Леонтјев Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Невероватно да неки призивају ,,слободу'' у одбрану блудника. Каква слобода ако робују нагонима, апетитима, жељама, страстима, удобном животу? У блудним везама младих нема никакве ,,слободе'', нити ,,љубав'', свињски апетити преовлађују, сад питање је којим ћемо еуфемизмом да их улепшамо. Немогуће је из било какве умне перспективе оправдавати хедонизам зато што ствара пријатан угођај. Какве то везе има с добрим и узвишеним? То се не просуђује телесним осећајима. Основа духовности је превазилање страсти, превазилажење удовољавања телу и из тога произилази права слобода и независност од било ког предмета, угођаја, особе... Са таквим размишљањем ни Спаситељ не би отишао на Крст, него би рекао ,,јао па то боли, ја бих пријатне угођаје''. Саша од Москве, Orthophill and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 ,,Постоји само једна урођена заблуда, а то је заблуда да ми постојимо зато да бисмо били срећни.'' - А. Шопенхауер Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Zagrli Hrista i prihvaticu sve sto mi kazes dok je On tu Pazi sad kako ces da formulises Volim Sina Božijeg,...zamoliću te da ne zbunjuješ moje skromne poglede na svet svojim pesničkim pokušajima.... ... Iskreno da ti odgovorim....nemam pojma šta me pitaš.... Sara" and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Невероватно да неки призивају ,,слободу'' у одбрану блудника. Каква слобода ако робују нагонима, апетитима, жељама, страстима, удобном животу? У блудним везама младих нема никакве ,,слободе'', нити ,,љубав'', свињски апетити преовлађују, сад питање је којим ћемо еуфемизмом да их улепшамо. Немогуће је из било какве умне перспективе оправдавати хедонизам зато што ствара пријатан угођај. Какве то везе има с добрим и узвишеним? То се не просуђује телесним осећајима. Основа духовности је превазилање страсти, превазилажење удовољавања телу и из тога произилази права слобода и независност од било ког предмета, угођаја, особе... Са таквим размишљањем ни Спаситељ не би отишао на Крст, него би рекао ,,јао па то боли, ја бих пријатне угођаје''. Sve je o lepo ali je i generalizacija... Nismo svi odmah sposobni za besrasije,ipak je o borba sa mnogo padova i uspona. Grizzly Adams, Саша од Москве and Sara" је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леонтјев Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Тачно, ја сам само рекао да је недопустиво правдати. Све се може, али није све добро. Gordana . and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 ,,Постоји само једна урођена заблуда, а то је заблуда да ми постојимо зато да бисмо били срећни.'' - А. Шопенхауер Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Тачно, ја сам само рекао да је недопустиво правдати. Све се може, али није све добро. ili je manje ili više dobro... bolje se igrai sa nekim nego se igrati sam sa sobom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Тачно, ја сам само рекао да је недопустиво правдати. Све се може, али није све добро. Sta po tebi znaci robovati strastima? Ako ja izadjem jednom mesecno sa drugarima i napijem se,da li sam ja rob alkoholu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Ја не могу да уђем у било чију кожу па да осетим какву пуноћу доживљаја имају... Могу само да верујем да је тако као што ти кажеш (и верујем) али истина је да немам појма да ли су они стварно потпуно испуњени и да ли би им било боље да верују. Што рече Судија, не верујем да ико може да одреди неки универзални смисао који би важио за свакога човека. Ми наравно, верујемо да такав Смисао постоји, али опет када неко тврди да је нашао неки свој смисао, који се не уклапа у оно у шта ми верујемо, морамо да поштујемо и то. Ово кажем, јер се често среће да људи, често и из добрих намера, на неки начин сажаљавају и негирају срећу и испуњеност људи који не верују, па тако када им неки атеиста каже да је срећан и испуњен потпуно, обично додају да то ипак није потпуни смисао, да он себе заварава, да не зна за боље, итд. То ми је мало иританто, искрен да будем, мислим да би мени сметало кад би било ко на свету (неки будиста рецимо), потенцирао како сам срећан само јер не знам за боље. Da li je iritantno ili ne to je drugo pitanje, ali ovo sto ti sad pricas je jedna golema relativizacija i razvodnjavanje. Verovatno jer na silu pokusavas da se podredis nekoj svojoj zamisljenoj objektivnosti, to ne znam, ali svakako deluje vrlo odbojno i neukusno spolja. Zamisli sad apostole - a mi hriscani to uvek jesmo u malom, to nam je priziv - da su tako nekako razmisljali. Kolika i gde bi bila sad Crkva, ako bi je uopste bilo? Pusti se, brate, tog bljutavog nagadjanja, nasa vera je ziva i bistra voda bogopoznanja, a ne racionalisticka ideologija i moralizam... Gordana . and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Sta po tebi znaci robovati strastima? Ako ja izadjem jednom mesecno sa drugarima i napijem se,da li sam ja rob alkoholu? Dokle god ne naucis da izadjes i ne napijes se - jesi rob... Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Volim Sina Božijeg,...zamoliću te da ne zbunjuješ moje skromne poglede na svet svojim pesničkim pokušajima.... ... Iskreno da ti odgovorim....nemam pojma šta me pitaš.... Dobro Sara" and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Dobro još čudnije je kad ne napišeš nešto čudno Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Dokle god ne naucis da izadjes i ne napijes se - jesi rob... Izlazio sam mnogo puta i nisam se napio, isto tako sam se i napijao. Kako kad zelim. Je l sam jos rob? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Zagrli Hrista i prihvaticu sve sto mi kazes dok je On tu Pazi sad kako ces da formulises Istinska sloboda je sam Hristos , zagrlis li ga kao takvog sigurno ces prvo od Njega da dobijes odgovor na pojam sloboda. Nesto te ja nisam razumeo izgleda Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Невероватно да неки призивају ,,слободу'' у одбрану блудника. Каква слобода ако робују нагонима, апетитима, жељама, страстима, удобном животу? У блудним везама младих нема никакве ,,слободе'', нити ,,љубав'', свињски апетити преовлађују, сад питање је којим ћемо еуфемизмом да их улепшамо. Немогуће је из било какве умне перспективе оправдавати хедонизам зато што ствара пријатан угођај. Какве то везе има с добрим и узвишеним? То се не просуђује телесним осећајима. Основа духовности је превазилање страсти, превазилажење удовољавања телу и из тога произилази права слобода и независност од било ког предмета, угођаја, особе... Са таквим размишљањем ни Спаситељ не би отишао на Крст, него би рекао ,,јао па то боли, ја бих пријатне угођаје''. Ljudske "strasti"...ili nagoni nisu ništa nenormalno i ružno....Zato i nema potreba da se bilo šta ulepšava....i da se bilo ko opravdava. Ljudsko telo funkcioniše na odredjeni način...to je priroda,i od toga nema gde da se pobegne. Kažeš "svinjski apetiti"?Ne znam zapravo šta pod tim podrazumevaš.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 još čudnije je kad ne napišeš nešto čudno Prihvatite me takvog Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Prihvatite me takvog pa ti si naš VSB, najneponovljivija od svih neponovljivih ličnosti Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука