тај увод код Јеванђеља по Јовану на црквенословенском. Ако неко има (и уме да напише испод како се чита), замолио бих га да постави овде. JESSY, gandalf, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 "Neko mora da je oklevetao Jozefa K. ..." badenac, Жика and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Sve srećne porodice liče jedna na drugu,svaka nesrećna,nesrećna je na svoj način. "Ana Karanjina"-Tolstoj Дијана., Aristotel, rahela and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Sve srećne porodice liče jedna na drugu,svaka nesrećna,nesrećna je na svoj način. "Ana Karanjina"-Tolstoj Кад сам знао да ће неко то одмах да напише. Уф, не могу да смислим ту књигу. Sara" and Драган_Петровић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Кад сам знао да ће неко то одмах да напише. Уф, не могу да смислим ту књигу. Najpoznatija početna rečenica svih vremena.... gandalf је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Љотићевац Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Sve srećne porodice liče jedna na drugu,svaka nesrećna,nesrećna je na svoj način. "Ana Karanjina"-Tolstoj Прво што ми је пало на памет када сам видео назив теме. Додао бих још: Грешили смо, и испаштали смо. Увредили смо Господа Бога, кажњени смо. Укаљали смо се сваким неваљалством, опрали смо се крвљу и сузама. Погазили смо све што је прецима било свето, зато смо били погажени. Имали смо школу без вере, политику без поштења, војску без родољубља, државу без Божијег благослова. Отуда нам пропаст и школе, и политике, и војске и државе. Двадесет година патили смо се да не будемо своји, зато су нас туђинци поклопили својим мраком. Двадесет година ругања прецима, што су се приволели царству небескоме, због тога губавог нам земаљског губитак. Каквом смо мером мерили Бога и своје претке, тако нам је одмерено. Ипак, добили смо помиловање. Владика Николај - ''Српском народу кроз тамнички прозор''. rahela, Arsenija, Deki992 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Бог је Истина. Зато наша уста не смеју говорити лаж. Ми морамо живети у Истини и за Истину и кроз Истину.'' Димитрије Љотић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 "Ko me gleda netremice kroza sve zvezde na nebu i sve stvari na zemlji? Zakrijte oči svoje ,zvezde i stvari;ne gledajte nagotu moju.Dovoljno me stid peče kroz moje oči." Vladika Nikolaj Velimirović-Molitve na jezeru Љотићевац, Жика and rahela је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Јован Дучић - Благо цара Радована"Цар Радован је цар царева, владар судбине, господар свемира." Тај увод је много добар. Срђан Шијакињић, Љотићевац and nana је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 ,,Pozivam za svjedoka mastionicu i pero i ono što se perom piše;Pozivam za svjedoka nesigurnu tamu sumraka i noć i sve što ona oživi;Pozivam za svjedoka sudnji dan, i dušu što sama sebe kori;Pozivam za svjedoka vrijeme, početak i svršetak svega— da je svaki čovjek uvijek na gubitku.'' Derviš i smrt... Sara", Лидија Миленковић and keka је реаговао/ла на ово 3 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 ,,Да сам у соби имао само једно огледало док сам одрастао, моје дечје сањарије можда би биле битно другачије. Али имао сам два огледала. И свако јутро када сам отварао ормар да узмем одећу, огледало причвршћено за врата ормара поравнало би се с огледалом на зиду и произвело наизглед бесконачан низ рефлексија свега што би се нашло између њих.'' Брајан Грин, Скривена стварност. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gandalf Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Јеванђеље по Јовану: У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога, и Бог беше Реч. Она беше у почетку у Бога. Све је кроз Њу постало, и без Ње ништа није постало што је постало. У Њој беше живот, и живот беше видело људима. И Видело се светли у тами, и тама Га не обузе. Александар Солжењицин - Један дан Ивана Денисовича У пет часова изјутра, као и увек зазвонили су устајање, чекићем о шину крај штабске бараке. Још ми је лепши тај увод код Јеванђеља по Јовану на црквенословенском. Ако неко има (и уме да напише испод како се чита), замолио бих га да постави овде. него В начаље бје слово и слобо бје к Богу и Бог бје слово, Сеј бје искони к богу Всја тјем биша и без њега ничтоже бист јеже бист В томе живот бје и живот бје свјет человјеком И свјет во тмје свјетитсја Милан М. and nana је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 него В начаље бје слово и слобо бје к Богу и Бог бје слово, Сеј бје искони к богу Всја тјем биша и без њега ничтоже бист јеже бист В томе живот бје и живот бје свјет человјеком И свјет во тмје свјетитсја Којо б`е...? Плутон је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gandalf Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Којо б`е...? iskopirao sam... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 А о`кеј, Ај андерстанд... gandalf је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 2, 2013 него В начаље бје слово и слобо бје к Богу и Бог бје слово, Сеј бје искони к богу Всја тјем биша и без њега ничтоже бист јеже бист В томе живот бје и живот бје свјет человјеком И свјет во тмје свјетитсја Хвала. Може још последњи део петог стиха? и тама его не (па нешто што не умем да прочитам а требало би да значи "обузе" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука