Milan Nikolic Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Прочитајте овај коментар на РТС-у: Ja sam gay katolik, koji licnim izborom zivi u celibatu. Osjetio sam potrebu za svestenicki poziv i cak sam bio primljen u sjemeniste, ali se nisam usudio ici dalje upravo zbog edikta prethodnika sadasnjeg Svetog Oca, pape Benedikta XVI, koji je 2005 izdao izricitu zabranu da se osobe homoseksualne orijentacije, taman i da su u celibatu, primaju u sjemeniste ili u svecenicki poziv. Trenutnim psiholoskim testovima gotovo je nemoguce sakriti orijentaciju pred komisijom, a meni ne pada na pamet da pet godina budem predmet izivljavanja onih koji ne razumiju poruku sadasnjeg pape. U katolickim sjemenistima je trenutno neka vrsta lova na vjestice kada su gay osobe u pitanju. Jedno je osudjivati nemoral i orgije, sto podrzavam, ali ovdje se radi u pravom napadu na identitet pojedinca, tako da je RKC daleko od integracije nas gay ljudi, predaleko. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Hočevar: Papa nije rekao ništa novo Izvor: Tanjug Beograd -- Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar izjavio je da poruka pape Franje nije ništa novo i da je to sve već zapisano u Katekizmu Katoličke crkve. Foto: Beta "Papa Franja je možda samo na otvoreniji način progovorio o toj temi, ali nije rekao ništa novo", rekao je Hočevar Tanjugu. On je, naime, ukazao na to da Crkva nikada nije osuđivala homoseksualnu usmerenost, već dela, odnosno ako neko, kako je rekao, namerno zavodi drugog, jer to nije u saglasnosti sa božjim nacrtima. "Papa je u skladu sa svojim karakterom samo mirno definisao ono što piše u katehizmu Katoličke crkve", precizirao je beogradski nadbiskup. On je objasnio da je papa zapravo "vrlo jasno" rekao da tim ljudima, što Crkva i čini, treba pomoći da se uključe u društvo, jer "koliko su bolje i lepše primljeni u zajednicu i pomaže im se, oni lakše žive svoju ljudsku dimenziju, kao i ostali, heteroseksualni". Povodom izjave pape Franje da su za žene "vrata Crkve zatvorena", Hočevar je objasnio da sve ima svoju prirodnu dimenziju. ''Sin božji postao je čovek muškarac. Sve ima svoju prirodnu dimenziju, zato i sveštenici imaju ulogu da budu sveštenici poput Isusa, zato su muškarci, a nisu žene'', rekao je Hočevar. Papa Franja prvi je poglavar u istoriji Rimokatoličke crkve koji je javno poručio da homoseksualce ne treba osuđivati niti ih treba marginalizovati, već integrisati u društvo, kao i da su za žene "vrata Crkve zatvorena". Na povratku iz Brazila, papa je sa izraženom saosećajnošću rekao da ne osuđuje homoseksualce, ali da osuđuje homoseksualni lobi, za koji kaže da predstavlja "ozbiljan problem". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Интересантно је да на овом форуму до сада нико није изјавио и признао да је геј, тј. да има хомосексуалну оријентацију, макар и у некој мањој мери. Можда бисмо могли бити мало флексибилнији и стварно примити, како кажу интегрисати, у друштво оне који се морају са том слабошђу, с тим бременом, носити кроз живот. Једино се не бих сложио са тим да је хомосексуална оријентација по себи ,,сасвим у реду''. Може се рећи да није проблем ако се човек ваљано носи са тиме, али свакако је то један дубљи природни феномен који показује изопачење природе у самој њеној основи, што теологија тумачи као последицу пада. (То је односи на сваки облик блуда.) Нисам сигуран колико је оправдано да људи са таквом оријентацијом могу постати свештеници. Моје је мишљење да док човек потпуно не раскине са таквим навикама, било каква да је природа њихове стечености, не треба ступати у свештенички чин. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Е, мишљења сам да су почеле карте да се откривају, да под велом скромности, који је многе попалио, крије се нешто врло нечисто, а сматрам да је ово тек почетак. Мишљења сам да иако је од Папе ово је много...... Рече, па остаде жив..... Или можда сам у криву, јел? Ово је добар маркетинг био за оне "мало другачије". Не схватам га. Неће зачудити да ускоро им благослови да Ватиканом, Боже ме опрости, испарадирају. Страшно, ово бих назвао да проповеда себе,а не Христа. Жели Ватикан популарност и граби ка том циљу не бирајући средства. Уосталом, држе се девизе да ЦИЉ ОПРАВДАВА СРЕДСТВО. Ја сам то тако разумео, не значи да сам у праву. Isto sam i ja pomislio -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 A zašto se ovdje stalno prenose izjave pape o kojoj god temi da priča? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Овде има необизданијих ..од прозваних за необузданост .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Pozdrav za brata papu. Svaka čast. To je misionarenje. Reče Dekiša da su promiskutetni hetero i homo isti u očima Crkve. To je zapravo isti greh.. I to je stvarno tako. Na Sudu kad bude došao, ma kako izgledao, jedan pored drugog će biti svi bezbračnici, svi homići, svi masturbatori, svi preljubnici, svi seksualno devijantni... i Bog je milostiv. Sva sreća što su ipak hejteri (mrzitelji) i naci-homo šovinisti ipak gori. Njima nek je Bog u pomoći. Bog je milostiv kao što rekoh. Pravedan. Ljubav. Срђан Шијакињић, Grizzly Adams and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 3 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dona Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Kolko se ja SECAM u pocetku je naproriv izjavio da je promovisanje homoseksualnosti razarajuce po covecanstvo i da se time umanjuje i obezvredjuje znacaj porodice. Nisam nesto posebno zapamtila , znam da je rekao mnoge stvari pa mi se ucinio hrabar i odvazan dedica koji se usudio usprotiviti svetu. Danas kad Sam ovo procitala zgrozila Sam se. Otkud ih odjednom tapse po ramenu? Zatim, ne vidim sta njima treba tacno oprostiti? Ako su takve prirode to je njihov problem, bolest, ne znam ni ja sta je to. Al da mi se tu razmahuju, uvlace se u sve pore drustva pa su stigli cak eto i do crkve! Ne shvatam njihov cilj! À onda kad se oni napokon zavrse svoj cirkus, cije parade cemo morati tolerisati? Pedofile? Osim tih parada sto mi idu na zivce u principu mi ne smetaju. Dok me ne diraju. Mislila sam. Al su mi se smucilo kada je covek pred samu penziju dobio otkaz (to je bilo u DEN hagu) zato sto nije hteo da venca 2 pedera! Strasno! Kojim pravom? I eto tako su unistili covekov zivotni rad i vek. Pa ujedno ispasta i njegova porodica....i tako masa Primera...znaci nisu Bas tako bezazlenu i nevini...u svojim roza gacicama. Eh da, Jos su holandjani izjavili da ove godine nece aranzirati vatikan za "urbi et orbi "za uskrs jer papa nece da podrzi homopacijente.! Da li je pretnja ostvarena, ne znam, nisam nesto pratila. Te vesti se SECAM. I evo sad ovo! Eh, kad su papu prinudili da im titra zamislite sta ce tek 's nama raditi. Haos! "korak u civilizaciju"....ISuse Hriste Bozji Sine, spasi nas i Celi svet! À oprosti i papi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Aman nista se on ne pita, on samo figurira... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Mudar taj čovek,papa.Rekao je suštinu,koju na žalost mnogi pravoslavni ne razumeju, držeći se čvrsto forme od koje ne odstupaju ni za pedalj. Grizzly Adams, Млађони and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Aman nista se on ne pita, on samo figurira... ...час као краљ, час као дама. DYNABLASTER and С.И. је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Ovim su duše zalutale najviše izgubile. Homoseksualizam je pakleno autodestruktivan ali to izgleda samo pravi pravoslavci mogu da shvate. Brinuti se za duše i tome pripisivati fašizam .... e to bi trebalo onda sam Sveti Duh da zna. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Ovim su duše zalutale najviše izgubile. Homoseksualizam je pakleno autodestruktivan ali to izgleda samo pravi pravoslavci mogu da shvate. Brinuti se za duše i tome pripisivati fašizam .... e to bi trebalo onda sam Sveti Duh da zna. Postoji homoseksualnost, a ne postoji homoseksualizam.A šta se ti brineš za njihove duše?Znaš ih u dušu jel?Brini za svoju, toliko Bog i traži od nas.Kroz tvoju možda se još koja spasi, ali ovakvim pokazivanjem "ljubavi",ne da neće već ima da beži ko đavo od krsta. Ћириличар and Sidarta је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Postoji homoseksualnost, a ne postoji homoseksualizam.A šta se ti brineš za njihove duše?Znaš ih u dušu jel?Brini za svoju, toliko Bog i traži od nas.Kroz tvoju možda se još koja spasi, ali ovakvim pokazivanjem "ljubavi",ne da neće već ima da beži ko đavo od krsta.Mogao sam unapred da spremim odgovor tačno sam ynao da ćeš se javiti. Ono što ja zovem homoseksualizam taj isti papa je nazvao homoseksualni lobi. e sad ponovo procitaj papu i videćeš da ga isto brine ali da je potpuno promašio suštinu pomoći tim dušama koje nose takav Krst. Samim tim ima je i sudio u isto vreme. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Mogao sam unapred da spremim odgovor tačno sam ynao da ćeš se javiti. Ono što ja zovem homoseksualizam taj isti papa je nazvao homoseksualni lobi. e sad ponovo procitaj papu i videćeš da ga isto brine ali da je potpuno promašio suštinu pomoći tim dušama koje nose takav Krst. Samim tim ima je i sudio u isto vreme. Ti si i prozorljiv jer si znao da ću da se javim. Homoseksualizam nije adekvatan izraz za gej lobi.A pošto si ti pravi pravoslavac koji razume autodestruktivnost " homoseksualizma",a ja nisam jer ne razumem, ja ti se evo klanjam do zemlje.Ovde je palo mnogo osuda na sam ehomoseksualce kroz razne teme ne na njihov greh već na njih same kao ljude, zato sam rekla da je papa ciljao suštinu imajući razumevanja i milosti za njih kao ljude i kao svoju braću,dok svi ostali mašite taj cilj, tu značajnu i jednostavnu suštinu,koja je srž vere. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука