Лидија Миленковић Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Зашао неки момак у шуму Стриборову,аније знао да је оно шума зачарана и да се у њој свакојака чуда збивају.Збивала се у њој чуда добра, али и наопака - свакоме по заслузи. Морала је пак та шума остати зачарана, докле год у њу не ступи онај, којему је милија његова невоља, него сва среца овога свијета. ПРИЧЕ ИЗ ДАВНИНА ШУМА СТРИБОРОВА Ивана Брлић-Мажуранић Још од првог читања ове приче траје моја фасцинираност њом. keka and Vesna Milovic је реаговао/ла на ово 2 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gandalf Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Хвала. Може још последњи део петог стиха? и тама его не (па нешто што не умем да прочитам а требало би да значи "обузе" В том живот бје, и живот бје свјет 4 5 человјеком: И свјет во тмје свјетитсја 6 и тма јего не објат ... Милан М. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 2, 2013 В начаље бје слово и слобо бје к Богу и Бог бје слово, Сеј бје искони к богу. Всја тјем биша и без њега ничтоже бист јеже бист. В томе живот бје и живот бје свјет человјеком. И свјет во тмје свјетитсја и тма јего не објат. nana, Плутон, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife. —Jane Austen, Pride and Prejudice Happy families are all alike; every unhappy family is unhappy in its own way. —Leo Tolstoy, Anna Karenina It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness, it was the epoch of belief, it was the epoch of incredulity, it was the season of Light, it was the season of Darkness, it was the spring of hope, it was the winter of despair. —Charles Dickens, A Tale of Two Cities I am a sick man . . . I am a spiteful man. —Fyodor Dostoyevsky, Notes from Underground Ленка*, w.a.mozart, Sara" and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 I am a sick man . . . I am a spiteful man. —Fyodor Dostoyevsky, Notes from Underground Ja sam bolestan covek.Zao covek,Nesimpatican covek.Mislim da me boli jetra. Istina,ja nemam pojma o svojoj bolesti,i ne znam sta me boli. Ne lecim se i nikada se nisam lecio,iako postujem medicinu i lekare.Pored toga ja sam jos isujeveran do krajnosti,ili bar toliko da postujem medicinu....Dostojevski Podzemlje čitaš mi misli Sara", Arsenija, keka and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 čitaš mi misli :4869: ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Opet sam te snevao! Kako zalim sto san ode, te i ti s njime! Kako bih voleo da to ne bese samo san, san i nista vise. Ali hvala i snu. Sladje je snevati, negoli zbilju gledati i gusiti se od navrelih osecanja, uspomena, i teska, hladna, samotna zivota... Da, sladji je san, san detinjstva i mladosti... Hajde da snevamo: (i onda dalje pocinje Bora Stankovic roman ''Uvela ruza'') Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука