Juan Valdez Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 @@Juan Valdez, Није то "поглед на свет", него природни пут људског сазревања. Не кажем да сам ја зрео, напротив, али наслућујем шта је. Опет он и природно. Па управо није природно неким другим културама које су можда и ”природније” од нас. Не знам што си се ти уватио за то ”природно”, као да је императив да нешто буде ”природно”. Те природно право, те ово, те оно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Je l iko od vas uopste i imao friend with benefit? Искрено, ја не би могао да будем интиман са неким а да скроз не изгубим главу. Тако да од тога "friend" у старту нема ништа... Gordana . је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Опет он и природно. Па управо није природно неким другим културама које су можда и ”природније” од нас. Не знам што си се ти уватио за то ”природно”, као да је императив да нешто буде ”природно”. Те природно право, те ово, те оно... Природно је оно како си направљен, није то питање културе. У свим културама се "каки" на д... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Он је одабрао оно што ће проћи . Последица избора је да ће на крају остати празних руку. И то је предочено унапред. Речено је "роб не остаје у кући , син остаје". Ако си навикао да робујеш , шта ћеш кад добијеш слободу ? Оца немаш,а роб није ником потребан . Коме ћеш робовати ? Па да, али онда ми немамо слободу да изаберемо хоћемо ли бити са Богом или ћемо мимо Њега наћи смисао у нечем другом. Технички, имамо ту слободу, али ако не изаберемо Бога већ нешто друго, то друго ће нам врло брзо бити одузето, и на тај начин ћемо доживети неку врсту казне за свој избор. Ситуација из тог угла делује овако : Бог је све створио и дао човеку слободу да своју срећу веже за било шта. Али ако се веже за било шта сем за Бога и ближње, то ће му бити одузето. И на крају остаје да човек има само слободу да бира хоће ли бити срећан или несрећан. Нема слободу да бира на који ће начин бити срећан, а само то би била потпуна слобода, у свакодневном смислу речи. Можда би неко био савршено срећан када би му био дат вечан живот у овоземаљској варијатни, са вечним уживањем у овоземаљским радостима? Али то није опција, зато је то питање слободе понекад комликовано, бар мени. На практичном плану ми ствари делују много јасније, јер ми се чини да ипак нема човека који би био срећан када би вечно живео само у земљаским уживањима. Чини ми се да би сви, пре или после, морали да траже срећу и смисао само у другом бићу, другом човеку, а то је већ скоро исто као и тражење смисла у Богу. distancirana је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Covek pre svega mora da zna ko mu je dao slobodu i izbor. I STA JE ZAPRAVO TA SLOBODA I PRAVO NA IZBOR. (ili bolje znati Ko) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Природно је оно како си направљен, није то питање културе. У свим културама се "каки" на д... Добро, не мораш да банализујеш, нема потребе. А ако ћемо поштено, направљени смо за секс без обавеза. Природно је једино да наваташ што више женки током живота и да их оплодиш и то је одрађено на нивоу инстиката ради опстанка врсте. Све остало су социјални и религијски конструкти додати много касније. То многи осећају. Зато имаш пар искрених и храбрих који се осмеле да отворе тему о томе како је могао Соломон да има харем, а ми не можемо. И уопште не расправљам како и шта треба и шта је исправно, него само износим неке чињенице. Иду ми на ганглије те причице кад прихватиш читав један огроман систем пун правила (у овом случају религијски), а онда на крају за сваку могућу и немогућу ствар из тог система говориш како следи природно. Па не следи, брате. Имаш друге и религије и културе генерално које потпуно другачије гледају на све то и њима нешто друго ”следи природно”. Ти имаш тај поглед само зато што је теби тако предато, тако ти је речено. И то не радиш само на овој теми. Кад са овим нашим правницима расправљаш о нпр. патентима, опет ти све следи природно. Није битно о чему говоримо, све је природно и све је очигледно, а ми само треба мало рационално да размислимо и да видимо истину. Јесте, ал мало сутра... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Covek pre svega mora da zna ko mu je dao slobodu i izbor. I STA JE ZAPRAVO TA SLOBODA I PRAVO NA IZBOR. Kad saznate šta je tačno sloboda prvo meni da javite........ Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Je l iko od vas uopste i imao friend with benefit? Ja iskreno ni ne znam ikog da je im'o tak'ih benefita "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Kad saznate šta je tačno sloboda prvo meni da javite........ Zagrli Hrista i prihvaticu sve sto mi kazes dok je On tu Pazi sad kako ces da formulises Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Ja iskreno ni ne znam ikog da je im'o tak'ih benefita Ja znam. Ali nije to tema.....Takvi odnosi postoje i to ne treba dovoditi u pitanje...Ovde je reč o tome kako to hrišćani vide... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 @@Juan Valdez, То је моје мишљење, шта да радим. За мене су "закони" сазревања људске личности (и неке друге ствари које си поменуо) "природн", "универзални", зови га како `оћеш. Иначе би имао сасвим другачији став према томе. Можда нисам добро размислио, али за сада их тако видим. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Ja znam. Ali nije to tema.....Takvi odnosi postoje i to ne treba dovoditi u pitanje...Ovede je reč o tome kako to hrišćani vide... Znam i ja... mnogo ljudi... Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Ja znam. Ali nije to tema.....Takvi odnosi postoje i to ne treba dovoditi u pitanje...Ovede je reč o tome kako to hrišćani vide... Па виде као незрелост. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 seks bez ljubavi je skrnavljenje nije bitno da li samo jedna osoba pristupa bez ljubavi ili su se dogovorili tako skrnavljenje i seksa i tela i nisu oni ni prijatelji a kamoli sa povlasticama obi-wan, Gordana ., Саша од Москве and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 1, 2013 Пријави Подели Написано Август 1, 2013 Mada sto se tice naziva teme , to je jedna sloboda izbora i Bog je dopusta iako je to protivno. Ali Istinska prava sloboda se nalazi samo u Bogu. (vodjenje ljubavi je tad drugacije) Ne znam ovo mora da se oseti retko ko moze dubinu ovoga prevesti u reci. U pravoslavlju greha ima ali smrti nema. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука